Renike Renike komentáře u knih

Spasitel Spasitel Andy Weir

Čerstvě dotčeno a nemám slov!! Je to moje první sci-fi kniha, vybrána kvůli čtenářské výzvě - vesmír. Neskutečně čtivá (přečteno za 3-4 dny), úžasná, dojemná kniha, kterou se nedalo odložit. Byla to pecka. PARÁDA! DOPORUČUJI..dala bych i 10* kdyby šlo :) Fakt jsem si tu knížku užila!

15.02.2023 5 z 5

Zapomenutá zahrada Zapomenutá zahrada Kate Morton

Páni.. tak to bylo NĚCO :) ani nemám slov, určitě je to tu už v komentech vše napsané.. 3 časové linie, krásně, nesmírně zajímavě a napínavě propletené .. knihu jsem nemohla odložit.. DOPORUČUJU

18.04.2022 5 z 5

Kde zpívají raci Kde zpívají raci Delia Owens

Nádherná kniha o přírodě, o životě opuštěné holky v chatrči. Neskutečný silny příběh o samotě a lásce k muži a bažine - kde zpívají raci. Nečekala jsem, že ta kniha bude taková detektivka, a už vůbec nečekala takový konec. Knihu moc doporučuji. Snad nejlepší zatím co jsem letos četla.

13.02.2022 5 z 5

Růže pro Algernon Růže pro Algernon Daniel Keyes

Když jsem si vybrala do čtenářské výzvy tuhle knihu, nevěděla jsem co mě čeká. Takovou knihu jsem ještě nečetla - tolik citu, bolesti, smutku, paradoxu a sily v jednom příběhu. Nezapomenutelná!

05.03.2024 5 z 5

Knihonoš Knihonoš Carsten Henn

Tahle kniha mě příjemně překvapila. Sympatický pán Carl i Šaša. Jedna z nejhezčích knih o přátelství, o knihách, o čtení a o rozpoznání povah lidí. Obsahuje ne jenom moudrosti o knihách, ale i o mezilidských vztazích. Knížka je krátká, třeba na jedno nebo dva odpoledne, vřele doporučuji každému, kdo knihy miluje stejně jako já.

10.05.2022 5 z 5

A každé ráno je cesta domů delší a delší A každé ráno je cesta domů delší a delší Fredrik Backman

"Kdo na život spĕchá, toho smutek čeká." Hluboké myšlenky v útlé knížce. Moc hezké čtení.

26.08.2023 4 z 5

Buď jako řeka Buď jako řeka Shelley Read

Život Viktorie nebyl lehký, ale je to dechberoucí a velmi silný příběh. Kniha je napsaná nádherně, ale je tak strašnĕ smutná, že po druhé už bych to číst nechtěla a ani nebudu.

16.09.2023 5 z 5

Přátelé, lásky a ten ohromný průšvih Přátelé, lásky a ten ohromný průšvih Matthew Perry

RIP Matthew :(

29.10.2023 4 z 5

1984 1984 George Orwell (p)

Dočteno konečně (asi tak 30 let jsem se k tomu odhodlávala) - čtenářská výzva bod 19. Nevím co dodat - depresivní, děsivý a totalitní. Mám to za sebou, ale už se k tomu vracet nechci a ani nebudu.

18.02.2023 4 z 5

Knihovna mého srdce Knihovna mého srdce Freya Sampson

Krásné odpočinkové čtení na víkend.. nejvíc mě bavila paní Bransworthová, jak se jí nelíbila žádná kniha, co půjčovala a pořád dokola chtěla vrátit svou průkazku :)
a ještě hláška Alexe (při čem jsem se zasmála i nahlas):
"Půjčil jsem si dvanáct knih, i když bez tvého doporučení jsem byl ztracený, takže jsem nazdařbůh tahal jednu knihu za druhou a dorazil domů s harlekýnkou." :)))

08.05.2022 5 z 5

Stařec a moře Stařec a moře Ernest Hemingway

Přečteno znovu po 30 letech kvůli letošní čtenářské výzvě a nelituji. Je to klasika.

08.01.2022

Josephine Bakerová: Tanec jejího života Josephine Bakerová: Tanec jejího života Juliana Weinberg

Další nádherně napsaný beletrizovaný životopis od Juliany Weinberg. Přiznám se, o Josephine Baker jsem už slyšela, ale věděla jsem o ní strašně málo. Byla to úžasná bojovnice, temperamentní a tvrdohlavá žena - černoška, v době nelehké. Během čtení jsem googlovala, pouštěla její tanec v banánové sukýnce, její zpěv a vystoupení na youtube, vše co jsem našla. Le Chateau & Jardins des Milandes i dodnes existuje, je lidem navštěvovaný zámek s krásnou zahradou a muzeem. Už mám o Josephine připravenou další knihu ke čtení - Paměti, kterou psala sama s Marcel Sauvage.

05.09.2023 5 z 5

Heřmánkové údolí Heřmánkové údolí Hana Marie Körnerová (p)

První půlka knihy mě bavila víc, druhá už trochu pokulhávala. Celkově mám z té knihy smutný dojem. Nevadil mi už konec, dotčeno. Už se k ní nevrátím.

28.05.2022 4 z 5

Kroniky prachu Kroniky prachu Lin Rina

Nádhera.. nemohla jsem se od knihy odtrhnout.. a co mě bavila nejvíc? Scénka ve skříni:)) .. jdu na dodatek ;)

12.03.2022 5 z 5

Poslední slib Poslední slib Kathryn Hughes

Krásný, čtivý a docela napínavý i bolestný příběh matky, dcery a babičky, tak napůl šťastným koncem. Není to historický román, odehrává se v Anglii a částečně ve Španělsku. Na začátku děj i postavy poskakovaly, ale nakonec dal jeden krásný celek. Moc hezké čtení. Dám šanci i jiné knihy autorky.

16.07.2023 5 z 5

Vypravěčka Vypravěčka Jodi Picoult

Tak jsem přečetla 512 stran o holokaustu, který už z jiných knih a vyprávění v podstatě známe, abych se na posledních 3 stranách dozvěděla vyvrcholení příběhu. Takový závěr jsem teda nečekala.

13.01.2023 5 z 5

S láskou z Paříže S láskou z Paříže Jules Wake (p)

Tu autorku mám moc ráda, píše-li jako Jules Wake nebo Julie Caplin. Tahle kniha mě zaujala i obálkou, je nádherná zimní. Sice ještě Vánoční čas není a v knize s Vánocemi potkáme až ke konci, i tak to byla hezká odpočinková knížka. Jak Jason tak i hlavní hrdinka Siena mi byli sympatičtí. Knížku jsem si užila.

10.10.2022 5 z 5

Sedm sester Sedm sester Lucinda Riley

Na to, že jsem se dlouho nemohla začíst do knihy - příliš dlouhý začátek, druhá půlka mě o to víc zajímala. Je to pozoruhodný první příběh velké rodinné ságy - fikce, kde je historie zakompovaná překrásně a také skutečné historické postavy. Strašně ráda čtu knihy, ve které o něčem novým něco dozvím - tentokrát to byla socha Krista Spasitele v Rio de Janeiro i jeho autor Paul Landowski. Kniha ke konci zůstala otevřená a nezbývá mi nic jiného, než pokračovat s druhým dílem :)

13.08.2022 5 z 5

Za pět let Za pět let Rebecca Serle

Mě se ta knížka moc líbila, dojemná a smutná. Od půlky knihy, když se stal zvrat, jsem se už nemohla odtrhnout. Konec takový otevřený jsem nečekala. Škoda, ze není pokračování. Obálka knihy je skutečně nádherná.

14.05.2022 5 z 5

Co mě naučil tučňák Co mě naučil tučňák Tom Michell

Nádherná kniha a krásný příběh. Obdivuji autora za to, co pro Juana Salvadora udělal. Kniha se četla rýchle a krásně. Mundo Marino v Argentině existuje i dnes, jako největší mořské akvárium v Jižní Americe a také jako edukační zábavní park plno nádherných mořských zvířat. Knihu doporučuji k přečtení.

26.09.2024 5 z 5