PETERYY PETERYY komentáře u knih

Vzorný syn Vzorný syn Čong Judžong

Judžine to byl teda víkend!

07.09.2024 5 z 5

Okno do času Okno do času Peter F. Hamilton

Furt jsem čekal , kdy to přijde. U tohoto dílka mate celou dobu pocit , ze to bude velké. Nepletl jsem se a knihu jsem zavřel s salamounckym úsměvem .

27.02.2023 5 z 5

Kulový blesk Kulový blesk Liou Cch'-sin

Modlím se , aby autor publikoval dal, já ty jeho díla čtu klidně měsíc , možná dva , ale ponesu si to cely život. On umí udělat něco jineho, něco co má hloubku. Možná ji to má jen rádoby , a nebo taky jen pro někoho - mě to však zasahuje.
Kvantová růže na konci mě rozbrecela :)

01.02.2023 5 z 5

Vzpomínka na Zemi Vzpomínka na Zemi Liou Cch'-sin

(SPOILER) Za malování do obrazu od Ucha Jehly nejspíš nikdy nezapomenu :-) parádní jízda. :-)

21.11.2021 4 z 5

Temný les Temný les Liou Cch'-sin

Původně jsem recenzi psát nechtěl, ale ráno po do čtení knihy mě po cestě do práce zastihla v rádiu píseň Kometa od Jarka Nohavici... Myslím že ta může vystihovat právě tuto knihu. Pomíjivost života a jeho zanedbatelnost v rovině vesmírné.

27.10.2021 5 z 5

Problém tří těles Problém tří těles Liou Cch'-sin

Podle mě, naprosto skvostné dílo. Spisovatel je génius na úrovni Issacka Asimova. Vzpomněl jsem si na dílo právě tohoto mistra - Ani sami bohové. Zařadil se mezi elitu tohoto žánru.

02.10.2021 5 z 5

Prach Prach Hugh Howey

Pozor spoiler! Nějak mi přišlo, že jsem věděl jak to dopadne a bohužel jsem se nemýlil. Kniha sráží slabší části., je to škoda. Dvojku jsem žral.

22.01.2021 3 z 5

Ready Player One - Hra začíná Ready Player One - Hra začíná Ernest Cline

Pro všechny Geeky, fanousky sci-fi, počítačových her atd.

17.01.2021 5 z 5

Vlci Vlci František Kotleta (p)

(SPOILER) Četl jsem hned po Nářezech. Čekal jsen trochu větší spojitost s původní sérii. Spokojený jsem se však i přes ne naplněna ocekavabi. Gerhard je lidumil od zacatku :-)

24.10.2020 4 z 5

Fakt hustej nářez Fakt hustej nářez František Kotleta (p)

....V řadě za touhle podivnou trojicí stála četa kartanů. A když říkám četa, tak myslím skutečně četu. Muselo jich být nejmíň čtyřicet. Táhli se do dálky ve dvojstupu jako panici ve frontě na pokus o světový rekord v bukkake.....

12.10.2020 5 z 5

Hustej nářez Hustej nářez František Kotleta (p)

Oddiiiiiiiiin!!

12.10.2020 5 z 5

Perunova krev II. Perunova krev II. František Kotleta (p)

Naprosto mě to sežralo...běžel jsem v perunových stopách, ani na jídlo jsem neměl čas. Jen jsem na něj pohlédl, jídlo zvolalo - nejsem ňamka! Já mohl číst dál a řvát NÝÝÝÝJÁÁÁÁ..Občas jsem měl i husiny. Styl psaní se mi moc líbil.

26.05.2020 5 z 5

Perunova krev I. Perunova krev I. František Kotleta (p)

Nebavil jsem se tolik jako u dvojky, kterou řádím do svých TOP, ale jako rozjezd a uvedení do 2/2 super!

26.05.2020 4 z 5

Poutník z Mohameda - Alláhův hněv Poutník z Mohameda - Alláhův hněv František Kotleta (p)

Moje druhá Kotleta a vlastně jsou to kotlety 2 a 3. Určitě budu hodnotit celé dílo dohromady. Matička země už není země zaslíbená a už vůbec ne nam bezvěrcům. Škoda, že se autor ještě více nepustil do fantazirovani na tomto tenkém ledě. Chtěl jsem vědět víc jak to vlastně vsechno v tomhle světě funguje, toho jsme dostali docela málo, ale zase na druhou stranu to málo funguje na 100% a je promyšlené. Stejně se dívám i návštěvu dalšího světa, do kterého jsme nakoukli klíčovou dírkou. Bavil jsem se moc dialogy s panem Bláhou a útěkem ze zajetí...4*

07.05.2020 4 z 5

Začátek cesty Začátek cesty D. M. Cornish

Tak tohle jsem četl pekelně dlouho a nemůžu říct, že nejsem bohatší o nová slova...stenotikon a lamperka, používám ještě dva měsíce po docteni...Nový svět, plný nových názvů může i nemusí bavit...Já to měl tak napůl...zajímavé kulisy, ale příběh mě vůbec nezaujal.

04.05.2020 3 z 5

Zima Zima Rod Rees

Sakra co je tohle za psycho xD..Román ze, ktereho vam pujde hlava kolem!! Unfundamentalisticky hovado Heydrich x FMA ...Pekelne dobry.

25.03.2017 5 z 5

Děti paranoie Děti paranoie Trevor Shane

Pomalý rozjezd, ale od 2/3 to začíná být drama u kterého jsem se nenudil.

13.01.2017 4 z 5

Čistá postupka – 6 přátel, kteří se díky pokeru stali milionáři Čistá postupka – 6 přátel, kteří se díky pokeru stali milionáři Ben Mezrich

Chtěl jsem znát příběh party okolo Absolute Pokeru a to si myslím kniha splnila. Slabá místa knize lze odpustit, autor příběh pojmul komplexně. Co nebavilo mě, mohlo bavit jiné. 5*

17.11.2016 5 z 5

Nová planeta Nová planeta Martin Vopěnka

Z počátku se děj táhne a trochu i nudí, ale v následujících částech bychom se bez tohoto pozvolného začátku neobešli. Takříkajíc nás zasvětí do společnosti na "nové planetě". Další dvě třetiny jsou v úplně jiném tempu, které se na konci ještě stupňuje. Trochu mě mrzel konec, který mohl být rozvinutější. Nápad je však dobrýa i podání příběhu vypravečem (hlavní postavou) nenudí. 5*

15.11.2016 5 z 5

Lovci Lovci František Kotleta (p)

Mám za sebou všechny Kulhánky, tak hledám něco...a ejhle :-) Nevím zdali je to tím, že naši jsou mistři v oboru Sci-fi/řežby literatury nebo ostatní spisovatelé tuto cestu ještě neobjevili. Lovci jsou každopádně další parádní dílo české sci-fi scény. Vtipné dialogy, nápaditý příběh a spousta postav.

01.11.2016 5 z 5