PetrJandáček
![Zkáza Jezerní kotliny Zkáza Jezerní kotliny](https://www.databazeknih.cz/img/books/48_/482844/zkaza-jezerni-kotliny-X5J-482844.jpg?v=1634802063)
Kniha se nám velice líbila. Je v ní poutavý příběh. Je napínavá!
![5 z 5 5 z 5](img/content/ratings/5.png)
![Chata v Jezerní kotlině Chata v Jezerní kotlině](https://www.databazeknih.cz/img/books/25_/2519/chata-v-jezerni-kotline-Agf-2519.jpg?v=1649669434)
Kniha je velice napínavá, tuze zajímavý příběh. Velice doporučuji!
![5 z 5 5 z 5](img/content/ratings/5.png)
![To je metro, čéče! To je metro, čéče!](https://www.databazeknih.cz/img/books/40_/403615/to-je-metro-cece-65b11c68727ba.png?v=1706105960)
Kvalitní vazba knihy, pěkné obrázky. Velice zajímavý příběh! Doporučuji!
![5 z 5 5 z 5](img/content/ratings/5.png)
![Podivuhodná cesta Nilse Holgerssona (adaptace) Podivuhodná cesta Nilse Holgerssona (adaptace)](https://www.databazeknih.cz/img/books/40_/401078/podivuhodna-cesta-nilse-holgerssona-yd0-401078.jpg?v=1548780633)
Knihu jsem začal číst se synem před pár dny a velmi mě potěšil děj svou výpravností a poučností. V kapitole (Toho dne, kdy se divoké husy…) se pěkně promítá podobenství (například z Matoušova evangelia). Pokušitel Smirre vyhrožuje, dále vyjednává s Akkou a jak mu není vyhověno je opět zlí. Velmi poučné pro děti, že se nemají nechat nikým pokoušet a že se nemají také nechat nikým vystrašovat
![5 z 5 5 z 5](img/content/ratings/5.png)
![Ukradené housle Ukradené housle](https://www.databazeknih.cz/img/books/45_/452132/ukradene-housle-Wjj-452132.jpg?v=1599467221)
V této knize mého devítiletého syna zarazila slova v kapitole - Večeře pod rozkvetlou jabloní. Cituji výňatek z kapitoly: Všechno se vyvíjí, aby přežilo a nezaniklo. A lidi taky chtějí přežít, viď? Lidi chtějí víc, Frantíku. S tímto názorem nesouhlasíme. Lidé nejsou více něco víc než příroda a jiní živí tvorové. Pasáž je sice jen konstatovaná postavou Emilkou, avšak dále není uvedeno na pravou míru a to vzhledem, že se jedná o dětskou knihu od 7 let my nepřijde vhodné.
![1 z 5 1 z 5](img/content/ratings/1.png)
![Nesvoboda Nesvoboda](https://www.databazeknih.cz/img/books/44_/444120/nesvoboda-vuc-444120.jpg?v=1593959758)
Kniha je psaná přístupnou srozumitelnou formou pro širší veřejnost. Velice oceňuji práci v kapitole Pokusy na zvířatech, o kterých se člověk málo jinde dočte. Kniha dává i vhled do tkz. Bio chovů. Je smutné jak se lidská společnost může chovat ke zvířatům, jak je popsáno v knize, avšak naštěstí je mnoho lidí kteří na práva zvířat upozorňují a něco i pro tuto problematiku dělají. Velice knihu doporučuji a jsem za ni rád.
![5 z 5 5 z 5](img/content/ratings/5.png)
![Víra v člověka Víra v člověka](https://www.databazeknih.cz/img/books/15_/154536/vira-v-cloveka-154536.jpg?v=1363373659)
Má první kniha od Jaquese Maritaina byla právě tato. Velmi doporučuji. Dobře je zde vystižen vztah člověka k víře a postavení člověka v životě. Ještě doporučuji, pokud kniha zaujme další knihu od téhož autora a to O rovnosti lidí.
![5 z 5 5 z 5](img/content/ratings/5.png)
![Sebeovládání Sebeovládání](https://www.databazeknih.cz/img/books/17_/173645/sebeovladani-173645.png?v=1377424451)
Tato kniha je velkým přínosem pro myslím každého, který potřebuje pomoc od návykového chování ať již jakéhokoli. Pan Nešpor je oblíbený autor knih, odborník s lidským přístupem. Kdo potřebuje pomoc, odpovědi najde, hlavní však je rad a doporučení dbát.
![5 z 5 5 z 5](img/content/ratings/5.png)
![Dotkni se ran – Spiritualita nelhostejnosti Dotkni se ran – Spiritualita nelhostejnosti](https://www.databazeknih.cz/img/books/91_/9198/dotkni-se-ran-spititualita-nelhoste-Sgb-9198.jpg?v=1394541143)
Kniha od p. Halíka naplnila má očekávání ohledně otázek, ran, životních ran, ran každého z nás, božích ran. Kniha dává další odpovědi na otázky životní. Opravdu doporučuji. Velmi dobře se kniha čte a rozhodně se k ní dá vracet.
![5 z 5 5 z 5](img/content/ratings/5.png)
![To že byl život? – Z podzemní církve do labyrintu svobody To že byl život? – Z podzemní církve do labyrintu svobody](https://www.databazeknih.cz/img/books/37_/379827/to-ze-byl-zivot-z-podzemni-cirkve-d-llL-379827.jpg?v=1526414887)
Od pana Halíka jsem již četl knihu Prolínání světů a musím tuto knihu jen doporučit. Tuto autobiografickou knihu od p. Halíka opravdu doporučuji.