rakakan rakakan komentáře u knih

Cukrárna v Paříži Cukrárna v Paříži Julie Caplin

Nenáročná četba, předvídatelný děj, ale příjemné.

16.12.2024 2.5 z 5

Vteřiny života Vteřiny života Katharina Fuchs

Silný dojem. Silnější než Dvě hrsti a Nový život. Nevím co říct. Vezmi a čti.

10.12.2024 5 z 5

Aristokratka a vlna zločinnosti na zámku Kostka Aristokratka a vlna zločinnosti na zámku Kostka Evžen Boček

Chvílemi dost přitažené za vlasy, ale vtipně napsáno. Zasmála jsem se.

12.09.2024 3 z 5

Aristokratka na koni Aristokratka na koni Evžen Boček

Další díl nezklamal. Spojila jsem si filmové představitele a hlášky z knihy. Super

09.09.2024 5 z 5

Slzy a smích Slzy a smích Táňa Keleová-Vasilková

První kniha od autorky. Nadchla mě. Určitě sáhnu i pro další. Ze života, aktuální téma. Přečteno jedním dechem. Doporučuji

05.09.2022 5 z 5

Sestra Slunce Sestra Slunce Lucinda Riley

Opět krásný příběh. Zpočátku mě mátlo, jak jsou spolu Cecily a Elektra spojeny, proč je tak příběh Cecily podrobně popisovaný...Ale muselo to tak být, abychom všechno pochopili. Mistrně popsaný osobní boj se závislostí. Od jisté doby čtu také poznámky autorů a doporučuji. Vysvětlení jak kniha vznikla, že je v ní mnoho skutečných příběhů a hrdinů. Škoda, že autorka už nic nenapíše. Pokud skutečně vyjde i příběh o tátovi všech sester, bude to super.

18.11.2021 5 z 5

Buď se mnou Buď se mnou J. Lynn (p)

Opět pěkně napsané, čtivé, i když první díl byl čtivější. Na mě tu bylo více erotických scén, možná na úkor příběhu. Z pohledu osmnáctileté dívky ale jistě důležitý pohled na život. Přesto jsem vše přečetla s chutí. A začínám s dalším příběhem, tentokrát Cally. Uvidíme...

18.03.2021 4 z 5

Geniální přítelkyně Geniální přítelkyně Elena Ferrante

Pro mne byla kniha nezáživná, nemohla jsem se do ní začíst. Odkládám, možná se k ní někdy vrátím.

16.01.2021

Sedm sester Sedm sester Lucinda Riley

Už se těším na nové dva díly

07.02.2020 5 z 5

Dívka, která psala na hedvábí Dívka, která psala na hedvábí Kelli Estes

Pěkný příběh, smutný. Konec byl už trochu předvidatelný. Nedělám to, ale přečetla jsem si i doslov spisovatelky. Zajímavý. Knihu dooručuji.

26.08.2018 5 z 5

Hotýlek Hotýlek Alena Mornštajnová

Hotýlek se mi četl trochu obtížněji než Slepá mapa. Chvíli trvalo, než mě děj vtáhl do sebe. Potom to šlo ale rychle a po tří téměř pročtených nocích byla kniha přečtená. Doporučuji. Teď se vrhám na HANU.

11.04.2018 4 z 5

Druhý život Marýny G. Druhý život Marýny G. Vladimíra Klimecká

Autorka naplánovala na dnešní den výpravu "po stopách Marýny G."
Prošli jsme s ní, a s asi 60 dalšími účastníky výpravy, cestu z centra obce od kostela, až po rodný dům Marýny. Bylo s námi i několik jedinců, kteří si "Růžu", jako starou paní, pamatovali.
Během trasy nám paní Klimecká vyprávěla další příběhy své babičky, tety a maminky, o kterých se ve své knize nezmínila. Bylo to příjemné nedělní dopoledne.

27.09.2015 5 z 5

Hra s čísly Hra s čísly Dick Francis (p)

Dick Francis se mnou trávil mateřskou dovolenou. A že byla se třemi dětmi dlouhá! Myslela jsem si, že mám všechny jeho knihy, ale díky databázi knih jsem zjistila, že mi ještě nějaké chybí a dokonce, že mám jeden titul 2x. Databáze je super, jen jsem na ni měla přijít dříve. Bude mi dlouho trvat, než všechny knihy uložím do knihotéky :D

20.03.2013 5 z 5

Freddie Mercury: Bohémská rapsodie jednoho života Freddie Mercury: Bohémská rapsodie jednoho života Lesley-Ann Jones

Nadšená. Spoustu skladeb jsem si při čtení pouštěla na You Tube a sledovala detaily, které byly v knize popsány. Vezměte a čtěte.

07.02.2024 5 z 5

Pamatuj na mě Pamatuj na mě Mary Higgins Clark

Přečetla jsem, ale začátkem jsem se prokousávala. Konec už byl schůdnější, ale závěr bez velkého překvapení.

10.07.2023 3 z 5

Poslední slib Poslední slib Kathryn Hughes

Příjemné romantické čtení, napínavé, se šťastným koncem. Zkrátka odpočinkové.

10.06.2023 4 z 5

Věci, na které nastal čas Věci, na které nastal čas Petra Soukupová

Zajímavé. Zajímavě napsané. Překvapivý konec. Určitě tam každý najde nějakou situaci, kterou v manželství zažil. Chce to přečíst a zjistit.

07.06.2023 3 z 5

Babička drsňačka Babička drsňačka David Walliams

Kniha se krásně čte... Zábavná, je v ní ale spoustu pravdy a poučení, i se smutným závěrem.....Určitě mi zůstane v paměti, abych nebyla nikdy pro pro svá vnoučata nudná.

26.04.2023 5 z 5

Někdo cizí v domě Někdo cizí v domě Shari Lapena

Napínavé, perfektně napsané, i když tušíš jak to asi dopadne, konec překvapí.

29.01.2023 5 z 5

Dunajský racek: Skutečný příběh ženy, která se nikdy nevzdala Dunajský racek: Skutečný příběh ženy, která se nikdy nevzdala Hana Oboda Kolaříková

Knihou jsem se protrápila, ale dočetla. Od podtitulu "skutečný příběh ženy, která se nikdy nevzdala" jsem čekala víc. Příběh Doktorky z domu Trubačů byl opravdu o ženě, která se nikdy nevzdala!

26.01.2023 2 z 5