PetraKysova komentáře u knih
(SPOILER) Tak mám za sebou druhý diel dračej fantasy. Rozhodne musím na úvod vyzdvihnúť grafiku knihy, je nádherná a v knižnici sa skvelo vyníma.
Na dej mám dva protichodné názory. Ja osobne nie som úplný fanúšik Xadena, ale to je len môj osobný názor. Dokonca musím povedať, že ma zo začiatku neskutočne vytáčala Violet. Ale! Jej postava sa neskutočne vyvinula, to ako si na konci dokázala priznať svoje chyby a nedostatky bolo naozaj skvelé. Na tejto sérii ma veľmi bavia vedľajšie postavy a ich vývoj a všeobecné väzby medzi sebou. Veľmi sa mi páčilo, ako nám boli predstavený jazdci na gryfoch. To bolo úplne famózne. Ich úplne iné zmýšľanie na akadémii, keď to nezvládneš budeš proste pešiak alebo liečiteľ nemusíš zbytočne zomierať. Toto pravidlo ma od začiatku na „letcoch“ a celej akadémii hrozne hnevalo. Zo začiatku ma Cat tak strašne štvala, ale na konci som si ju vlastne aj obľúbila. Veľmi by ma zaujímala knižka z jej pohľadu.
Čo sa týkalo Varisha, no bol to hňup a som rada ako skončil. Jeho drak rovnako, to bolo naozaj epické.
Veľké plus knihy sú draci, Andarana a Train boli super. Mám pocit že Train bola jedna z najlepších a najnormálnejších postáv.
Všeobecne bola knižka veľmi dobrá, ale rozhodne by jej prospelo ubrať tak 300 strán, lebo miestami bola naozaj zbytočne zdĺhavá a nudná.
Teším sa na pokračovanie.
(SPOILER) Joj mne sa knižka veľmi páčila. Taká milá krátka jednohubka. Nevedela som do čoho idem, ani som netušila, že je okolo knihy nejaký veľký boom. Možno preto, že som nič nečakala sa mi knižka veľmi páčila.
Veľmi kladne hodnotím, že knižka je krátka a tým pádom tam v podstate nie sú hluché miesta a dej proste ubieha, jedna skúška za druhou a bum je koniec. Mne sa veľmi páčila aj tá chémia medzi hrdinami, kedy to nebolo prehrotené ale proste obyčajná prostá láska ktorá sa medzi nimi vytvorila tým že spolu trávili čas a poznávali sa. Žiadne zvrhlosti a žiadny toxický vzťah.
Páčilo sa mi, že tam boli sexuálne narážky ale u nich to zatiaľ zostalo, pretože z toho vílieho porna čo je momentálne tak populárny som už naozaj unavená.
Záver som čakala predsa len je to fantasy zase až také veľké zvraty tam nenastávajú.
Tým že je knižka naozaj krátka nie je priestor na rozvinutie vedľajších postáv čo je trošku škoda.
Každopádne knižku odporúčam lebo to bolo príjemné a rýchle čítanie ktoré lahodilo mojej dušičke.
Teším sa na pokračovanie.
(SPOILER) No musím povedať, že tretí diel je zatiaľ najslabší. U predchádzajúcich dielov som hltala každé slovo, tu to bolo miernejšie a nie tak napínavé. Stále výborné ale keď môžem porovnať.
Dostali sme sa do Prahy aj keď nie tak úplne do centra. Brexyn strýko z Prahy je podľa mňa zlý. U strýka z Budapešti (na to že nikdy nepoznala svoju rodinu, má nejako podozrivo veľa strýkov v každom veľkom meste) by som povedala, že sa naozaj snažil o to aby neboli ľudia a víly utláčaný a aby žili v harmónii. Kdežto "pražský" strýko chce moc. Teda mne to tak prišlo. Ale veľké plus je že sa mi vrátila moja obľúbená postava a to Kek. Hurá! Opäť raz únosy a únosy. Už s tým prosím prestaňme.
Táto séria má tak zaujímavo a pútavo opísané vedľajšie postavy. A v tejto knižke to nie je inak, dostali sme ďalšie postavy s úžasnými príbehmi a teším sa ako sa ďalej rozvinú.
Návrat nášho druida bol horko sladký. Aj im pomohol, aj ich zradil uvidíme čo ďalej. Som ale veľmi zvedavá na to, kto vlastne Brex je. Človek? Čarodejnica? Víla?
Nechám sa prekvapiť. Teším sa na ďalší diel, i keď by autorka mohla ubrať tých sexuálnych scén. Mne pár scén naozaj nevadí, ale z tejto série sa za chvíľu stane porno a o tom sa mi naozaj čítať nechce.
(SPOILER) Do druhého dielu som sa vrhla hneď po jednotke. A za mňa vynikajúca kniha. Mám novú obľúbenú postavu, lebo kráľ Kilian je skvelý, škoda, že s ním bola len tak chvíľu. Každopádne by ma ďalej zaujímal ten experiment na ľuďoch a vílach, dúfam že to tam bude viac rozpísané.
Brex sa vrátila "domov" a stalo sa presne to, čo som čakala. Nerozumiem, že si Brex myslela že všetko bude ako za stara. Ale no ták Ištván by nebol tam kde je keby to nebol hajzel. Trochu mi začínajú ale vadiť tie neustále únosy a návraty a ťahanice. Nehovorte mi, že celá revolúcia stojí na jednom dievčati.
Inak opäť raz vynikajúce vedľajšie postavy. Ash je skvelý a Opie s Mrňoskem, no podľa mňa ich buď milujete alebo ich neznášate. Ja som sa ešte nerozhodla do ktorého tímu patrím.
Skončilo to zase neuveriteľne a ja som sa samozrejme hneď pustila do tretieho dielu. Lebo tie knihy aj keď majú svoje muchy, sú napísané tak čtivo že ich nedokážem pustiť z rúk.
(SPOILER) Trvalo mi dlhšie, než som sa dostala ku tejto knižke (knižnej sérii). A som za to rada, lebo po prečítaní prvého dielu som okamžite potrebovala pokračovanie.
Knižka bola zo začiatku nudná (kým sa dostala do väznice) ale chápem, je nutné predstaviť svet Brex. Akonáhle sa ale hrdinka dostala do vezenia, tak kniha nabrala tak skvelý spád. Bola naozaj vynikajúca, páčilo sa mi ako boli opísaný vezni, dozorcovia ich praktiky a podobne. Bolo to niečo iné než na čo som zvyknutá. Mne osobne postava Warvica liezla na nervy. Taký ten mačo čo si myslí, že môže všetko. Nemám rada také postavy. Ale chápem prečo ho tak autorka napísala. Najviac sa mi z tejto knižky páčila Kek. Snáď sa s ňou ešte stretneme v ďalších knižkách.
A na koniec uberám jednu hviezdu za to, že autorka opísala väznicu ako de facto smrteľnú pascu pre ľudí a Brex ju akosi zvládla. Nevravím že ľahko a sama, bez pomoci by bola mŕtva ale aj tak. Pokiaľ autorka opísala väznicu takto drsne, výcvik nevýcvik z Brex by tam vytreli podlahu.
(SPOILER) Knihu som počúvala ako audioknihu a musím povedať že som sa ešte nikdy tak netešila na cestu do práce. Knihu som nepoznala tak na veľmi prekvapila. Veľmi kladne hodnotím že bola z oboch pohľadov ako Amber tak Daphne.
Amber: jój no tu je niekto dobre veľký psychopat. Celú dobu som si hovorila, že tá ženská snáď nemá ani svedomie. A keby celú energiu a úsilie vložila do naozajstnej práce, tak to mohla dosiahnuť naozaj ďaleko. Lebo bola naozaj šikovná a odhodlaná . Akurát jej asi nič nehovorilo príslovie "nie je zlato všetko čo sa bliští". Nuž asi si myslela že keď je človek bohatý je automaticky šťastný. Ale musím jej uznať že vymyslené to mala do detailov. I keď otázka znie, či by toho dosiahla aj bez toho že im Daphne vlastne pomohla.
Daphne: tak táto časť sa mi počúvala naozaj veľmi ťažko. Nie raz som mala otvorené ústa a vravela som hajzel.... Je smutné že sa s toho nedokázala dostať skorej. Lebo on netýral len ju ale aj tie deti. Hrozné ako sa človek dokáže na vonok pretvarovať.
Keď sa Daphne dozvedela pravdu, vedela to krásne využiť do posledného detailu. Mala to skvelo vymyslené.
Posledné tri kapitoly som počúvala s úsmevom na tvári. Hahaha a máte to vy hnusáci. Ale že Amber to na koniec na tú Daphne skúsila aby jej pomohla. To dievča si naozaj nevidí do úst.
Tak táto kniha ma tak milo prekvapila. Obvykle nečítam romantické knihy, ale keďže sa mi páči seriál tak som sa aj do tejto knihy pustila. A som naozaj rada. Knižka je krátka tým pádom sa mi veľmi dobre čítala, nie sú tak úplne hluché miesta. Čo sa mi veľmi páčilo oproti seriálu tak tu nie sú tie zbytočné naťahovačky ako v seriály. Za mňa je to veľké plus. Je to ale zároveň dosť iné od seriálu takže si myslím že dosť ľudí bude sklamaných. Ja medzi ne ale nepatrím. Ja som z knihy nadšená.
Áno je to slabšie než prvý diel. Ale stále je to vynikajúca kniha.
Bola som naozaj rada, že zo začiatku Oraya bojovala so svojim manželom. Pretože to bola ona, ale to pomyselné iskrenie keď už raz boli spolu tam proste nebolo. Občas ma štvala, že nedokázala povedať to blbé Milujem ťa. Či už Viktorovi alebo Raihnovi.
Každopádne kniha mala spád aj keď občas sa tu objavili hluché miesta.
Páčili sa mi nové vedľajšie postavy aj ten neustály pocit, že vlastne nemôžete nikomu veriť. A toto bola najväčšia pravda v tejto knihe. Po tom všetkom čo všetci zúčastnení zažili som sa naozaj niekomu nečudovala, že sa rozhodol ako sa rozhodol.
Viktorove spomienky ma bavili, páčilo sa mi ako autorka ukázala, že pre niekoho to bol netvor a pre niekoho to bol milujúci otec. A je v poriadku myslieť si o ňom oboje veci súčastne.
Veľmi ma zaujíma ako sa celá séria skončí a ako sa este ukážu bohovia a ich plány.
Ku knihe som sa dostala až teraz, aj keď som sa na ňu tešila už keď prvý krát vyšla. Neviem či by som mala s knihy rovnaké pocity ako keď som ju čítala až po smrti Matthewa. U niektorých pasáži som sa striasla, pretože to bol priamy odkaz na to ako umrel. Akoby to už v tedy vedel. Možno vedel.
Kniha na to, že opisuje naozaj veľmi ťažké téma závislostí, pocitu osamelosti a depresie, je napísaná svižne a neuveriteľne čtivo. Je to obraz toho, že aj keď máte všetko v skutočnosti nemáte vôbec nič. Je to kniha o veľmi silnom a neutíchajúcom boji so sebou samým. Nečíta sa ľahko. Snáď Mattheu už našiel to čo tak úpenlivo celý život hľadal.
Ale no veľmi dobrá kniha. Takto od knihy som vôbec nič nečakala a čítala ju len z dlhej chvíle. A práve preto ma tak neskutočne prekvapila. Kniha nie je fantasy ale to jej na úžasnosti nič neberie.
Bolo super že sme mohli knihu čítať z dvoch pohľadov pretože sa nám naskytli dva úplne rozdielne pohľady na celú situáciu. Chápala som Laru a jej odmietanie pravdy. 15 rokov ju doslova programovali takže bolo naozaj ťažké dostať sa z toho. Páčila sa mi tá chémia medzi hlavnými hrdinami a páčilo sa mi, že Aren bol dobrák. Veľké plus boli vedľajšie postavy, Joren a babička to celé osviežili. Samozrejme že od začiatku viete ako to skončí, nie je to prvá ani posledná kniha z týmto dejom. Ale je sakra dobre napísaná. V knihe neboli hluché miesta, stále sa striedala akcia za akciou. A na konci mi bolo Lary naozaj ľúto. Po skončení som si okamžite musela prečítať aj druhý diel (aj keď iba v angličtine) tak dobrá to bola kniha.
Uberám hviezdičku za to, ako vykreslili že Lara je defacto nezničiteľný zabiják, ktorá všetkých povraždí snád len svojím dychom. Tomu som úplne neverila.
Inak kniha vynikajúca a rada sa k nej niekedy vrátim.
Ach áno, takéto knižky mám rada.
Veľmi zaujímavo vyskladaný svet upírov. Páčilo sa mi ako boli ukázané tie mocenské boje o trón a podobne.
Čo sa týkalo hlavnej hrdinky, celkom mi sadla, aj keď občas mi liezla na nervy ale inak super. Hlavný hrdina bol tiež super, ako zvádzal boj medzi aj je to môj nepriateľ ale aj nechcem aby bola mŕtva.
Úlohy v Kejari boli skvelé, aj keď asi jediná moja výtka je, že by neprežila dve noci. Bola najslabší článok, bola najzraniteľnejšia, bola by proste mŕtva. Ale chápem potom by nebol dej knihy že áno.
Kto bol dedič bolo jasné. Ale ten záver ma absolútne dostal. To som vôbec nečakala a bolo to bravúrne.
Veľmi som zvedavá na pokračovanie.
Tak knihu som po niekoľkých mesiacoch dočítala. Trvalo mi to naozaj dlho, ale nie preto, že by bola kniha nudná ale pretože obsahovala naozaj veľmi veľa informácií a rád do medziľudských vzťahov. Niektoré som začala rovno praktikovať na niektoré rady ešte len príde čas. Ale už teraz vidím, aký veľký prínos mala kniha do mojho života. Či už súkromného alebo pracovného. Všetkým ľuďom knihy odporúčam
Veľmi dobré pokračovanie. So začiatku sa to na mňa dosť tiahlo a skoro nič sa nedialo to mi dosť vadilo. Ale potom ako sa konečne dala dohromady banda vrahov tak to malo dobrý spád aj zápletku. Páčilo sa mi, že sme sa zase dozvedeli viac o Alex a jej schopnostiach. No a záver super. Velmi som zvedavá na ďalšiu časť.
Och táto kniha bolo také pohladenie po mojej dušičky. Nakoľko milujem sériu Handlíř a obzvlášť prvý diel. Výborný náhľad do Desovej hlavy. Jeho detstvo a začiatky. Jeho matku som si veľmi obľúbila, škoda že tak bola len tak krátko.
Ale najviac ma dostal Desmond Flyn ako pobláznený blázon u Calypso. To bolo úplne skvelé. Naozaj som si to užila. Aj keď to bola krátka knižka, a preleteli sme niekoľko storočí vôbec to nevadilo a veľmi milo som si pospomínala na hlavnú sériu.
(SPOILER) Tak séria dočítaná.
Tretia časť bola veľmi podobná predchádzajúcim. Príjemná young adult oddychovka. Nečakala som závratný dej ani veľké a silné rozuzlenia, čiže splnila to čo som chcela. To že sa hlavný hrdinovia chovali strašne detinsky je údel young adult.
Musím ale velmi pochváli, že už na začiatku knihy sa rozmotal milostný trojuholník a nechodilo sa okolo neho po celú knihu. Proste chcem teba a teba nie. Bodka.
Veľmi príjemné hodnotím aj Chárona. Skvele povedal to čo som mala v hlave celý diel, vonku sa schyľuje k apokalypse a vy nerobíte vôbec nič.
Záver trilógie bol dobrý, som spokojná.
(SPOILER) Joj konečne sa to rozbehlo. Najlepšia knižka z celej série. Dej sa pekne posúval, zvraty, intrigy konečne sme sa dozvedeli o kliatbe, o Emilii a Vitorii. Super. Akože no dosť som čumela o čom to vlastne celé bolo, a bola som aj za všetkých zúčastnených riadne nahnevaná. Bolo mi Emilie ľúto, a vlastne aj Lucii a ostatných nezaslúžili si toto.
Bolo skvelé ako autorka ukázala, že zloduch nie je vždy ten na ktorého to poviete od začiatku a že aj ten zloduch môže byť obeť.
Páči sa mi ako to ukončili ale niektoré veci nechala autorka otvorené, že je na každom aby si v hlave predstavil čo sa dialo ďalej.
Musím povedať že zakončenie sérii bolo skvelé.
Veľmi dobrá knižka. Od začiatku tam bola akcia, začala presne kde skončila dvojka. Ten súboj bol famózny (rozmýšľala som prečo im tie ženy posielal). Páčilo sa mi, že nemali žiadne zľutovanie. Proste to boli vraždiace stroje. Bravúrne. Páčilo sa mi ako ich dvor dňa porazil a všeobecne sa mi celý dvor dňa páčil. Desov otec super. Ten kráľ a celé "kráľovstvo" zatratených skvelý.
Za čo ale strhávam hviezdičku bol ten záver. Taký bol strašne uspechaný a nelogický. Tak buď nad ním mala moc alebo nemala. Prišlo mi to až trápne.
Ale čo mi najviac vadilo na celej sérii, nikdy som nevidela tak nevyužitý potenciál vedľajších postáv. To bola naozaj škoda.
Každopádne sériu milujem a rada sa k nej vrátim.
Výborná knižka, mala trošku pomalejší rozjazd, ale akonáhle prišlo na oslavu Slnovratu, tak sa to pekne robehlo. Bolo super, že sme sa dozvedeli niečo nové o Temper, pretože mi celú prvú knihu hlodalo hlavou kto to vlastne je. A Bum tu sme sa to vo veľkom štýle dozvedeli. Škoda že sa autorka nevenovala viac aj tejto vedľajšej postavy, lebo jej tam bolo pomálo, čo bola škoda.
Užila som si opis nového dvora, aj ďalších miest Desovej ríše. Trošku sme sa posunuli v zápletke okolo miznúcich víl aj keď iba troška (rozzuzlenie si autorka schováva na záver).
Čo ma ale mierne štvalo v tomto dieli. Callie mi prišla trošku naivná, ako jej stačili maličké drobky od Desa a vždy to dokázal zakecat sexom. Akože haló.
Plus ma neskutočne vytáčalo ako snáď na každej strane bolo spomenúte, že je Des neskutočne krásny a úžasný a dokonalý. Chápem je to boh sexu ale nemusím o tom stále čítať. Plus kožené klahoty? Autorka ich evidente nikdy nemala na sebe, pretože rozhodne nie sú pohodlné a je v nich teplo na zbláznenie a keď si ich človek vyzlečie no rozhodne to nie je sexi .
Každopádne sa mi knižka veľmi páčila a teším sa na záver.
Ach áno prosím. Po mierne nudnej 2 to trojka rozjela vo veľkom štýle. Akcia za akciou, poznávali sme nové kráľovstva. Veľmi ma to bavilo. Pár zvratov, niečo sa dalo čakať.
Opäť raz nové postavy, ale stále super. Hľadanie prsteňov, úlohy s tým spojené. skvelé.
No vzťah Kivi a Jaarena veď dobre je to YA knižka.
Ja som naozaj spokojná, každý robí chyby.
Akurát zase boli všetci naivný, nechápem ale dobre.
Ja som si knižku naozaj užila, už sa teším ako si ju opätovne prečítam.
A riaditeľ Rook joj, zadosťučinenie.
Dobrá knižka, držala si úroveň ale ach neskutočne ma štvala. Takto začnem tým dobrým, vynikajúce vedľajšie postavy. Caldon a všeobecne celá kráľovská rodina. To ako ju prijali medzi seba. Kivina rodina dobre, jej babka super. Trošku mi chýbalo zázemie rebelov, zaujímalo by ma prečo to niektorý robia a ako sa dostali k rebelom. Chémia medzi Jaarenom a Kivou bola nejaka nemastná neslaná, skorej som si užívala dvojicu Kiva a Caldon. Ale čo ma tak hrozne hnevalo a za čo uberám hviezdu je Kiva. Ja naozaj chápem prečo sa tak chovala. 10 rokov mala v hlave ilúziu dokonalej rodiny, aký su oni tý dobrý, a Jaarenova rodina tý zlý. Chápem ilúzia sa opúšťa ťažko. Ale joj taká naivná snáď nemohla byť, veď to by ten Zalindov naozaj nedala.
Inak knihu hodnotím veľmi kladne a záver bol neskutočný.