Safienka Safienka komentáře u knih

Taťána a Alexandr Taťána a Alexandr Paullina Simons

První díl se mi líbil víc. Jak už tu někdo psal, tak to vracení do minulosti bylo náročnější na udržení pozornosti a tak nějak mě to vlastně otravovalo, i když to tam bylo zřejmě důležité, aby vše zapadlo tak, jak má. Válečná linka na mě byla strašně dlouhá a Amerika zase taková netrpělivá. Ale jinak styl psaní a příběhová linka úžasná.

13.03.2019 4 z 5

Posmrtný život Holly Chaseové Posmrtný život Holly Chaseové Cynthia Hand

Líbil se mi námět Vánoční koledy (kterou jsem stále ještě nečetla, pouze viděla), jen s tím reálným světem mi to moc nesedělo. Brala bych u toho propracovanější detaily :) Každopádně čtivé to bylo a bavilo mě to.

02.01.2019 4 z 5

Sedmkrát upadnout, osmkrát vstát Sedmkrát upadnout, osmkrát vstát Naoki Higašida

Skvělá byla! Knihy o autismu jsem si v poslední době oblíbila a tato byla opět trefa do správného. A to díky tomu, že byla vyprávěna autistou. Útlé a opravdu povedené!

28.12.2018 5 z 5

Vánoční polibek v Notting Hillu Vánoční polibek v Notting Hillu Mandy Baggot

Pohodový vánoční romantický příběh, který byl čtivý a pohodový. Díky němu se mám chuť podívat na film Nothing hill :D

10.12.2018 4 z 5

Příběhy z vesMíru Příběhy z vesMíru Anie Songe

Když jsem knížku dostala do ruky, byla jsem nadšená. Obálka úžasná a k tomu originální záložka. Po prvních pár větách mé nadšení o maličko kleslo. Nějak jsem si nemohla zvyknout na dlouhé věty a takové moc popisování. To se ale dělo fakt jen pár stránek (asi dvě) a pak se to parádně rozjelo a mě to opravdu pohladilo po duši a úplně jsem si zavzpomínala na své dětství a posílila v sobě obrovskou radost a nadšení. Ilustrace krásné! Děkuji, určitě se k ní budu ráda vracet a dětem brzy přečtu.

05.12.2018 5 z 5

Justýnka a asistenční jednorožec Justýnka a asistenční jednorožec Kateřina Pantovič

Krásně ilustrovaná knížka pro holčičky o fantazii. Snažila jsem se ji číst i synovi, ale bohužel ho to nebavilo :o). Každopádně s dcerkou jsme určitě nečetly naposledy!

17.10.2018 5 z 5

Proč nekveteš? Proč nekveteš? Katarína Macurová

Tak to mě mile překvapilo. Vtipné obrázky s moc povedeným koncem :-) Dětem (3 a 5) se líbilo a četli jsme hned několikrát.

30.09.2018 5 z 5

Na výletě s Mary Poppins Na výletě s Mary Poppins Héléne Druvert

Boží! I když textu pomálu, grafická a kreativní stránka celé knihy to maximálně vynahrazuje! Potřebuji mít všechny stránky všude po bytě! Jsem moc ráda, že se mi knížka dostala do rukou!

15.09.2018

Černooká Černooká Anna Musilová

Já nevím. Nějak to nebyla ta správná kniha ve správný čas. I když chápu, že téma deprese u mladých může být žádané, já si to nějak vůbec nevychutnala a knihu musela odložit.

19.07.2018

Dědina Dědina Petra Dvořáková

Takové správné vesnické.. Za jednota, závist, drby.. Jo, takhle přesně si to představuji :) jen mi tam chybělo víc humorných okamžiků, jinak skvělý počin.

27.06.2018 4 z 5

Cinder & Ella Cinder & Ella Kelly Oram

Taková pěkná pohádka. Občas mi něco přišlo až nereálné, ale jako celek paráda. U moře na lehátku na jedno odpoledne jako dělané!

15.06.2018 5 z 5

Kryštof ÁDéHáDě Kryštof ÁDéHáDě Pavlína Brzáková

Skvělá kniha! Jsem ráda, že jsem si ji mohla přečíst a zase trochu pochopila zvláštnost těchto dětí. Vývoj Kryštofa a jeho maminky od 4 do 8 let byl pro mě příjemně obohacující.

25.05.2018 5 z 5

Má mě rád, nemá mě rád Má mě rád, nemá mě rád Sally Thorne

Taková příjemná rozbrojová romantika, která podněcuje vášeň hlavních postav. Fascinovalo mě, jak dlouho to vydrželi. Zajímavá dvojice :-)

26.04.2018 4 z 5

Temná krása Temná krása Mary E. Pearson

Líbilo se mi to, užila jsem si to... Ale té romantiky tam bylo na můj vkus pomálu... :) každopádně moc vydařená série!

18.04.2018 5 z 5

Božský bastard Božský bastard Christina Lauren

Sex od první kapitoly. Trochu něco o lidech a konec. Tož jsem zvědavá na další díly :o)

02.04.2018 4 z 5

Krvavé ostří Krvavé ostří Sarah J. Maas

Čekala jsem, že to bude povídkové pro vícero postav, ale ne. Bylo to o Celaeně a jejím životě před Endovierem. Moc se mi tento doplněk k sérii líbil. Člověk se dozvěděl více podrobností a vše mu tak nějak více zapadalo.

14.03.2018 5 z 5

Osm Osm Radka Třeštíková

Moje první kniha od Radky Třeštíkové. Líbí se mi její styl psaní, je čtivý a určitě nenudí. Víc pohlcující mi přišla druhá polovina, ale i tak jsem si ji užila. Čekala jsem více práce vyšetřovatelů, ale rozuzlení nám vlastně přinesla autorka svoji retrospektivou. Čtenář tak mohl poznat alespoň víc charaktery postav a udělat si o nich svůj vlastní názor.

05.02.2018 4 z 5

Dvůr mlhy a hněvu Dvůr mlhy a hněvu Sarah J. Maas

Tak to byla jízda! Moc jsem si to užila... V rámci možností shltla za pár dní, oblíbila si Noční dvůr a Rhyse. Moc se mi líbí vývoj Feyre! Ještě, že je za chvíli pokračování :)

16.01.2018 5 z 5

Opravář osudů Opravář osudů Robert Fulghum

Milé čtení, které mělo Fulghumovský styl, který mám ráda. Našla jsem spoustu hezkých myšlenek a knížku si užila.

12.01.2018 4 z 5

Anton a Jonatán Anton a Jonatán Jostein Gaarder

Knížečka, která se mi dostala náhodně do ruky ve mně zanechala rozporuplné pocity. Na první pohled jsem se dostal ní zamilovala, protože má krásné ilustrace. Příběh je vyprávěn plyšovým medvídkem, který ztratí kamaráda. V něčem mi to připomíná Malého prince. Myslím, že je spíše určena pro starší děti, které jsou schopny nad příběhem diskutovat.

05.11.2017 4 z 5