Ronny komentáře u knih
Kniha je opravdu čtivá, je to oddychová četba. Trochu jsem měla problém si uvědomit kdo je kdo, protože jsem četla s přestávkami. Mám ale ráda příběhy skutečné a tady bylo těch vzájemných propletenin a provázaností ve vztazích neskutečně a nereálně hodně.......
Skvělá kniha, těžký osud, taky bych si ráda přečetla více o životě té statečné ženy.
Velmi čtivá kniha, všem, kterým jsem ji půjčila nebo darovala, se velmi líbila. Navíc se jedná o autobiografii, takže vše je podle skutečnosti. Doporučuji!!
Naprosto strhující a zdrcující popis života v sovětském Gulagu. Hrozné, ale poučné.
Ze začátku chvíli trvalo než jsem se začetla, už jsem si říkala, že jsem se s nákupem knihy unáhlila, ale pak už jsem nelitovala.
Těžký život. Prostě když má člověk 12 dětí,musí počítat s tím, že se s nimi hodně natrápí, alespoň s některými z nich. Ženská vydrží víc než člověk.
Kniha mne fascinovala. Je napsaná velmi čtivě a dozvěděla jsem se mnoho věcí z historie a života obyčejných lidí Indie. O tom,jaké vztahy tam donedávna panovaly/panují mezi horní a vrchní kastou, jakých krutostí se vůči sobě dopouštějí.
Zase po delší době kniha, kterou jsem přečetla jedním dechem. Smutný silný příběh, čtivě napsáno. Doporučuji!!
Můj oblíbený autor duchovní literatury, skvělá kniha!!
Kniha mne celkově zklamala. Dobrý příběh, styl by se mi také líbil, ale obsah zkrátit na jednu třetinu. Ač mám ráda tlusté knihy, přeskakovala jsem nejdříve po řádcích, pak už skoro po odstavcích.
Šokující výpověď o režimu Severní Koreji.O tomto tématu jsem zatím žádnou knihu nečetla, asi jich mnoho neexistuje kromě Pchjongjanských akvárií, která jsem zatím nikde nesehnala. Rozhodně doporučujik přečtení!!
Vůbec jsem se nemohla začíst, nechápu proč má tak vysoké hodnocení.
Kniha se mi líbila a přes její objem (424 str) jsem ji přečetla na jeden zátah. Doporučuji.
Román Kodaňská trilogie se mi velice líbil, ale tuto knihu jsem nedočetla. Za prvé téma bylo příliš depresivní a také mě nebavilo,že nebylo zřejmé, co je skutečnost a co choré představy hlavní postavy.
Ještě si nejsem jistá,zda budu aplikovat cvičení doporučovaná v knize,ale knihu si znovu půjčím v knihovně a uvidím. V každém případě mě zaujala a obohatila a díky ní jsem si začala hlídat dýchání pouze nosem a proplachování nosních dutin nosní konvičkou.
Knížečka stála za přečtení hlavně díky rozhovoru s Petrou Černockou! To bylo svižné, zajímavé a humorné počtení. Petra si na nic nehraje, je mladá duchem i vzhledem a moc sympatická! Ty ostatní rozhovory mne moc neoslovily.
První půlka mě bavila,pak už jsem všech zvěrstev a utrpení byla zahlcena.Nakonec jsem knihu nedočetla.
Od knihy jsem čekala víc. Yalom se v ní vypsal ze svých pocitů,strachu ze ztráty milovaného celoživotního partnera,byla to pro něj psychoterapie. Vpodstatě v jiné jeho knize jsem četla, že ačkoliv poskytoval terapii lidem, kteří ztratili někoho blízkého, sám za celý život nikoho kromě rodičů neoplakal. Až teď, v požehnaném věku 88 let,po úspěšném naplněném životě jak osobním tak profesním.
Obklopen svými úspěšnými a bezproblémovými dětmi a vnuky, finančně velmi dobře zajištěný. Všechna čest jeho plodnému životu, ale kolik lidí to tak má?
Ani se mi to už nechtělo dočítat,pro mě to přínosné nebylo,ještěže jsem měla knihu zapůjčenou.
Kniha mě zklamala,čekala jsem víc. Přestože jsem ve stejné věkové kategorii a téma vztah s matkou,její ztráta,stárnutí,dcery a některé pasáže se mi opravdu líbily,ale zbytek byl pro mne nudný.
Vynikající román. Nejdříve jsem viděla film, který byl podle něj natočený, také velmi kvalitní.