Petra00

Bohužel se asi neubráním srovnání s Pomocnicí, která byla o trochu lepší, ale i tak mě tahle knížka hrozně bavila a konec mě překvapil.

Knihy od Mony Kasten jsou jednou z mála romantik, kterou si jednou za čas ráda přečtu. Tenhle díl byl zatím asi nejslabší ze série, ale i tak to bylo fajn a užila jsem si to. Velmi mě bavila linka o rodičích Everly. Knížka by mohla být klidně o 100 stran kratší. Další díl si určitě ráda přečtu, ale zase až po delší době, jelikož příběhy jsou si dost podobné.

Young adult úplně nevyhledávám, ale občas po nějaké takové knize sáhnu. Tady jsem neodolala z důvodu skvělých recenzí a taky kvůli přirovnání k PLL, což jsem dříve milovala. A vůbec toho nelituji. Knížka byla v rámci žánru skvělá! Bylo to zase něco jiného, než na co jsem u thrillerů zvyklá, jelikož se to odehrávalo ve školním prostředí. Po celou dobu mě knížka bavila ale top byl ten konec, nemohla jsem asi 150 stran knihu odložit. Takže určitě velké doporučení.

Bylo to moc fajn, bavila mě jak doba, prostředí, tak lékařská tématika i romantická linka, která nebyla nijak výrazná. Bylo to napsané jednoduše, četlo se to rychle...Bohužel mě ale zklamal konec. Vůbec se mi to nehodilo do příběhu a dle mého názoru to mohlo být zakončeno milionkrát lépe. Pokud u nás vyjde další díl, tak si ho ale nejspíš přečtu:-)

Tohle bylo super. Nechápu, že má kniha tak málo hodnocení, na Goodreads dokonce žádné. Přitom je to originální námět, který jsem ještě nikde neviděla. Postavy super, kratší kapitoly, velmi čtivé, napínavé. Konec překvapivý a šokující.

Čekala jsem detektivku, ale tu jsem tedy opravdu nedostala. Pořád jsem čekala kdy to přijde, kdy se něco stane...a nic. Postavy ale byly dobře popsané, vztahy mezi nimi zajímavé, prostředí taktéž. Takže to jediné knížku trochu zachránilo, abych nehodnotila pouze dvě hvězdy. Nakonec to nebylo špatné ale kdybych to nečetla, tak by to nevadilo a ani bych to dál asi bohužel nedoporučovala. Uvidím, zda od autorky zkusím něco dalšího.

Řekla bych že trochu slabší než ostatní díly série, ale i tak skvělá povedená kniha a pro mě jistota, která nezklame. Vždy mi je líto, že už jsem u konce knihy a doufám, že další díl vyjde co nejdříve! Neskutečně čtivé, miluju postavy, děj je vždy zamotaný, zahrnuje zajímavé téma a překvapí mě.

Knížka mě nesmírně zaujala tématem, ač se o něj běžně nezajímám, možná i právě proto. Měla jsem hodně velká očekávání, ale ta bohužel nebyla naplněna. Knížka byla krásně graficky zpracovaná, bavily mě fotky, místy jsem se i zasmála. Paní farářka Martina je velmi zajímavá a inspirativní osobnost. Jinak jsem ale měla problém vyznat se ve střídajícím písmu a v časech. Text a kapitoly na sebe nijak logicky nenavazovaly, některé části mi přišly trochu beze smyslu a vytržené z kontextu. Z mého pohledu bych vynechala nebo alespoň zkrátila některé "duchovní texty". Tyto pasáže mi bohužel vůbec nic nedaly, bylo jich tam mnoho a později jsem je přestala vnímat. Raději bych se dozvěděla nějaké další příběhy farářky na cestách nebo její názory na určitá témata a podobně. Mám už doma i Zpověď farářky, která je prý o něco lepší, tak doufám, že mi sedne.

Výborná kniha! Už delší dobu jsem si některý rozhovor pana Moravce chtěla přečíst, a jelikož miluji thrillery a detektivky, vybrala jsem si pro začátek pana Mareše. Už teď vím, že nutně potřebuji všechny další, ať jsou s kýmkoli. V prvé řadě musím pochválit skvělé otázky a vedení rozhovoru. Celkově se forma rozhovoru četla super, nemohla jsem přestat. A co se týká odpovědí, tak jsem byla nadšená. Byly tam momenty vtipné, smutné, zajímavé. Opravdu doporučuji a myslím, že mi kniha delší dobu zůstane v paměti.

Knížka mě bavila moc, četla se fajn, krátké kapitoly a střídání pohledů dělalo příběh zajímavý. Postavy mi sedly, ikdyž měly své stinné stránky. Jen Hynek mě štval svým chováním. Ten konec bych si představovala možná trochu jinak, asi víc uzavřený, chtěla bych víc věcí vysvětlit a dozvědět se, jak to všechno dopadlo. Ale určitě povedená kniha.

Původně jsem chtěla hodnotit nižším počtem, jelikož z literárního hlediska mě knížka úplně nedostala. Byla hodně jednoduše napsaná a nebylo to z tohoto pohledu nic extra. Ten konec mě ale dostal a když jsem se zamyslela nad celým tím příběhem, změnila jsem názor. O KLDR už jsem četla knihu od Niny Špitálníkové, tudíž jsem nebyla tak v šoku jako poprvé. I tak to ale bylo velmi smutné a drsné. Ta přeměna spokojeného dítěte v bezdomovce, který přežívá jen díky krádežím a rvačkám. Strašné, člověku to rve srdce. Autora obdivuji, jak svou situaci zvládl. Určitě doporučuji.

Ani nevím, co na to říct. Knížka byla čtivá, ale jinak velmi náročná a smutná. Vztah mezi matkou a dcerou opravdu šílený, nepochopitelný. Jenette matka kromě dětství zkazila vlastně celý život. Velká část příběhu se zaměřuje na poruchy příjmu potravy, což je zde velmi dobře popsané, pro mně opravdu šílené a nepředstavitelné. Setkávame se zde ale s celou řadou dalších těžkých temat, jako je alkoholismus, drogy, partnerství a podobně. Jsem ráda, že jsem si knížku přečetla. Určitě bych ji doporučila, ale nic veselého to není. Zároveň jsem si při čtení uvědomila spoustu věcí, jako že člověk by měl opravdu dělat jen a pouze to, co chce on sám a v čem vidí smysl. Jedině tak může být šťastný. A taky že jídlo je prostě jen jídlo a je třeba k němu přistupovat se zdravým rozumem.

Thrillery čtu moc ráda, ale mám je už poměrně načtené, takže 5 hvězd si "šetřím" pro ty opravdu top. A to za mně Pomocnice byla! Čtivá, plná zvratů, dokázala vyvolat emoce. Rozhodně doporučuji!

Originální námět knihy zaměřený na postavení žen v minulém století. Urcite velmi zajímavý vhled do tématu, některé situace opravdu velmi smutne a nepochopitelné. Sebevědomí a síla hlavní hrdinky skvělé. Celkově smutné, ale byla zde celá řada vtipných momentů. Hlavní hrdinku jsem si moc oblíbila, stejně tak její dceru. V kombinaci s vědeckým prostředím, veslováním, kuchařskou televizní show super. Velmi jedinečná kniha, kterou můžu doporučit.

Druhá přečtená kniha od tohoto autora, a i přesto, že jsem obě hodnotila 4 hvězdičkami, autor se zařadil mezi mé oblíbené a nutně potřebuji všechny jeho knihy! Terapie byla skvělá, čtivá, napínavá. Jelikož mám ale poměrně dost thrillerů načteno, tak mi něco chybělo, abych mohla hodnotit plným počtem. Určitě ale velké doporučení, čte se sama.

Fajn oddechovka, krátké kapitoly, takže se to četlo super. Bavilo mě téma vaření a jídla. Co mě na knížce lákalo nejvíc, bylo mateřství v nízkém věku, ale ve finále se tomu knížka věnovala spíše okrajově. Navíc mě iritovalo, že hlavní postava svou dceru namísto jménem oslovuje neustále "Holčička". Vůbec mi to v textu nesedělo. Takže celkově fajn, spíše asi pro mladší čtenáře. Neurazí, nenadchne.

Styl psaní Soukupové je hodně specifický a zprvu mi trvalo si na něj zvyknout. Měla jsem to tak i u její knihy Věci, na které nastal čas (kniha Nikdo není sám byla za mě lepší). Nakonec mě ale knížka moc bavila, postavy skvělé popsané, jejich pocity taktéž, dokážete se do nich vcítit, pochopit je. Moc fajn čtení tak nějak ze života.

Velice zajímavé, originální, ale také aktuální a důležité téma. Kniha řeší nejen sdílení děti na sociálních sítích a jeho následky v současnosti, ale část se odehrává i v blízké budoucnosti a ukazuje, co možná budou dnešní "insta" děti prožívat a jaký vliv na ně sdílení rodiči bez souhlasu může mít. To téma mě opravdu nadchlo, už jen kvůli tomu knihu všem doporučuji a ráda bych si přečetla něco dalšího na toto téma. Co mi ale sedlo trochu méně, byl styl psaní. Od Delphine jsem již četla jednu knihu, ale s tou jsem tento problém neměla, tak nevim, kde se stala chyba. Každopádně pro mě bylo obtížné se začíst vlastně po celou dobu. Některé dějové linky (životy policistky Clary apod.) mi přišly zbytečné a nudné - raději bych tento prostor věnovala hlavnímu příběhu. Co mě bavilo naopak moc byly popisy videí z Youtube, výslechy a podobně.
Takže celkově doporučuji, je to kniha která vás donutí se zamyslet a vidět věci z jiného pohledu. Jen zpracování bych si představovala malinko jinak.