Radka1911 Radka1911 komentáře u knih

Ďábelská kráska Ďábelská kráska Bertrice Small

Romantická pohádka pro dospělé. Tento žánr čtu jen občas, ale Ďábelská kráska se mi líbila.

03.04.2020 4 z 5

Světelná poselství z Plejád 2: Znovunapojení na původní kosmickou sílu Světelná poselství z Plejád 2: Znovunapojení na původní kosmickou sílu Pavlína Klemm

Opravdu silný příběh dle skutečných událostí, knížka je čtivá, surová, po přečtení podobných knih si vždycky říkám - Proč?

03.04.2020 4 z 5

Zakázaná žena Zakázaná žena Verena Wermuth

Další kniha o soužití dvou lidí ze dvou odlišných kultur, kterých je na našem trhu už celkem nepřeberné množství. Kniha je napsána dle skutečných událostí, to vždycky vítám, ale toto mne opravdu nebavilo.

03.04.2020 2 z 5

Maďarská kuchyně Maďarská kuchyně Ilonka Hermanová

Kulinářský výlet do Maďarska. Knížka obsahuje recept na Vepřové po bakoňsku - doporučuji vyzkoušet.

23.03.2020 4 z 5

Variace na kuchyně Orientu Variace na kuchyně Orientu Karel Nouza

Jedna z prvních orientálních kuchařek na našem trhu, vydaná ještě před revolucí. Obsahuje velké množství použitelných receptů.

23.03.2020 4 z 5

V utajení V utajení Danielle Steel

Trochu jiná Danielle Steel než na jakou jsme zvyklí. Ale pěkná, čtivá, pro mne za pět hvězdiček.

05.03.2020 5 z 5

Pozlacená klec Pozlacená klec Hana Marie Körnerová (p)

Příjemná romantická oddechová četba.

05.03.2020 3 z 5

Okénko do snů Okénko do snů Táňa Keleová-Vasilková

Odpočinková ženská literatura. Autorka napsala knihy které mne zaujaly více, i méně.

05.03.2020 4 z 5

Písně kosmické Písně kosmické Jan Neruda

Písně kosmické byla první sbírka básní, kterou jsem už jako dítě přečetla. Nádherné verše, líbí se mi dodnes.

03.03.2020 5 z 5

Helimadoe Helimadoe Jaroslav Havlíček

Nádherná, poetická kniha. Doporučuji i filmové zpracování.

03.03.2020 4 z 5

Carolina Carolina Hana Marie Körnerová (p)

Krásný, romantický a napínavý příběh. Knížka se nádherně četla. Doporučuji

21.01.2020 5 z 5

Lady Boss Lady Boss Jackie Collins

Celá série Lucky Santangelo se autorce mimořádně povedla, i přes celkově velké množství stránek je celý příběh stále zajímavý a nesmírně čtivý.

03.01.2020 5 z 5

Ruce v mouce: Domácí pečivo s kváskem i droždím Ruce v mouce: Domácí pečivo s kváskem i droždím Iva Trhoňová

Kniha obsahuje perfektně popsané postupy a zkušenosti s pečením kváskového chleba a pečiva, založení kvásku, a celá je tak nádherně prodchnutá autorčinou láskou k tomuto tvoření, že jsem si čtení této kuchařky opravdu užila. Ideální literatura nejen pro začátečníky, ale i pro již zkušené domácí "pekařky".

18.10.2019 5 z 5

Slepá bába Slepá bába Jarmila Pospíšilová

Velmi příjemná a napínavá kniha na pomezí detektivky a psychologického románu.

08.10.2019 4 z 5

Tajemství porodních bab Tajemství porodních bab Sally Hepworth

Odpočinkový, romantický a krásný příběh. Ze začátku mne kniha příliš nezaujala, ale jsem ráda že jsem ji neodložila, protože pak se to rozjelo a čtení jsem si opravdu užila.

23.08.2019 4 z 5

Lékaři Lékaři Henry Denker

Velice čtivě napsaný román z lékařského a soudního prostředí.

10.07.2019

Dítě zvané „To“ Dítě zvané „To“ Dave Pelzer

Autobiografický román týraného dítěte. Kniha se dobře čte, pokud se to dá o podobném tématu napsat, a naštěstí je krátká. Myslím, že číst víc stránek o nesmyslném týrání a ponižování malého dítěte vlastní matkou bych číst nedokázala.

02.07.2019 4 z 5

Světem zvířat. Díl I., Savci Světem zvířat. Díl I., Savci Zdeněk Veselovský

Všechny díly Světa zvířat jsem jako dítě podědila po mamince. Encyklopedie, obzvláště tento 1. díl o savcích, mne nesmírně bavila. Jinak se absolutně ztotožňuji s komentářem mafrid.

02.07.2019 5 z 5

Jihočeská houbařská kuchařka Jihočeská houbařská kuchařka Vilém Vrabec

Perfektní kuchařka pro milovníky hub. Spousta receptů zdomácněla v našem jídelníčku.

02.07.2019 5 z 5

Slezské písně Slezské písně Petr Bezruč (p)

Nádherná dojemná klasika. Sbírku si čas od času přečtu.

27.06.2019