risha03 Online risha03 komentáře u knih

Královny čarodějek Královny čarodějek Mike Mignola

Nevím, nemastné, neslané, nedobré. Průměr po všech stránkách. Atmosféra nula.

18.07.2024 3 z 5

Legenda o Lutheru Arkwrightovi Legenda o Lutheru Arkwrightovi Bryan Talbot

Rovněž me Arkwright integral uchvátil. Přesně ten správný komiks pro dospělé, složitý, mnohovrstevnatý, ale pochopitelný (a ne jako například Klece, které jsou na mě teda krapet moc už).

Třetí díl jsem tedy nutně musel mít (první dva jsem si přečetl předem znova) a musím říct, že očekávání bylo opět naplněno. Naprostá paráda, opět čtenář dostane několik vrstev příběhu, částečně dostaneme již známe paralely, ale dostaneme i několik nových, kde dvě jsou skvělé, dostaneme více od “strýčka Harryho a hlavně stále skvělého Luthera, který sice tvrdí, jak se z něj stal pacifista, ale blázen to není :) pramení z toho hodně nostalgie.

16.07.2024 5 z 5

Bludiště Bludiště Jeff Lemire

Bezesporu nejhorší komiks, jaký jsem kdy četl. Asi moje chyba, viděl jsem Lemire a řekl si, kupuji, aniž bych viděl z komiksu jedinou stránku či si přečetl anotaci. Bohužel komiks je buď pro absolutní masochisty, nebo lidi, kteří se vyrovnávají se ztrátou dítěte. I když ani pro ně ne, protože myslet si, že Lemire dokáže zázraky a po přečtení se s tím někdo dokáže vyrovnat, je naprostá naivita. Takže jen pro masochisty a tím já tedy rozhodně nejsem. Chci si života užívat s radostí a ne mít chmury. Po příchodu domů obejmu svoji dcerušku jako každý jiný den. A na tento komiks rychle zapomenout.

15.07.2024

Zlatý věk Zlatý věk Joe Hill (p)

Upřímně řečeno, já crossovery nesnáším... a zároveň jako nejlepší komiksovou sérii považuji Sandmana (spolu se sérií Lucifer). A jako druhou Zámek a klíč. Nebo jako první Záměk a klíč a Sandmana jako druhou? Není to úplně jedno?

Takže jsem se i přes svůj odpor ke crossoverům, které byly vždy hrozné, těšil. A dočkal jsem se..... jednoho z nejlepších komiksů za poslední roky co jsem četl. Prvotřídní návrat do světa Zámku a klíč a prvotřídní návrat do světa Sandmana. Crossover ničemu nevadí, ničemu neublížil, zapadá do universa obou sérií a nic nenarušuje.

Série Zámek a klíč ve mně vždy vyvolávala emoce vedoucí k silnému mrkání očí abych nebulil jako malá holka. Byť jak říká Gandalf, ne každé slzy jsou špatné. A tohle je ten případ. Příběhy v první polovině této knihy ve mně toto mrkání vyvolalo dvakrát. A nakonec konec knihy potřetí. Každý z příběhů (ale nebojte se, ty příběhy na sebe navazují a tvoří defacto jeden jediný, spíše jako kapitoly, mezi kterými uplyne pár let) byl naprosto perfektní, nenudí se člověk ani stránku, naopak je hltá a přejídá se jimi jako Korinťan očí. každý strana vyvolává emoce, ať už je to smrt některé postavy nebo jen dítě spící na kočce.

Díky. Díky. Díky. Více Sandmana, více Zámku a klíče.

12.07.2024 5 z 5

Blacksad 2 Blacksad 2 Juan Díaz Canales

Co říci. Asi tak stejné jako první díl. Povídky neurazí, ale ani to není tak nic extra, abych to musel číst dvakrát. Za mě příliš vyzdvihovaná série, která je prostě fajn, ale na takové to záchodové čtení, u kterého netřeba moc přemýšlet.

11.07.2024 4 z 5

Blacksad Blacksad Juan Díaz Canales

Pár povídek se zvířátky. Šlo to. Pěkně namalované, plynulo to rychle, občas úsměvné, jindy slušná atmosféra. Ale nemohu si pomoci, čekal jsem trochu víc. A musím souhlasit, že úroveň povídek klesala. Zatím co první dvě byly dobré, třetí průměr a čtvrtá nuda, ala ať už je to dočtené… říkám, trochu zklamání.

09.07.2024 4 z 5

Borgia Borgia Alejandro Jodorowsky

Můj první MDEK, můj první Jodorowsky, můj první Manara, můj první erotický komiks. Asi jsem si nemohl vybrat lepší na úvod, neboť tématiku Borgiu mám rád od dob Assassins creed 2 a Brotherhood. Bavil jsem se u toho velice, samozřejmě že jsem to bral celé s jistou nadsázkou, byť doba to byla jistě zhýralá.

08.07.2024 5 z 5

Kitaj Kitaj Jim Zub

Kniha se v podstatě nese ve stejném duchu, jako ta předchozí. Průměrný, děravý (opravdu božský císař je tak neschopný, že má v armádě zrádce?) příběh. Zabaví na záchodě... Na první dva díly to nemělo ani náhodou.

08.07.2024 4 z 5

Labyrint smrti Labyrint smrti Jim Zub

Nu, o poznání horší díl, než předchozí dva. První 4 sešity ještě budiž, ale poslední dva slabé. Zatím tedy 4:5, ale snad poslední kniha bude lepší.

05.07.2024 4 z 5

Život a smrt barbara Conana: Kniha druhá Život a smrt barbara Conana: Kniha druhá Jason Aaron

Tak tohle bylo veledílo. Naprostá pecka. Opět pár povídek, abychom se v posledních třech dílech dozvěděli, jak to celé dopadne. A závěr byl vymyšlen bravůrně, správně Conanovsky :)

04.07.2024

Život a smrt barbara Conana: Kniha první Život a smrt barbara Conana: Kniha první Jason Aaron

Perfektní komiks o Conanovi. Rovněž perfektní pro nováčka, který by třeba chtěl poprvé ochutnat potěšení z čtení o tomto barbarovi, neboť kniha se skládá z povídek, které na sebe nenavazují, ale chytře je proplétá jedna stěžejní, která (asi) má vést ke smrti Conana. U Croma! Stejně tomu nevěřím. Těším se, až CC vydá poslední dvě kolosálky a já začnu číst pěkně popořadě celou hlavní sérii :)

04.07.2024 5 z 5

Okupované území Okupované území Evan Dorkin

Další roztomilé ÚPVO. S psíky. Ťapku na to, že se tento komiks musí líbit všem.

04.07.2024 5 z 5

Konec cesty Konec cesty Jason Aaron

Jsem rozpolcen mezi 4 hvězdy - obstojné zakončení, ale oproti cca 3 a 4 dílu, které byly majstrštyk, šlo “jen o fajn zakonční.
A 3 hvězdy, neboť kresba je odporná, ať je to vychvalované v předmluvách a doslovech jakkoli. Dávám 3, protože nakonci tohoto dílu byl takovej zmatek, že to kresba prostě kazila.

03.07.2024 3 z 5

Abys byl spasen, musíš hřešit Abys byl spasen, musíš hřešit Jason Aaron

Nenene, kresba je prostě hrozná. Abych musel přemýšlet, kdo že jako je tenhle chlápek na poslední straně, kde nic neříká, ale je jen namolovaný, to prostě je špatně. Příběh top.

02.07.2024 5 z 5

Rezervace v rytmu blues Rezervace v rytmu blues Jason Aaron

Nu, jak krásně to začala první povídkou, tak se mi chtělo blinkat z povídky druhé. ta byla za mě hodně mimo. Ovšem potom zase povídka o Wadovi byla skvělá a závěrečná dlouhá a hlavní povídka byla stejně skvělá, jako předchozí knihy. Takže i nadále spokojenost se sérií, ve které se pomalu ale jistě blížím ke konci.

02.07.2024 4 z 5

Hlodání Hlodání Jason Aaron

Tak oproti pánovi podemnou musím konstatovat, že zde bylo zakončení určitých linek extrémně uspokojující. A to jak hned v prvním sešitě Rudou vránou v cele, tak Dashem v lese :) miluju, když se toho autor nebojí a pořádně uspokojivě šmejda rozebere. Naposledy jsem snad četl takhle uspokojivé konce postav od GRRM v a song of ice and fire. Většinou se autoři (a ve filmech a seriálech je totéž), bojí něčeho drsnějšího. Většinou kulka a hotovo.

Nu, takže i když na jedné straně, za mě paráda. Tento díl byl akční a za mě poný počet bodů.

01.07.2024 5 z 5

Úplně sám Úplně sám Jason Aaron

Oddechovější díl. Vlastně nic moc nového nepřináší, neurazí, ale oproti předchozím dvěma peckovým dílům slabší. Polovina za mnou, jsem zvědav, co bude dál.

01.07.2024 4 z 5

Hryzání ve vnitřnostech Hryzání ve vnitřnostech Jason Aaron

Opět perfektní díl o mnoha postavách. Aneb se tu odkrývá minulost postav, přičemž následně je berete na milost a uvědomíte si, že celá série je vlastně o tragických postavách. Dash, Carol, Rudá Vrána a tvoří se nová tragická postava Dino. Opravdu temné příběhy.

01.07.2024 5 z 5

Mrtvé matky Mrtvé matky Jason Aaron

Ok. Tohle je asi důvod, proč je série tak úspěšná. Ano, toto byl díl pro dospělé, toto bylo ponuré, noire. Četlo se to jedním dechem. Teď jsem rád, že jsem si tuto sérii koupil.

30.06.2024 5 z 5

Kasino v rytmu boogie Kasino v rytmu boogie Jason Aaron

Druhý díl o poznání lepší. Jen ta kresba, i kdyby byla namilionkrát v předmluvách vychvalována, není pěkná. .

30.06.2024 5 z 5