rakakan

Krásný příběh. Poučný, vtipný, plný informací a překvapivých údajů. Velice čtivé, poutavé. Doporučuji. Zajímalo by mě, jaký byl film. Musím ho vidět.

Smutný začátek,dal by se předpokládat zajímavý příběh. Po určitou dobu ano, ale pozdéji docela předvídatelný. Na můj vkus měla kolem sebe hlavni postava velké množství kladných a ve všem kdykoli pomoci ochotných kolegů přátel a pracovníků. To se hned tak nevidí. Příběh byl zbytečně dlouhý. K autorce se asi už nevratim.

Viděla jsem film, který zanechal pořádný dojem, a tak mě zajimalo jaká bude kniha. Po několika letech jsem po ní sáhla. Nezklamala. Znovu se mi vybavily všechny hrůzy, kterými musela projít. Ocenila jsem fotografie a doslov autorky. Opět zážitek.

Pěkná kniha, i když jsem si zpočátku nemohla zvyknout na styl psaní. Jako "komunistické" dítě jsem se o Baťovi a jeho rodině moc nedozvěděla. Po přečtení jsem zjistila, že když přijedu do Zlína, budu se muset více rozhlížet než doposud. Nechodit nevšímavě kolem kina, které bylo ve své době největší v Evropě. Projít se a porozhlédnout beze spěchu. Uvědomit si, že Zlín byl kdysi vzorem pro Chicago, Švýcarsko, Vídeň a další vyspělé země.

Po knize jsem sáhla na doporučení, protože jsem zrovna neměla co číst. Hned jsem se ponořila do příběhu, ani nevadilo, že jsem 1. díl přeskočila. Stálo to za to

Velká romantika, ale dobře se čte. Odpočinková četba. Pustím se i do dalších dílů

Knihu jsem četla na doporučení. Nelitovala jsem. Čtivá, oddechová s trochou erotiky, ale ne vulgární. Dobře popsané pocity hlavní hrdinky, která prožila trauma.
Doporučuji

Myslím že to byl nejlepší díl. Plno nečekaných zvratů a situací, napínavý děj. Připadalo mi, že se vyřešení všech problémů a a situací ani nemůže do celé knihy vejít. Trochu mě zaskočila kapitola, která popisovala amputaci, ale poprala jsem se s tím. Překvapil mě strohý závěr - setkání Brianny s rodiči. Pokud je ale pravdou další pokračování..... určitě tam bude vše rozepsané.
Takže už teď se těším na další příběh celé rodiny Fraserů.

Tloušťka knihy odrazovala, zpočátku jsem měla problémy se začíst, ale potom jsem se nemohla od stránek odtrhnout. Přečetla jsem všechny díly, a vynechat tento, už se nedozvím, jak to s hrdiny dopadlo.

Oba díly velice čtivé, pěkně napsané. Oddechové čtení na ten dnešní shon. Nikde nemůžu sehnat další díly. Jsou vůbec vydané?

Když znáte místo jejího dětství a mládí, je to ještě pozoruhodnější četba

S jednou nohou v gipsu jsem sáhla po této knize asi podvědomě. Četla se neskutečně dobře. Divím se, že po tom množství popsaných ekologických katastrofách za minulého režimu, jsme to vše ve zdraví přežili. Přístupy lidí skrývajícími se za organizacemi a státními podniky, k ekologii, se zdají vymyšlené. Bohužel, ne. Když si vzpomenu na letmé informace ze zpráv, o nevysvětlitelných úhynech ryb v potocích a řekách, za které nebyl nikdy nikdo potrestán, a pokud ano, nikde se to nezveřejňovalo.... Jsem ráda, že dnes vidím kolem domu mloky, spoustu motýlů a ptáků, v lese hříbky, louky plné květů, v potoce pstruhy, všechnu další "havěť", která to řádění přežila.

Perfektní čtení. V polovině knihy jsem si říkala, že se přeci už nemůže nic stát....o čem to bude dál?! Ale příští stránky mě přesvědčily, že se stát může...pokračování bylo stále plné nových napínavých zvratů... Doporučuji.

Krásná kniha, úžasně se čte. Hodně si z ní člověk vezme, chytne za srdce. Při čtení jsem srovnávala dětství své a mých dětí. Uvědomila si, jak se za poměrně krátkou dobu změnily vztahy mezi lidmi na vesnici. Jak přes všechny telefony, mobily, internety mají lidé k sobě dál.... není čas přijet autem...není čas navštívit známé.....rodinu.....Dřív se šlo na letmou návštěvu i několik kilometrů a radosti i starosti prožívali všichni společně. Vždy ale byla, a je nejdůležitější pojítkem v rodině matka a na ní záleží, jaký vztah k sobě budou všichni mít.

Pěkná kniha, za mě nezvyklé, ale krásné téma. Uvidíme jaký bude druhý díl.

Asi čtvrtá kniha od autorky za sebou. Četla se dobře, ale sahám po jiném autorovi. Těch zamilovaných románků se šťastným koncem už stačilo. Dám si velkou pauzu.

Opět další oddechovka od Julie Caplin. Žádná velká překvapení, ale čte se dobře.

Za mě nic moc. Ze série útěků, které jsem přečetla, asi nejslabší.

Nejprve jsem četla Aristokratku, tak jsem předpokládala, že jsem teď sáhla po stejném stylu. Je to úplně něco jiného, ale nemám k tomu žádnou výtku. Doporučuji. Vezmi a čti.