Pitbullka Pitbullka komentáře u knih

Démonologové Démonologové Gerald Brittle

Velké zklamání. Popsáno jen pár případů a to ne moc podrobně, jinak hodně teorie a obecných řečí. Nejlepší kapitola byla o Annabelle. Měla jsem problém, že m nohy se hodně odbíhalo od témat, různě přeskakovalo a styl psaní mě moc nezaujal.

19.06.2020 2 z 5

Trhlina Trhlina Jozef Karika

Trhlinu jsem přečetla na posezení. Příběh jsem už trošku znala, jelikož jsem asi rok zpět poslouchala audioknihu (skvělá záležitost) a letos viděla film (pro mě dost průměrný). Co se týče knihy, začátek byl trošku pomalejší a Igor a Mia mi nebyli moc sympatičtí. Jinak samotné vyprávění z Tribeče bylo skvělé. Nemůžu říct, že bych se vyloženě bála, ale tajemná atmosféra v příběhu rozhodně byla.

15.06.2020 4 z 5

Pravda, nebo lež Pravda, nebo lež Colleen Hoover

Temné, znepokojující, autorka odvedla bravurní práci, moc mě to bavilo. Nevíte absolutně co čekat a jaké tajemství na koho bude odhaleno.

13.06.2020 5 z 5

Spáčka a vřeteno Spáčka a vřeteno Neil Gaiman

Neobvyklé zpracování. Ilustrace jsou opravdu nádherné a skvěle podtrhují příběh.

11.06.2020 4 z 5

Hlídka v Bezčasí Hlídka v Bezčasí Marisha Pessl

Hlídka v bezčasí mi neuvěřitelně sedla, skvělý námět i styl zpracování. Spousta postupných odhalení, bylo těžké odhadnout, co se bude dít dál. Opravdu mě to bavilo.

11.06.2020 5 z 5

Zimní lidé Zimní lidé Jennifer McMahon

Od příběhu jsem čekala pořádnou duchařinu u které se budu bát. Teda aspoň komentáře zde tomu nasvědčovaly. Přijde mi, jako bych četla snad jinou knihu. Já se totiž u knihy nudila. Příběh mi přišel poměrně nezáživný a když už se něco dělo, bylo to hodně přehnané. Knihu Zimní lidé bohužel doporučit nemohu.

09.06.2020 2 z 5

Srdcerváči. Kniha 2 Srdcerváči. Kniha 2 Alice Oseman

I druhý díl byl milý, svižný a bavil mě. Těším se, kam se bude příběh ubírat dál.

08.06.2020 5 z 5

Vzdelaná Vzdelaná Tara Westover

Ano, jedná se o silný příběh, který Vám bude místy připadat až neuvěřitelný. Bohužel, mně místy přišel hodně naivní a některé pasáže mě nebavily. Shawn mi neuvěřitelně lezl na nervy a nad některými věcmi jsem opravdu jen nevěřícně kroutila hlavou.

08.06.2020 4 z 5

Jeden z nás Jeden z nás Shari Lapena

Kniha byla hodně čtivá a líbilo se mi, jak si autorka pohrávala se čtenářem, který opravdu do konce netušil, kdo je vlastně vrah. Jediné, co mi trošku vadilo, byly šablonovité postavy. Rozhodně se mi Jeden z nás líbilo víc než Manželé odvedle.

05.06.2020 4 z 5

Rekonstrukce Rekonstrukce Viktorie Hanišová

Trošku mě zklamal ten konec, ale jinak hodně silný příběh. Obdivuju, jak autorka dokáže depresi a trauma tak skvěle převést na papír.

27.05.2020 4 z 5

Srdcerváči. Kniha 1 Srdcerváči. Kniha 1 Alice Oseman

Komiks jsem četla v angličtině a velká spokojenost. Je to taková feel good gay romance, která je hodně čtivá. Těším se na další díly.

18.05.2020 5 z 5

Temnota na okraji města Temnota na okraji města Adam Christopher

Oddechová detektivka, která se četla rychle a lehce. Pasáže El s Hopperem byly milé a dodávaly příběhů na čtivosti. Ačkoliv to se světem Stranger things příliš nesouvisí, bylo fajn dozvědět se více o Hopperovi.

18.05.2020 4 z 5

Město zrady Město zrady Martina Čekalová

Kniha je hodně založená na rozpadu společnosti, politice a také intrikách. Město zrady je plné zvratů a nečekaných událostí. Super nápad mi přijdou i zakázané souboje lidí a duší. Zároveň Raven je v tomto díle taková dospělejší a byla mi o dost víc sympatická než v prvním dílu. Romantická linka je zde dost potlačená, takže fanoušci romantických příběhů si v tomto případě příliš radosti neužijí, ale já jsem zrovna typ čtenáře, který romantiku za každou cenu v příběhu nemusí.
V prvním díle mi chybělo více informací o světě a fungování společnosti a myslela jsem si, že autorka si nechává prostor pro tyto informace do druhého dílu. To se bohužel moc nestalo a některé věci i v druhém díle zůstávají nevysvětleny.

18.05.2020 4 z 5

Belzebubové Belzebubové JP Ahonen

Pro Antikrista pána! Vydařený komiks o jedné rodince, která například jede na dovolenou do Inferna, pije deathpresso a dětem vykládají pohádky O třech malých šestičkách. Opravdu skvělé, vtipné, ironické a do detailu promyšlené.

15.05.2020 5 z 5

Město z popela Město z popela Cassandra Clare (p)

Tuhle sérii miluju. Ten svět, zvraty, neuvěřitelně moc mě to baví a těším se na další díl. V tomto dílu bylo hodně politiky, ale i přesto si to udrželo svižné tempo a čtivost.

14.05.2020 5 z 5

Vox Vox Christina Dalcher

Tak skvělý námět a tak nudně zpracovaný. Začátek mě ještě celkem bavil, ale pak bylo vidět, jak postupně autorce docházel dech.

13.05.2020 3 z 5

Opráski z historje svjeta – Ževlička, Ěžíž apár kikotú Opráski z historje svjeta – Ževlička, Ěžíž apár kikotú Jaz

Některé stripy opravdu vtipné, ale bohužel jich bylo dost, které mě moc nebavily.

13.05.2020 3 z 5

Garfield přibývá na váze Garfield přibývá na váze Jim Davis

Garfield mě bavil už jako malou holku a pořád baví. Něco je opravdu vtipné, něco trošku slabší, ale ve výsledku to čtenáře potěší.

13.05.2020 4 z 5

Střet králů. Svazek první Střet králů. Svazek první Landry Q. Walker

Ačkoliv knihy a seriál miluju, toto zpracování mě moc neoslovilo. A kresba mě bohužel moc nezaujala.

12.05.2020 3 z 5

Možnosti milostného románu Možnosti milostného románu Jan Němec

Tak tohle mi moc nesedlo. Pasáže o vztahu mě relativně bavily, ale nějak mi hlavní hrdinové k srdci nepřilnuli. Ty zbylé pasáže mi přišly chvilkami úplně mimo a nebavily mě.

12.05.2020 3 z 5