RadkaKabát RadkaKabát komentáře u knih

Protože tě nemohu přestat milovat Protože tě nemohu přestat milovat Sidonie Kermack

To je vtip? Působí to jako výlevy nešťastné ženské. Zápletka k smíchu, nereálná, kýčovitá, trapná. Děj vyžvanili na zadní straně, tak není co číst. Čekala jsem alespoň na maličkou pointu, ale nic. Je to nudné a strohé stylem: Miluji vraha, lidi nám naši velkou lásku nepřejí, ale já vím, že on je ten pravý.

26.05.2015 1 z 5

Zlodějka příběhů Zlodějka příběhů Michaela Klevisová

Nemohu se zbavit pocitu, že by jí líp seděly romány pro ženy než detektivky. Čtenáři jsou namlsaní zápletek a komplikací a to mi u ní chybí. Všechno ostatní je skvělé - postavy, prostředí. Píše dobře, ale vybrala bych jí jiný žánr

Dům na samotě Dům na samotě Michaela Klevisová

Česká P. D. James. Jen to řešení - je to stylem ukázat prstem na někoho z postav a říct, že je vrahem. To je porušení pravidel, vrah má mít významné místo v ději

Alchymista Alchymista Paulo Coelho

Mě bavila a pohladila po duši.

Papírová města Papírová města John Green

Byla jsem natěšená, ale nic moc. Čekala jsem víc. Dobře se čte, člověk se zahloubá, zamyslí, jsou tam hezké obraty, ale málo akce a napětí

Příliš vysoké podpatky Příliš vysoké podpatky Zuzana Rampichová

Být to společenský román, jsem unešena. V Mobě by bezesporu vyčníval. Ale mám to hodnotit jako detektivku. Zápletka průměrná, ale autorka pořád upozorňuje na "příliš vysoké podpatky". Ten název napovídá hodně

Vím, co jsi udělal Vím, co jsi udělal Zdenka Hamerová

Průměr. Vraha jsem typovala, byl moc hodný.

Nářek ze tmy Nářek ze tmy Zdenka Hamerová

Pěkná. Atraktivní kulisy, napětí, hororové scény a dobrá zápletka. Je napsaná hezky

Klejinčino tajemství Klejinčino tajemství Zdenka Hamerová

Nedočetla jsem. Odložila jsem to u popisu baráku. To i Otec Goriot je čtivější. Postavy se mi motaly, nevěděla jsem, kdo je kdo

Strážce majáku Strážce majáku Camilla Läckberg

Napsaná skvěle, ale dá se vyřešit už na začátku

Vražda s vůní mandlí Vražda s vůní mandlí Camilla Läckberg

Zklamání - nedá se to číst. Je to kostra se zápletkou a nic navíc

Elsyino tajemství Elsyino tajemství Camilla Läckberg

Skvělé čtení. Jen se mi pletla jména a na můj vkus tam bylo hodně nacismu

Ledová princezna Ledová princezna Camilla Läckberg

Prvotina a je to znát. Ještě neměla vychytaný styl

V údolí lišek V údolí lišek Charlotte Link

Tuctové a příliš "ženské". Je to jako červená knihovna a chybí napětí. Není to originální a já to hned vyřešila

26.05.2015 3 z 5

Šikovná tchyně a smečka rozhněvaných žen Šikovná tchyně a smečka rozhněvaných žen Inna Rottová - Mirovská

Moje první detektivka od Rottové. Byla fajn, vtipná, ale čekala jsem větší záhadu.

Jedna mrtvola navíc Jedna mrtvola navíc Milan Růžička

Slabý příběh, divná stylistika a mám pocit, že se do toho zapletl. Nudila jsem se a nechápala jsem, co chce říct. A pátrání po vrahovi? Vlastně žádné nebylo, čtenář se dovtípí hned.

Naše heslo Apokalypsa Naše heslo Apokalypsa Veronika Černucká

Česká Agatha. Proto by se mi líbilo, kdyby se to stalo v Anglii. Zamotaný příběh, na konci je vysvětlení. Neuhádla jsem nic, pravého vraha jsem netypovala

Sklepy architekta Hellera Sklepy architekta Hellera Jaroslav Kuťák

Dobře se čte, on umí psát. Celkově je to víc Indiana Jones než detektivní pátrání. Je tam humor a skvělé postavy

Azurové nevěry Azurové nevěry Petra Nachtmanová

Zajímavý román pro ženy. Není tuctový a dobře se čte. Jen mi chybí víc romantiky