playada komentáře u knih
Pokud si chcete přečíst knihu o tom, jak hlavní hrdinka je dokonalá a všichni ostatní jsou padouši, tak s chutí do toho.
Také bohužel nepatřím mezi vyvolené. Potřebovala bych vysvětlivky.
Také se mi líbilo, že to bylo oproštěné od patetického sentimentu. Ve tvrdých životních podmínkách na něj není čas ani nálada.
Asi tak od strany 200 si připravte kapesníky a nechoďte moc mezi lidi, nebudou chápat, proč jste tak ubulený a oteklý.
Pan Richard je moudrý člověk. Mít takového dědu je požehnání. Škoda, že člověk je nejmoudřejší na sklonku života, kdy už má málo času a sil obohacovat druhé. Ale poslouchali by ho vůbec?
Souhlasím s tím, že to není typická sága. Žádné zbytečné rozvleklé rozbory životů jednotlivých generací plantážníků. Zpočátku docela dost jmen, ale jinak překvapivě oproštěné od všelijakých pokusů autorky vnucovat čtenáři dělení postav na " ty dobré" a " ty špatné". Přes krkolomný začátek jsem knihu dočetla a jsem tomu ráda.
Souhlasím s ostatními, že to byla neobyčejná kniha. Líbilo se mi, že autorka nikomu nenadržuje a ukazuje vidění světa očima obou protistran. nebylo vůbec lehké vybrat si, na čí straně jste. Jednu chvíli jste fandili Elininýmu bratrovi, vzápětí zase Mikeyho sestře, nejvíc jste fandili Elí a Mikeymu, zkrátka byly to nervy. Výborná kniha.
Je to pěkný, docela mi příjde konec useknutej. Ještě by to chtělo tak sto stran, co s tátou a s klukama a s rodinou...
Jé, tak to byla také moc pěkná záležitost. Dvě srdceryvné knížky po sobě, ale stálo to za to. A těch posmrkaných kapesníků...
To jsem si pofňukala :-). Kniha určená výhradně pro ženy matky !! Každá ji musí mít, kdo ji nemá alou do knihovny, knihkupectví, kamkoliv shánět!! Nebudete litovat.
Hrdý Budžes to nepřekonalo. Ale jinak čtivá kniha, není to ztráta času.
Je to vidět, že autorka píše seriály. V knize vystupuje až příliš mnoho postav. Konec je useknutý, protože na to logicky již není prostor. Leda by to bylo na díly. Námět je asi určitě dobrý, je to ovšem na autorku už velké sousto.
Také jsem spíše zklamaná. Podtitulek knihy - Boj o přežití v krutém žaláři, není šťastně zvolený. O tom žaláři toho v knize zas tak moc nenajdeme. Většinou se kniha zaobírá procesem, tzn. obviněním Kerstin z vraždy manžela a její obhajobou.
Pokud se příběh zakládá na skutečné události, pak nelze než zkonstatovat, že obžaloba byla žalostně diletantská a v nějaké civilizovanější zemi by k procesu ani nedošlo. Samotnou kapitolou je samozřejmě stav práva a tzv. soudnictví v Nairobi, které funguje podle toho, kolik máte v peněžence.
bylo to vtipný. takový mladistvý. škoda, že život bejvá většinou míň pohádkovej :-(. Ale od toho jsou příběhy, aby si v nich tak trochu člověk vysnil, jaký by to bylo, kdyby...
petrusová je asi fajn holka a musí být příjemný sdílet s ní její prostor.
Dávám pět hvězd, ale dala bych i deset :-). Něco tak pěkného už jsem dlouho nečetla. Jsem ráda , že se mi tato kniha dostala do rukou a považuji ji tak trochu za poklad. Bylo to opravdové pohlazení po duši.
Trošku mi to připadalo takové pořád dokola. Ale ono to tak asi ve skutečnosti ve spolužití s anorektikem je. Stále dokola dohlížet, upozorňovat, prosit, plakat, rozčilovat se a znova dohlížet...