Ranuncul | Komentáře u knih | Databáze knih

Ranuncul Ranuncul komentáře u knih

Vojna a mír I. díl Vojna a mír I. díl Lev Nikolajevič Tolstoj

Velice dobře napsaná kniha.Jen jsem doufala,že kníže Bolkonsky skončí jinak.

09.01.2017 5 z 5

Dívka, již jsi tu zanechal Dívka, již jsi tu zanechal Jojo Moyes

Přečteno za víkend.Velice dobře a i vtipně napsané.Určitě se mi líbilo mnohem víc než kniha
Než jsem tě poznala.

28.08.2016 5 z 5

Helena Helena Evelyn Waugh

Náhohodu objevená kniha v jedné staré knihovničce.A protože mě zaujal obsah a zároveň i splňovala jednu s podmínek letošní výzvy,tak jsem se rozhodla ji přečíst.Velice zajímavá,rozhodně několik zajímavých,ale i vtipných postřehů,hlavně okolo náboženství.Pro někoho, koho zajímá historie a kdo na ni někde náhodou narazí doporučuji.

18.02.2016 3 z 5

Rok v Bullerbynu Rok v Bullerbynu Gunnar Herrmann

Mě to zase tak zábavný nepřišlo,spíš jen okecaný seznam úředních problémů týkající se bydlení ve Švédsku.

12.09.2014 2 z 5

Prokletý původ Prokletý původ Klára Janečková

Tak šáhnout po této knížce v knihovně byl totální omyl.Děs běs.Takový blábol bych asi napsala taky.Z popisu chování většiny mužských postav vyplývá,že jsou za a/rozdvojené osobnosti nebo za b/autorka nevěděla co napsala v předchozích větách.
Jednoduché až hrůza.Nic jsem od této knihy neočekávála, ale bohužel nemile překvapila

28.03.2014

Katova dcera Katova dcera Oliver Pötzsch

Velmi dobrá knížka co má hlavu,patu a spád.Dobře napsaná.Doporučuji všem co mají rádi historické romány s detektivní zápletkou.Rozhodně si časem přečtu i ostatní díly a snad budou stejně dobré.Této knížce bych dala spíš 4 a půl hvězdičky.

08.02.2014 4 z 5

Jak si zamilovat Vánoce Jak si zamilovat Vánoce Karen Schaler

Nedočtené. Takovou blbost už jsem dlouho nečetla!

01.11.2021

Deadwood Deadwood Pete Dexter

Velice dobrá knížka,výborný černý humor a skvěle popsané scény.Člověk jako by některé scény viděl úplně před sebou :-).Třeba ta za bouřky v divadle...

26.07.2018 5 z 5

Hra o trůny Hra o trůny George R. R. Martin

Viděla jsem dřív seriál než četla knížku/naštěstí/.Od seriálu jsem se nemohla odtrhnout,knížka je čtivá,ale tím,že jsem nedávno viděla seriál,tak mi nepřišla tak napínavá.Časem si určitě přečtu i další díly.Bratři Lannisterové a Bronn jsou moje oblíbené postavy.

22.07.2017 4 z 5

Krysař Krysař Viktor Dyk

Super knížka.Jedna z těch nejlepších z povinné četby,které jsem na sš četla.

13.05.2017 5 z 5

Metro 2033 Metro 2033 Dmitry Glukhovsky

Nakonec kniha nebyla tak špatná,jak se ze začátku zdála a bylo v ní dokonce i několik vtipných okamžiků-třeba ten o satanistech.
Ale posledních
asi 100 stránek je opravdu hodně depresivních.

10.05.2017 3 z 5

Mrtvola v brnění Mrtvola v brnění Jan Bauer

Bohužel tato kniha mě nějak moc neoslovila.Nevím proč měl autor potřebu v knize zakomponovat vulgární slova,když do textu skoro vůbec nepasovaly a působily jako pěst na oko.

21.02.2017 2 z 5

Pekařova dcera Pekařova dcera Sarah McCoy

Kniha se mi nelíbila.
Poslední dobou je zřejmě moderní psát knihu spojenou ze dvou časových linií.
Z těch co jsem četla,mi tato prišla jako nejslabší.Splácanina všeho možného.

13.02.2017 1 z 5

Sirotčinec slečny Peregrinové pro podivné děti Sirotčinec slečny Peregrinové pro podivné děti Ransom Riggs

Velice dobře napsaná kniha se zajímavým námětem.Trochu mi to připomínalo
X-many,tou školou pro nadané žáky.Zřejmě si přečtu i pokračování.

08.02.2017 4 z 5

Nepravděpodobná pouť Harolda Frye Nepravděpodobná pouť Harolda Frye Rachel Joyce

Perfektní knížka,výborně napsaná.Líbilo se mi,že celá kniha nebyla jen z pohledu hlavního hrdiny,ale také jeho manželky.Jediné mínus byla část,kdy se k Haroldovi připojili další lidé/naštěstí s ním nebyli,až do konce/.Trochu moc mi to připomnělo Forresta Gumpa.
Knížka,která přišla ve správnou chvíli a člověk si ji moc užil.
Doporučuji.

04.01.2017 5 z 5

Zlato Arkony. Kniha první Zlato Arkony. Kniha první Juraj Červenák

Jako skoro vždy velice čtivé a jak už psal někdo dřív,když si člověk na tento styl zvykne nejde přestat.

25.11.2016 4 z 5

Vládce vlků Vládce vlků Juraj Červenák

Perfektní knížka,výborně napsaná,tak jako skoro většina Červenákových knih.
Přečteno za jeden den.

29.10.2016 5 z 5

Zavolejte sestřičky Zavolejte sestřičky Jennifer Worth

Velmi,ale opravdu velmi dobře napsaná kniha.
Na to,že jsem ji jen tak vytáhla v knihovně z regálu,protože mě zaujal název,tak super.
Takhle kdyby psalo víc autorů,to by byla paráda.
A velice zajímavý námět.
Koho toto téma zajímá-doporučuji.

20.05.2016 5 z 5

Poirot a já Poirot a já David Suchet

Velice pěkná knížka,velice dobře napsaná.Jen mi vadilo,jak se v každé kapitole opakovaly některé věty a za to hvězdička dolů.
Např.jak se vždycky po natočení série bál,jestli se mu z produkce ozvou pro natáčení dalšího dílu.
Ale jinak velké překvapení,nečekala jsem,že bude tak poutavě napsaná a rozhodně se to často nevidí u životopisných knížek

30.04.2016 4 z 5

Vzkaz v láhvi Vzkaz v láhvi Jussi Adler-Olsen