Rosana Rosana komentáře u knih

Houbařka Houbařka Viktorie Hanišová

Velice čtivá kniha, kterou mohu jen doporučit. Líbí se mi čeština a styl, kterým autorka píše. Už se těším na další knihu, a to Neděle odpoledne.

15.10.2023 5 z 5

Dívka v ledu Dívka v ledu Robert Bryndza

Moje první kniha od R. Bryndzy. Myslím, že tato kniha by mohla mít poloviční počet stran. Prostě britští autoři píší rozvláčně. Nicméně byla čtivá. A jak píše jedna komentující níže, stejně jako jí, i mně vadilo neustálé opakování pojmů detektiv šéfinspektor, superintendant aj. pořád dokola. V určitých situacích mi ta Erika lezla svým chováním na nervy. Místy jsem se pozastavila nad ne zrovna ideálně postavenou českou větou (zřejmě vina překládajícího či korektury). I tak si ale časem přečtu další knihu z této série.

07.10.2023 4 z 5

Anežka Anežka Viktorie Hanišová

Moje druhá kniha od V. Hanišové a opět velice čtivé dílo. Celkem drsná kniha. Přečetla jsem ji za pár dní, nebo spíš hodin. Agnes byla na zabití, jak svým chováním týrala Julii a vůbec jak se celkově chovala. Holt romský naturel nikdo nikdy nezapře a nepředělá, i kdyby se na hlavu postavil. Bylo mi té Julie fakt líto. Jinak souhlasím s komentářem hned pode mnou, a to s tím druhým odstavcem, od uživatelky Verunka 289. A taky jsem dvakrát nepochopila ten konec, najednou utnutý příběh a zůstal otevřený konec. To u knih nemám moc ráda.

27.09.2023 5 z 5

Rekonstrukce Rekonstrukce Viktorie Hanišová

Moje první knížka od V. Hanišové a už se těším na další. Píše dobře, čtivě, má to spád.

13.09.2023 5 z 5

Kroky vraha Kroky vraha Michaela Klevisová

Moc pěkná knížka, skvělá detektivka, velice čtivá, měla spád a nedovolovala knihu odložit. Jsem ráda, že jsem objevila tuto autorku. A po přečtení této knihy říkám: kam se hrabe Alena Mornštajnová.

30.08.2023 5 z 5

Poslední nádech Poslední nádech Lucy Clarke

Nadherna kniha, presne muj styl. Malo postav, krasny pribeh, uzasne popisy prirody a postav. Takze velice doporucuji. Tesim se na dalsi knizku od teto autorky.

20.08.2023 5 z 5

Les v domě Les v domě Alena Mornštajnová

Musím říci, že mně se ta kniha moc nelíbila. Nebyla až tak chytlavá a čtivá. Moc vleklý děj a rozhodně mi to nepřišlo jako mrazivý román. Moc se mi ale líbil krásný český jazyk a že kniha neobsahovala jedinou chybu.

28.07.2023 3 z 5

Prokletý kraj Prokletý kraj Michaela Klevisová

Moje první knížka od M. Klevisové a rozhodně ne poslední. Ovšem je potřeba tu knihu číst pokud možno bez prodlev, jinak se člověk snadno ztratí v událostech a postavách. Tedy aspoň mně se to dělo.

14.07.2023 5 z 5

Životice: Obraz (po)zapomenuté tragédie Životice: Obraz (po)zapomenuté tragédie Karin Lednická

Tak toto bylo šlápnutí vedle, kniha mi vůbec nesedla. Čekala jsem příběh na způsob Šikmého kostela nebo Jizvy. Po pár stranách jsem knihu bohužel odložila. A taky se mi nelíbila vazba knihy a jakýsi nepříjemný odér, který vycházel z takto tištěné formy.

20.06.2023 1 z 5

Okamžiky Okamžiky Veronika Jonešová

Opět skvělá a čtivá kniha z pera Veroniky Jonešové. Tuto trilogii velmi doporučuji a už se moc těším na nějakou její další knihu.

20.05.2023 5 z 5

Chlapec, krtek, liška a kůň Chlapec, krtek, liška a kůň Charlie Mackesy

Krásná kniha s poučnými citáty a krásnými kresbami. Opravdu pro každého, bez rozdílu věku. Přečteno během pár minut.

05.05.2023 5 z 5

Černobylské dívky Černobylské dívky Anne Blankman

Krasna knizka, ale taky pekne smutna. Dobre se cetla, dej pekne ubihal. Zaver gradoval. Bylo mi moc lito obou divek a pak hlavne Oksany, kvuli tomu, jak se k ni chovala jeji matka, otec a pote i matcin pritel. Toto nikdy nepochopim a stejne tak nenavist vuci Zidum.

21.04.2023 5 z 5

Chaloupky Chaloupky Štěpán Javůrek

Opět výborná a velice čtivá kniha od pana Javůrka. Čtenářský zážitek mi trochu kazilo velké množství postav. To nemám na knihách ráda. Nicméně i tak dávám plný počet hvězd a knihu moc doporučuji.

05.04.2023 5 z 5

Nebe nad Perninkem Nebe nad Perninkem Štěpán Javůrek

Vynikající a neskutečně čtivá a chytlavá knížka. V kapitolách z minulosti jsem hlavního hrdinu velmi zatracovala, ale v kapitolách z jeho "nového života" jsem mu velmi fandila a byla jsem moc ráda za happyend. Už se moc těším na další autorovy knihy.

31.03.2023 5 z 5

Hotel pod šťastnou hvězdou Hotel pod šťastnou hvězdou Agnès Martin-Lugand

Souhlasím s komentářem uživatele Vlaled níže. Po tak krásných a čtivých předchozích autorčiných knihách byla pro mě tato zklamáním. Pořád jsem čekala na nějaký spád, ale ten nastal bohužel až v předposlední a poslední kapitole. Snad příští autorčina kniha bude ve stylu "stará dobrá Agnes M. - L.".

26.03.2023 3 z 5

Emilka Emilka Ivana Fajnorová

Hodně dobrá, i když celkem smutná kniha. Někdy fakt umí osud lidem pěkně naložit. Moc se mi líbil styl psaní a krásná čeština. Jedinou kaňkou na celém zážitku byly chyby. Už se moc těším na nějakou další knihu od paní Fajnorové.

23.03.2023 5 z 5

Když zpívají cvrčci Když zpívají cvrčci Charles Martin

Opět pěkný příběh z pera Charlese Martina, ale Hora mezi námi se mi líbila mnohem víc, byla čtivější a měla větší spád. Ale i tak se těším na jeho další knihy.

04.03.2023 5 z 5

Rodina odvedle Rodina odvedle Sally Hepworth

Tak toto bylo slapnuti vedle. Po cca 3 kapitolach knihu odkladam. Priserny styl psani nebo prekladu. A taky mi vadila ta vsudypritomna "americka dokonalost". Za me je tato kniha silny podprumer.

23.02.2023 1 z 5

Hora mezi námi Hora mezi námi Charles Martin

Parada, krasa, nadhera. Presne muj styl. Jako bonus hodnotim absenci preklepu a chyb. Moc jsem si behem cteni prala, aby Ashley sbalila Bena a nebo Ben ji, takze jsem byla moc rada, ze ta kniha takto skoncila. Urcite se poohlednu i po dalsich knihach Charlese Martina.

21.02.2023 5 z 5

Krajina ledu Krajina ledu Eowyn Ivey

Tato kniha mě bohužel nezaujala tak jako autorčin debut Dcera sněhu. Vadilo mi hlavně obrovské množství postav, což nemám v knihách ráda, a pak také forma psaní. Bohužel ji po pár stranách čtení odkládám.

14.02.2023 2 z 5