Přečti_si Přečti_si komentáře u knih

Vesnice Vesnice Kristýna Trpková

Další případ dvojky vyšetřovatelů Laury a Adama, tentokrát s trochu větším důrazem na jejich vztah a jejich minulost. Případ nalezené kostry dítěte a tím pádem pokračování nevyřešeného případu zmizení 3 dětí z malé vesničky, kde si každý vidí až do talíře, byl dobrý, byť oproti předchozímu případu se více táhl na začátku a rychleji se vyřešil ke konci knihy. Stvůra mě bavila o trošinku víc, ale ani Vesnice mě rozhodně nezklamala.

Odbočka v lesích Odbočka v lesích Kateřina Karolová

Knížku jsem koupila na doporučení @luciezel, která knihu připodobnila ke Karikově Trhlině. Kariku já hrozně miluju, takže hned ten den jsem hned kupovala. :D A tip to byl fakt výborný. O strašidelné a wtf momenty nebyla nouze. Jen jsem se trošinku ztrácela v postavách, nevěděla jsem úplně kdo je s kým, ale v zásadě to nebylo úplně důležité.

Stvůra Stvůra Kristýna Trpková

Perfektní česká detektivka! Laura je velmi sympatická, tvrdohlavá a cílevědomá, jak má správná vyšetřovatelka být. S Benešem tvoří zajímavou dvojici, čekala jsem tu i trochu romantičtější linku, ale je fajn že nakonec neproběhla. Vyšetřování mě vtáhlo, podezření přeskakovalo z osoby na osobu, až to nakonec všechno zapadlo. Napínavé do poslední stránky!

Pravda, nebo lež Pravda, nebo lež Colleen Hoover

Tak tohle bylo totální psycho! Jako jakákoliv kniha od Colleen extrémně čtivá, když jsem ji zrovna nečetla, myslela jsem na ni. Drsný příběh s velkým zvratem - něco trošinku jiného, než jsme od Colleen zvyklí, ale osvěžující změna!

Hotýlek Hotýlek Alena Mornštajnová

První knížka od Aleny Mornštajnové, která mě úplně neuchvátila. Do 3/4 mě knížka úplně nebavila, ale konec mě chytil. Na Hanu ani Tiché roky se to u mě vůbec nechytá. :( Nicméně líbilo se mi, že jsme mohli nahlídnout do rodiny napříč generacemi.

30.12.2022 3 z 5

Harry Potter a Kámen mudrců Harry Potter a Kámen mudrců J. K. Rowling (p)

V mých pětadvaceti čtu poprvé HP. Je to milé, skvělé, ale mrzí mě, že už jsem viděla některé filmy a tím pádem jsem ochuzena o možnost představovat si postavy sama. Nejde se mi od filmové podoby postav odpoutat, byť jsou opravdu dle knihy.

Tma Tma Jozef Karika

Jaké jiné hodnocení by asi mohl dostat můj oblíbený Karika? Opět famozní kniha, fakt jsem se bála, bylo mi zle, ale čtenářský zážitek na jedničku. Málo stran, ale spoustu napětí.

30.12.2022 5 z 5

Josef Mareš - Moje případy z 1. oddělení Josef Mareš - Moje případy z 1. oddělení Martin Moravec

Tak takto rychle jsem knihu snad ještě nepřečetla. Za jeden den přečteno - kniha je plná zajímavých informací, historek, příběhů. Kniha splnila přesně to, co jsem od ní očekávala a naprosto doporučuji všem, kteří se o toto téma zajímají.

Dokonalé stopy Dokonalé stopy Helen Fields

(SPOILER) Dokonalost! Skvělý začátek série, kterou mám čerstvě sesbíranou. Postava Luca byla skvělá, stejně tak Avy, avšak nějak jsem v Lucovi nedokázala vidět tmavovlasého francouzského krasavce, nevím proč na mě působí jako blonďák! :D :D :D Celá zápletka hlavního případu Luca byla perfektní, stejně tak "vedlejší" případ Avy byl zajímavý. Další divností mojí hlavy s touto knihou bylo, že jsem vraha, profesora Kinga, viděla s obličejem Dwighta z The Office. Perfektně mi na něj sedl!

Nevítaný host Nevítaný host Shari Lapena

Výborný thriller, knihu jsem doslova vdechla. :D A poprvé jsem uhádla, kdo je vrah! To se mi nikdy nestalo, cítím se jako Sherlock Holmes. :D Dobrá atmosféra odlehlého hotelu a uzavřené společnosti lidí, kterých začne jaksi ubývat a naopak přibývá zoufalství mimo jiné z počasí, které je odřízlo od světa.

Němý křik Němý křik Angela Marsons

Ze začátku jsem se nemohla úplně začít, ale nakonec mě knížka chytla. Super detektivka s tvrdohlavou vyšetřovatelkou. Trochu jsem se ztrácela v postavách vyšetřovatelů a různých forenzních pracovníků, ale jinak velmi povedené, určitě se pustím i do dalších dílů série, které mám doma.

Námi to končí Námi to končí Colleen Hoover

Další knížku, 9. listopad to nepředčilo, ale i tady jsem si chlapce hlavní hrdinky hned zamilovala a následně mi zlomil srdce. Linka s dávnou láskou Atlasem byla skvělá. Inspirací k příběhu byly Colleeini rodiče, což píše na konci knihy. Což já většinou nečtu, ale jsem ráda, že tady jsem to udělala.

Její konec Její konec Shari Lapena

Moje první kniha od Shari Lapeny a dost dobrý! Nečekaný konec, celá kniha měla spád, dobře se četla, všechno odsejpalo hezky jak mělo. Těším se na další knížky od autorky.

Svědectví o životě v KLDR Svědectví o životě v KLDR Nina Špitálníková

Super knížka, přečtená za den. Velice dobře zpracované, zajímavé téma. Must have každé knihovny. :)

Vypravěčka Vypravěčka Jodi Picoult

Skvělá, silná knížka. Moc mě bavila část se Sage i Minkou (to hlavně), to morální dilema bylo skvělé. Někde jsem četla recenzi, že část s Minkou a jejím "přítelem" v koncentračním táboře byla přitažená za vlasy a těžko uvěřitelná, ale mě se líbila moc. Romantická linka byla taky moc milá.

Půlnoční slunce Půlnoční slunce Stephenie Meyer

Obří nostalgie! Ke Stmívání mě kdysi, na rodinné dovolené v Řecku, přivedla nevlastní sestra. Pamatuju si, že jsem tehdy četla nahlas na pokoji, abychom z té knihy něco měly obě. Hned z letiště jsem uprosila mámu jet do knihkupectví pro zbytek dílů. :D Proto jsem nemohla odolat této knížce a musím říct, že mě bavila stejně, jako tehdy Stmívání, musela jsem na ni přes den myslet, těšila jsem se, až ji budu číst. A taky mám prostě slabost pro tyto obří bichle, útlé knížečky nejsou úplně pro mě. :D

Zahrada Zahrada Petra Dvořáková

Moje druhá Petra Dvořáková - ikdyž se druhé Vrány nekonaly, tak i Zahrada je silným příběhem na malém rozsahu. Zdánlivě se nějakou dobu nic neděje, ale až se dít začne, tak je to masakr. Jaroslava mi bylo až líto, úplně bylo cítit ten zmatek, tlak a úzkost.

Přání Přání Nicholas Sparks

Doják. Řvala jsem tak 3x minimálně. :D První půlka knihy a vyprávění z Ocracoke se trošilinku vleče, ale druhá půlka je skvělá. Všechno se krásně rozuzlí, je to strašně dojemné a zároveň smutné. Byla to moje první kniha od Sparkse, ale asi nebude poslední. Famózní vánoční kniha.

Manželé odvedle Manželé odvedle Shari Lapena

Neskutečně napínavý thriller, byla jsem napnutá od začátku až do konce, pravého viníka jsem vůbec netušila a začalo se to hezky skládat ke konci, kde to všechno hezky klaplo do sebe, jak to má být. Zatím můj nejoblíbenější thriller od Shari.

30.12.2022 4 z 5

Za zavřenými dveřmi Za zavřenými dveřmi B. A. Paris (p)

Kvalitní psychothriller! Gradovalo to, mělo to grády, Jack byl vždycky o krok před vámi a postava Millie byla skvělá.