Polajda komentáře u knih
Mrzoutská, rázná, podivínská Eleanor je vážně skvělé čtení! Takový mladší Ove v sukních.
Miluji Paasilinniho černý humor, knížku jsem měla přečtenou během jednoho večera.
Sama jsem propadla turistice a i menší třídenní pouť mám za sebou. Knihu jsem přečetla jedním dechem a neskutečně se u ní bavila.
Moje první seznámení s autorkou, taková čtivá nenáročná jednohubka na jeden večer. Tento styl nějak nevyhledávám, ale jednou začas je to příjemné čtení nad kterým nemusíte nějak extra přemýšlet :)
Je to z mého pohledu útlejší kniha - 224 stránek, ale budiž jí odpušťěno. Doporučuji! Bylo to doslova pohlazení po duši.
To jako fakt? Konec neprozradím, ale ač mám bujnou fantazii, toto jsem fakt nečekala....
Kombinace pravdy a vymyšleného příběhu Lucile… a wow, to je tedy ženská!
A jak na začátku říká " Nenechám po sobě šlapat....", tak tak vlastně činí celou knihu, která se odvíjí na pozadí skutečných historických událostí.
Přečteno za jedno nedělní dopoledne. Mám knihy Táni K-V ráda. Tuto jsem začala číst, aniž bych tušila o čem bude. A popravdě první polovinu jsem regulérně probudila. Nevím jestli k tomu nedopomohlo i mé momentální rozpoložení, nebo zda k tomu nepřispělo to šedo a pošmorno venku...
Trvalo mi něž jsem se do knihy začetla. Cca po šedesáti stránkách, jsem přemýšlela, že ji odložím, ale nakonec jsem vytrvala. Občas jsem se v ději ztrácela... Je to první kniha od tohoto autora co jsem četla. Ještě mu dám jednu šanci.
Tak toto opravdu nebyl můj šálek kávy, ale přetrpěno a to jen díky čtenářské výzvě. Autorů narozených 1953 moc není...
Zatím jsem četla od autora jen Artemis a Spasitele. Artemis se mi líbila víc, asi pro větší "akčnost" děje.
Lehké, oddychové čtení, po kterém sáhnete, když chcete vypnout, jen se bavit, nad ničím nepřemýšlet. Vtipně napsáno, 5* neb kniha splnila mé očekávání.
Pohodové čtení, koutky mi cukaly po celou dobu :-)
Provence je můj sen, jednou se tam vypravím a tak jsem se jí touto knihou, alespoň trochu přiblížila. Moc pěkně napsáno.
Úžasné čtení. Viděla jsem nejdříve divadelní představení a při čtení jsem tam tu Báru celou dobu viděla :o)
Mně se knížka líbila. Četla jsem recenze, takže předem jsem se oprostila od srovnávání se "Světly" .
Takové oddechové čtení během jednoho šálku kávy. Pro malé děti to úplně není, nepochopí tak docela pointu, ale pravda nakonec dobro a rozum zvítězí jako v každé správné pohádce! :o)