rilajaan

Krásná kniha na velmi těžké téma rasismu. Hodně jsem při čtení přemýšlela, co já, jak bych se zachovala, kdybych bylo postavena do stejné situace a konec byl fakt dobrý.

Kniha o běžných i neobvyklých problémech lidí. Oceňuji propojení osudů v jednotlivých kapitolách - to mě bavilo. Kniha se četla dobře.

S panem Hrabalem jsme si nesedli už ve škole, ale tohle bylo dobré. Takže za 3.

I já jsem podlehla nové vlně Bridgeronových. Ano, je to trošku červená knihovna, ale čte se to skvěle a já si u toho vážně odpočinula. Bylo to takové milé pohlazení po duši, přes všechny zvraty.

Příběh, který zaujme. Jen mám pocit, že má hrdinka několik andělů strážných nebo ....

Nejedná se o žádné jednoduché čtivo. Moc jsem ocenila seznam postav. Za přečtení to určitě stojí.

Příběh, který má více vrstev. Vykreslil stáří i mládí ve všech barvách.

Smutný příběh (nejenom kvůli konci), velké téma k zamyšlení (vše mohlo být jinak kdyby ....).

Začnu od konce - ten byl strhující, tedy poslední cca 1/3, ale první za mě rozvleklá, možná až nezajímavá (abych nekřivdila, pár momentů bylo dobrých). Jsem ráda, že jsem knihu neodložila (což dělám nerada), ale s panem autorem budu mít asi trošku problém (a to mám doma jeho slavné TO - no nevím, nevím).

Velmi smutná kniha s krásným i drsným vylíčením života.

Opět velmi čtivá kniha, jeden dům a plno duchů. Ocenila bych větší prostor pro vysvětlení (ne jen chtěl tohle a hotovo).

Poklidná detektivka, příjemné čtení, krásně vykreslené postavy i osudy.

Někdy vtipná, někdy zvláštní, někdy pro mě neuchopitelná. Prostě to bylo jak na houpačce.

Zajímavý příběh z 2. světové války. Hlavní hrdina se nám mění před očima, ta změna bylo možná až moc velká, ale k příběhu to patřilo a muselo to tak být. Jen konec bych ocenila trošku rozvinutější.

Dobrá kniha o atraktivním tématu. Psaná jednoduší formou, ale to není vůbec na škodu. Doufám, že jednou přijde doba, kdy budeme všichni bez předsudků.