PetraKysova komentáře u knih
Musím povedať, že ma kniha nikdy nelákala. Ale po zhliadnutí seriálu som zmenila názor a okmažite začala čítať.
Som rada že som najskôr videla seriál lebo neviem ako by som si predstavila Vrásu. Takto som mala aspoň na čom stavať.
Jasné kniha je trošku iná než seriál keďže ten spojili s ďaľšou sériou. Ale to vôbec nevadí. Je to young adult takže je to dosť predvídateľné, ale napriek tomu sa to veľmi dobre čítalo. A samozrjeme absolútne zbožnujem Temnyje aj keď je to taký hajzlík.
Kniha vo mne zanechala zmesicu rôznych pocitov.
Musím povedať že to bolo vynikajúca kniha. Štýl písania bol naozaj vynikajúci, a nevedela som sa odtrhnúť.
Veľmi sa mi páčili dve dejové línie, kde bolo krásne ukázané ten rozkol medzi vojnou poznačenou Sofiiou a mladým Stingom ktorého sa vojina až tak nedotkla. Stále bol mladý, šťastný optimistka, kde je svet gombička a na druhej strane Sofia a Nathan.
Vedela som čo je tou pomyselnou hlavnou Sofiinou voľbou čiže m to až tak neprekvapilo ako postupne odhalovala svoje klamstvá.
Nie je to moja prvá kniha z toho obdobia, ale je to kniha ktorá má neskutočne silné myšlienky.
Už len zarovnanie čo robil Stingo v momente keď sa Sofii diali tie veci.
Je to dobrá kniha, nemyslím si že by to malo byť povinné čítanie, decká na škole to nepochopia.
A tu je to posolstvo, nikto z nás to nepochopí, nikto keďže sme to nezažili. Páči sa mi ako tam Sofii vraví, že nemôžeš súdiť skutky ľudí v táboroch, za normálnych okolností by sa tak v živote nezachovali. Ale tam nezažili normálne okolnosti, takže tak.
Koniec som tušila tak od 3/4 knihy. Úprimne som sa im ani nečudovala. Prekvapil ma Nathan, to s jeho chorobou bolo drsné to som nečakala.
Najviac vo mne ostaly dve vety z knihy.
Kde bol Boh v Osvienčime?
A kde bol človek?
No tak to bol silný príbeh. Asi to nikdy nepochopím, prečo tam s nimi tak dlho zostala. A ako je možné, že si neuvedomila oveľa skorej čo sa tam diaľo. Ale myslím si, že to ani nedokážem pochopiť, keďže ona v tých podminkach žila cez 17 rokov a nič iné nepoznala.
Celú dobu som si vravela, že keď sa bude niekto sťažovať na svoje detstvo, dám mu prečítať túto knihu. Nemôžem pochopiť, že sa toto stále deje. V 21 storočí. Ale bolo zaujímavé pozrieť sa bližšie do komunity mormónov - aj tých zlých ale aj tých dobrých (jej profesorov som si od začiatku obľúbila a dokonca aj toho pastora.) Rozhodne to nie je oddychová kniha, a číta sa ťažko nie kvoli štýlu písania ten je pútavý ale kvoli tomu deju.
Odporúčam.
(SPOILER) Joj mne sa knižka veľmi páčila. Taká milá krátka jednohubka. Nevedela som do čoho idem, ani som netušila, že je okolo knihy nejaký veľký boom. Možno preto, že som nič nečakala sa mi knižka veľmi páčila.
Veľmi kladne hodnotím, že knižka je krátka a tým pádom tam v podstate nie sú hluché miesta a dej proste ubieha, jedna skúška za druhou a bum je koniec. Mne sa veľmi páčila aj tá chémia medzi hrdinami, kedy to nebolo prehrotené ale proste obyčajná prostá láska ktorá sa medzi nimi vytvorila tým že spolu trávili čas a poznávali sa. Žiadne zvrhlosti a žiadny toxický vzťah.
Páčilo sa mi, že tam boli sexuálne narážky ale u nich to zatiaľ zostalo, pretože z toho vílieho porna čo je momentálne tak populárny som už naozaj unavená.
Záver som čakala predsa len je to fantasy zase až také veľké zvraty tam nenastávajú.
Tým že je knižka naozaj krátka nie je priestor na rozvinutie vedľajších postáv čo je trošku škoda.
Každopádne knižku odporúčam lebo to bolo príjemné a rýchle čítanie ktoré lahodilo mojej dušičke.
Teším sa na pokračovanie.
(SPOILER) Do druhého dielu som sa vrhla hneď po jednotke. A za mňa vynikajúca kniha. Mám novú obľúbenú postavu, lebo kráľ Kilian je skvelý, škoda, že s ním bola len tak chvíľu. Každopádne by ma ďalej zaujímal ten experiment na ľuďoch a vílach, dúfam že to tam bude viac rozpísané.
Brex sa vrátila "domov" a stalo sa presne to, čo som čakala. Nerozumiem, že si Brex myslela že všetko bude ako za stara. Ale no ták Ištván by nebol tam kde je keby to nebol hajzel. Trochu mi začínajú ale vadiť tie neustále únosy a návraty a ťahanice. Nehovorte mi, že celá revolúcia stojí na jednom dievčati.
Inak opäť raz vynikajúce vedľajšie postavy. Ash je skvelý a Opie s Mrňoskem, no podľa mňa ich buď milujete alebo ich neznášate. Ja som sa ešte nerozhodla do ktorého tímu patrím.
Skončilo to zase neuveriteľne a ja som sa samozrejme hneď pustila do tretieho dielu. Lebo tie knihy aj keď majú svoje muchy, sú napísané tak čtivo že ich nedokážem pustiť z rúk.
Tak táto kniha ma tak milo prekvapila. Obvykle nečítam romantické knihy, ale keďže sa mi páči seriál tak som sa aj do tejto knihy pustila. A som naozaj rada. Knižka je krátka tým pádom sa mi veľmi dobre čítala, nie sú tak úplne hluché miesta. Čo sa mi veľmi páčilo oproti seriálu tak tu nie sú tie zbytočné naťahovačky ako v seriály. Za mňa je to veľké plus. Je to ale zároveň dosť iné od seriálu takže si myslím že dosť ľudí bude sklamaných. Ja medzi ne ale nepatrím. Ja som z knihy nadšená.
Ach áno, takéto knižky mám rada.
Veľmi zaujímavo vyskladaný svet upírov. Páčilo sa mi ako boli ukázané tie mocenské boje o trón a podobne.
Čo sa týkalo hlavnej hrdinky, celkom mi sadla, aj keď občas mi liezla na nervy ale inak super. Hlavný hrdina bol tiež super, ako zvádzal boj medzi aj je to môj nepriateľ ale aj nechcem aby bola mŕtva.
Úlohy v Kejari boli skvelé, aj keď asi jediná moja výtka je, že by neprežila dve noci. Bola najslabší článok, bola najzraniteľnejšia, bola by proste mŕtva. Ale chápem potom by nebol dej knihy že áno.
Kto bol dedič bolo jasné. Ale ten záver ma absolútne dostal. To som vôbec nečakala a bolo to bravúrne.
Veľmi som zvedavá na pokračovanie.
Och táto kniha bolo také pohladenie po mojej dušičky. Nakoľko milujem sériu Handlíř a obzvlášť prvý diel. Výborný náhľad do Desovej hlavy. Jeho detstvo a začiatky. Jeho matku som si veľmi obľúbila, škoda že tak bola len tak krátko.
Ale najviac ma dostal Desmond Flyn ako pobláznený blázon u Calypso. To bolo úplne skvelé. Naozaj som si to užila. Aj keď to bola krátka knižka, a preleteli sme niekoľko storočí vôbec to nevadilo a veľmi milo som si pospomínala na hlavnú sériu.
Ach áno prosím. Po mierne nudnej 2 to trojka rozjela vo veľkom štýle. Akcia za akciou, poznávali sme nové kráľovstva. Veľmi ma to bavilo. Pár zvratov, niečo sa dalo čakať.
Opäť raz nové postavy, ale stále super. Hľadanie prsteňov, úlohy s tým spojené. skvelé.
No vzťah Kivi a Jaarena veď dobre je to YA knižka.
Ja som naozaj spokojná, každý robí chyby.
Akurát zase boli všetci naivný, nechápem ale dobre.
Ja som si knižku naozaj užila, už sa teším ako si ju opätovne prečítam.
A riaditeľ Rook joj, zadosťučinenie.
Nikdy by som nepovedala že sa mi kniha od tejto autorky, zvlášť z tohoto sveta bude tak páčiť. Po sérii z krve a popela čo je podľa mňa odpad, psychopati jeden za druhým, som úprimne od tejto sérii čakala to isté. A ono hľa! Mne sa to páčilo!!
Hneď na začiatku som teda taký mierny zvrat nečakala, čo hodnotím veľmi kladne. A potom to malo aj relatívne grády. Záhada okolo úmrtí ma bavila, škoda že to autorka tak nejako rýchlo ukončila lebo to mohla byť dobrá dejová línia. Hlavná hrdinka nebola naivná ufňukaná chudinka ako jedna nemenovaná Poppy. Hlavný hrdina nebol až taký veľký psychopat ako nemenovaný Casteel. Áno mal tam zase rysi autorkyných hrdninov (neviem čo má stále s tým bodaním) ale bolo to také zábavné a milé. Pripomínalo mi to trošku dvory. Osobné mňa trošku sklamalo ako sa dostali do ríše bohov a tam sa akosi stratil dej. Už to bolo zase celé iba o vzťahu a za to odoberám tú jednu hviezdičku, pretože keby sa ďalej držala toho vyšetrovania mohlo to byť omnoho lepšie.
Záver knihy,no autorka to zo záverom vie, aby navnadila na ďalší diel. Ale na moje veľké prekvapenie sa ho nemôžem dočkať. Takže áno hurá konečne aj táto autorka napísala podľa mňa dobrú knihu.
Ako čerstvý rodič som po knihe siahla a veľmi milo ma prekvapila. Čítala som ju dlhšie, lebo je v nej veľa myšlienok nad ktorými som musela uvažovať. Knihu určite odporúčam, veľa mi dala a veľa mi ešte aj dá. Vďaka knihe skúšam iné prístupy k malému a musím povedať, že sa vyplácajú. Páčilo sa mi ako poukázala na traumičky z detstva (každý ich máme) a chtiac nechtiac ich prenášame na naše deti. Je dobré ich pomenovať a pretrhnúť ten údel. Ale to je na každom rodičovi.
Veľmi sa mi páči, ako radi neznevažovať pocity a bolesť detí. Ako som to začala robiť, je to lepšie.
Určite knihu odporúčam, a rozhodne sa k nej vrátim. Lebo ako spomína autorka, vzťah s dieťaťom je na celý život a v každej etape je iný, nie je na škodu si niektoré veci znova pripomenúť.
Musím povedať že ma kniha veľmi milo prekvapila. Pekne spracovaný koncept o čarodejniciach. Trošku mi chýbal opis viacerých čarodejných covenov a viac pochopenie mágie ale inak super. Bavili ma obaja hlavný hrdinovia a bolo super čítať si oba pohľady a krásne sledovať ako sa ich vzájomný vzťah menil. Zaujímalo by ma z akého času a miesta je daná kniha. Velmi dobre vykreslené aj vedľajšie postavy. Coco bravúrna a Ansel tiež. Za mňa prekvapivé kto bol otcom Lou. Jej mama je dosť veľká mrcha. Som zvedavá ako to bude ďalej napredovať. A dúfam že niekto zabije toho Jeana Luca alebo ako sa volal neznášam ho. Knihu rozhodne odporúčam, skvelá fantasy ooddychovka.
Áno áno áno! Vynikajúca kniha plná zvratov, pár vecí som tušila ale väčšina ma úplne odrovnala. Ale že úplne. Knihu som mala požičanú ale okamžite si ju kupujem, pretože ju proste musím mať doma.
Veľmi sa mi páčilo ako tam boli opísané tie skúšky, úprimne pred skúškou ohňom ma mrazilo. Do toho bravúrne napísaná zahada okolo choroby, celé tomu to dodávalo grády. No a postavy! Aké to postavy!!! Mot na konci mi vyhnal slzy do očí. A jarem a naari, tipovala som niečo iné, takže za mna to bol šok. Kivu som tušila ale Tilda to mi nedošlo. Asi malo ale aj tu som tipovala niečo trošku iného.
Záver skvelý, Rook hahaha máš to. Už sa nemôžem dočkať ďalšej knihy.
Perfektné pokračovanie. Je pravda, že mi chvíľu trvalo kým som sa zorientovala v tých silách, keďže som knihu čítala asi rok po Sile.
Hrozne sa mi páčilo ako sa ukázalo kto je vlastne Troy. To bolo naozaj super.
Ako ten dej celého príbehu je úžasne premyslený. Celú dobu som čakala na vysvetlenie prečo teda svet skončil ako skončil. Také vysvetlenie som nečakala.
Bolo úplne skvelé ako sa vymieňali medzi sebou pohľady rôznych síl z rôznych časoch. A keď sa to prepojilo s prvou častou vov. Veľmi sa teším na záver trilógie
Tak tento diel sa mi páčil ešte viac než ten prvý. Tým že som videla ako prvé seriál som u určitých poviedok čakala niečo iné ale nie vždy to bolo ako v seriáli. Za mňa to bolo lepšie než v seriáli ????. Páčilo sa mi ako sa tam opäť raz objavili všetci hrdinovia vrátane Marigolda, mám ho rada aj keď je to taký truľko ????. Posledná poviedka bola úplne super, ako sa tam stretli všetky postavy z predchádzajúcich poviedok to bolo vážne milé.
Mám rada štíl písania tekto autorky. Proste sa od čítania neviete odtrhnúť. Mne osobne nevadilo že hlvná postava bývala alkoholičkou, viac som jej verila tú jej paranoju. Ako skvelé nevdela som komu mám veriť, opäť ako aj vo fáme som vlastne ani nevedela čo sa vlastne stalo a ako to ovplyvňuje súčastný dej knihy. Jedným dychom som knihu prečítala, odporúčam. Dej je naozaj jednoduchý, krásne celú dobu plynie. Za mňa príjemná oddychová kniha.
Túto knihu by si mal prečítať každý. Je to príbeh o neskutočne silnej žene, ktorá sa vďaka svojmu odhodlaniu dopracovala na úplný vrchol. A na tom vrchole pomáhala ďalej a snažil sa hlásať že na každom jednom človeku záleží, že v jednote je sila a každý je dôležitý.
Okrem toho som sa dozvedela veľa zaujímavostí ako prebiehajú americké voľby.
Skvelý príbeh
Áno je to slabšie než prvý diel. Ale stále je to vynikajúca kniha.
Bola som naozaj rada, že zo začiatku Oraya bojovala so svojim manželom. Pretože to bola ona, ale to pomyselné iskrenie keď už raz boli spolu tam proste nebolo. Občas ma štvala, že nedokázala povedať to blbé Milujem ťa. Či už Viktorovi alebo Raihnovi.
Každopádne kniha mala spád aj keď občas sa tu objavili hluché miesta.
Páčili sa mi nové vedľajšie postavy aj ten neustály pocit, že vlastne nemôžete nikomu veriť. A toto bola najväčšia pravda v tejto knihe. Po tom všetkom čo všetci zúčastnení zažili som sa naozaj niekomu nečudovala, že sa rozhodol ako sa rozhodol.
Viktorove spomienky ma bavili, páčilo sa mi ako autorka ukázala, že pre niekoho to bol netvor a pre niekoho to bol milujúci otec. A je v poriadku myslieť si o ňom oboje veci súčastne.
Veľmi ma zaujíma ako sa celá séria skončí a ako sa este ukážu bohovia a ich plány.
Tak knihu som po niekoľkých mesiacoch dočítala. Trvalo mi to naozaj dlho, ale nie preto, že by bola kniha nudná ale pretože obsahovala naozaj veľmi veľa informácií a rád do medziľudských vzťahov. Niektoré som začala rovno praktikovať na niektoré rady ešte len príde čas. Ale už teraz vidím, aký veľký prínos mala kniha do mojho života. Či už súkromného alebo pracovného. Všetkým ľuďom knihy odporúčam
Veľmi dobré pokračovanie. So začiatku sa to na mňa dosť tiahlo a skoro nič sa nedialo to mi dosť vadilo. Ale potom ako sa konečne dala dohromady banda vrahov tak to malo dobrý spád aj zápletku. Páčilo sa mi, že sme sa zase dozvedeli viac o Alex a jej schopnostiach. No a záver super. Velmi som zvedavá na ďalšiu časť.