Ronin Roujin komentáře u knih
film je lepší, mnohem lepší (ale kniha špatná není)
kniha, která je jakýmsi Alešovým životopisem nemůže být nudná!
11 krátkých japonských detektivek, většinou buď s příchutí černého humoru nebo drsnějšího tajemna
Knížka mně hodně pobavila (bohužel). A to jsem ještě nemohl tušit co za zvíře přijde na Hrad po něm.
Britský manuál pro přežití v "divočině" zejména Paříže, hodně mne bavily "slovní hříčky", neboli britské čtení francouzských slovíček a stejně tak i francouzské čtení angličtiny.
pěkně depresivní varianta Nahého oběda, smažky, fízlové v utajení, všudypřítomná paranoia a schizofrenie..
když pominu naprosto nesmyslný a amatérský obal, vyklubala se z toho celkem povedená detektivka
klasika na kterou se odkazuje hodně knih a filmů z anglosaské oblasti
výborná detektivka s hromadou mrtvol v závěru, a tak to má být xD
celkem povedený metaromán, tok vyprávění trošku pomalejší jak u nejnovějších věcí ale celkový dojem pozitivní
nakonec jsem se rozhodl, že Asfalt vítězí o prsa korejské plavkyně ale není to vůbec špatné, jen mne trošku zarazil ten konec jak od Nory Roberts
není to tak dobré jako další knihy o HH ale i tak se to dá celkem slušně číst, u mně zatím vyhrává Červenka ale ještě jsem nečetl všechny, takže se to může změnit
Kvalit Kyvadla nedosahuje ale Jméno překoná. Bodíky navíc bych připsal za parádní obálku a výborné ilustrace ve stylu verneovek. Nevím, zda jsou i v ebooku, já to četl v analogu.
trošku zklamání, příběhy jsou vyprávěny moc "tradičně" a neskonale mně štvalo prznění ženských jmen, že Češi mrší ženská jména přidáváním sexistického "ocásku - ová" jsem si už zvykl ale v kombinaci s čínskými jmény, kdy je první část jména přeložena do češtiny a příjmení je ponecháno v čínštině a doplněno přívěškem - ová, vyznělo opravdu podivně
Nevím proč je kniha označována jako thriller, kromě jedné scénky na konci tam nic napínavého není, navíc u thrilleru by se asi čtenář neměl smát téměř na každé třetí stránce, pokud očekáváte thriller - tak je to totální propadák, pokud humoristický román, tak se vám budete knížka líbit, já jsem se už dlouho u nějaké knihy tolik nenasmál, naposledy u Vyhlídky... kdybny šli dávat půlhvězdičky,..