Šánka komentáře u knih
Má třetí kniha tohoto skvělého afgánského autora z těch, které u nás doposud vyšly. Co do počtu stránek nejkratší, ale nesmírně chytlavá, zajímavá a také emočně náročná. Příběh se i tentokrát odehrává v právnickém prostředí, které autor velmi dobře zná.
Začínající právník se ujímá obhajoby mladé maminky, která zastřelila vraha své šestileté dcerky a hrozí jí trest smrti. Americký soudní proces nám autor přiblížil velmi čtivě, srozumitelně a hlavně poutavě. Do posledních stránek jsem byla napnutá a držela palce...
Autor tímto kouskem putuje do škatulky ,,oblíbení" a já bych si moc přála, kdyby u nás vyšly i další jeho knihy.
Nejdříve mě upoutala ta nádherná obálka knihy, anotace nalákala a po přečtení pár stránek jsem byla přesvědčená, že tato knížka se mi bude líbit, líbila.
Je to krásný a nevšední příběh s takovým magickým nádechem a mnoha tajemstvími o poutech, nečekaných setkáních, lásce, lidech, kteří dostali do života ty horší karty. A také o malé holčičce, jež se objeví a tvrdí, že přichází z jiné galaxie, aby našla pět zázraků. Více už prozrazovat nebudu, nechejte se překvapit, jak autorka příběh pojala. Tady opravdu téměř do závěru budete věřit a nebudete vědět...
Jako vždy skvělé, mně se tento díl moc líbil, je jiný než předešlé, ale také se v něm nejvíce dozvídáme o způsobu života amišů, tolik odlišného od toho našeho, jejich zvycích, myšlení i životních hodnotách. Atmosféru na amišské farmě se Lindě Castillo podařilo popsat úžasně.
Kate je tentokrát postavena před volbu, zda uvěří a pomůže své dávné přítelkyni odhalit pravdu, která by nemusela být přijemná a mohla by ohrozit život nejen její, ale i dalších lidí. Závěr byl hodně napínavý i překvapil.
Tak tedy za 5* a pokračování bude :-)!
Na autorku jsem byla velmi zvědavá, její knihy mají vysoká hodnocení a mně se knížka líbila.
Příběh lásky v kulisách druhé světové války. Téma, které je mnohokrát zpracované, dvě časové linky, láska, statečnost obyčejných lidí v ní. Pěkné to bylo, v knize nejsou nějaké drastické popisy, navíc je příběh inspirovaný skutečnými postavami. Trošku mi přišla ošizená linka ze současnosti a tím i Evin život po...Ale závěr byl krásný a dojemný.
Pokud bych nesrovnávala, a to většinou nedělám, hodnotím podle dojmu, který kniha ve mně v ten okamžik zanechá, tak bych dala plný počet, ale já tentokrát srovnávat budu :-). Nedávno jsem četla podobnou knihu ,,Když Paříž spala", jejíž děj ve mně zanechal trvalou stopu, u této knihy si tím jistá nejsem...
T. J. Reid zkrátka psát umí a je jen na každém čtenáři, která kniha více zaujme. Já jsem si to i tentokrát užila, i když moje nej od autorky jsou ,,Jediné pravé lásky".
Děj se odvíjí ve dvou časových linkách, současnosti v úseku 24 hodin v životě čtyř sourozenců a minulosti, která začíná před 27 lety seznámením jejich rodičů. Vše se spojí a vyústí velkolepým každoročním večírkem, ve kterém na povrch vyplouvají všechny emoce, křivdy i frustrace a požárem, jenž v celém dramatu může přinést zkázu, ale i nové začátky.
Výborně vykreslená atmosféra, barvité postavy, závěr byl všechno, jen ne předvídatelný, líbil se mi, a hlavně velmi čtivě napsaný román.
Přesně jak v komentáři přede mnou píše má oblíbená uživatelka jeny-v, další perfektní kousek tohoto autora, který se směle vyrovná jeho předešlé knize Vrahova žena. Také právnický thriller, ale tentokrát bez sebemenších krvavých popisů vražd nebo nějaké brutality. Tady to napětí je o něčem jiném...
Hlavní hrdinka, advokátka Dani, se ujme obhajoby nezletilého, mentálně postiženého černošského chlapce. A ta cesta americkou soudní mašinérií je pro jejího klienta téměř bez šance. Moc jsem si oblíbila postavu Dani, občas pije jak Harry H. :-), umí se poprat se životem, občas i dát nějakou ránu, je to holka s ostrými lokty i nabroušeným jazykem, ale srdce má na pravém místě. Již dlouho mně nebyla nějaká postava až tak sympatická.
Jak jsem psala v minulém komentáři ,,Vrahova žena", tuto knihu doporučím těm, které baví romány stylu J. Grishama.
Krásné, smutné, opravdové, místy humorné a také city ždímající....a končím s přívlastky, těch by bylo! Vlastně je to příběh jednoho manželství se vším, co k němu patří s dobrými i těmi horšími časy, vzestupy i pády, bolestí i radostí, příběh jedné opravdové lásky...
Erin a Dom se vzali po krátké známosti a jako svatební dar dostali prázdný zápisník, aby si do něj psali to, co jeden druhému říci přímo nedokážou. Ta kniha se postupně plní jejich střípky životních událostí, nevyslovených přání, tužeb, zpovědí i vyznáními lásky.
Moc, moc se mi kniha líbila, vůbec nechápu tak nízké hodnocení, není to žádná slaďoučká četba a žánr erotika sem vůbec nepatří.
A už jen velké doporučení.
Výborné pokračování, trošku stejná kostra příběhu jako předešlý díl, ale stále stejně dobrá a mrazivá zábava.
Sayer se pouští se svým staronovým týmem do dalšího náročného případu a i tentokrát je to docela drsné a velmi napínavé čtení. Pachatele se mi podařilo ,,odhalit" dříve než se to povedlo agentům FBI :-), což se mi stává velmi zřídka, ale stejně jsem se strachu a napětí nezbavila. A i tentokrát jsem si musela vygůglit, co autorka v závěru vymyslela, no a ono to je opravdu možné!
Skvělá série, děkuji svým oblíbeným za bezva komentáře a fandové dobrého thrilleru, tohle je skoro povinná četba!
Ach, ty věčné příběhy babiček vyprávěné svým vnučkám, ty jejich velké a osudové lásky, které do jejich životů vstoupily, ta tajemství dávné a pohnuté minulosti. Kolik už bylo napsáno takových příběhů! A mě stále baví, dojímají a zanechávají naději i hřejivý pocit.
Nic nového, tohle téma je ohrané, ale pokud máte náladu na hezký román, vyprávěný ve dvou časových linkách, příběh babičky Elly a její vnučky Kendry je tady pro vás.
Výborné jako všechny knihy B. A. Paris, byť těchto podobných sousedských psychothrillerů bylo napsáno již opravdu mnoho.
Propletenec uzavřené komunity lidí, v němž můžete podezřívat každého, protože všichni mohou něco tajit i lhát. Tady se opravdu dá pouze tipovat a měnit názor na toho kdo a proč a rychle knihu dočíst, abyste se to na jejím konci dozvěděli. No, někdo možná i dříve.
Je to napínavé, čtivé, a pokud bych nečetla od autorky Dilema, které pro mne bylo jedinečné čtení, asi bych opět dala plný počet. Tak velké 4* a příště za 5 :-), ano?
Já si budu asi muset tyhle dojáky zakázat, jsem ani ten komentář včera nebyla schopná napsat, ale tohle bylo vážně krásné.
Je to příběh o takovém netradičním setkání a cestě mladé dívky Pauly a svérázného stařečka Helmuta. Oba něco spojuje - velká životní ztráta a smutek. Přesto, nebo právě proto si mohou navzájem k sobě najít cestu i porozumění, smíření a dát naději. Příběh o vážných věcech, psaný s citem, nadhledem i vtipem. A jestli si myslíte, že nejde během jedné věty se rozplakat a po přečtení druhé vyprsknout smíchy..., přečtěte si, uvěříte.
Nevím, proč je kniha zařazena jako thriller, ten to rozhodně není a někdo může být i zklamaný. Řekla bych, že je to psychologický, či společenský román a především výborný debut Julie Clark, od které jsem četla loni Poslední let, ten se mi také moc líbil, byť skončil v modrých číslech.
Příběh genetičky Paige je proložený krátkymi pohledy do světa genetiky, které možná nemusí každého chytit, mě to bavilo, ale hlavně vše krásně zapadlo a dovysvětlilo děj. Román o tom, jak moc nás v dospělosti ovlivní naše dětství, dospívání, o vlivu prostředí, v němž vyrůstáme. Ale také o tom, co dostáváme v naší DNA, co je nám dané a neměnné.
Krásný příběh s emočně vypjatými momenty za sebe musím už jen doporučit.
Kdybych měla knihu hodnotit podle první třetiny, bylo by to hodně nízké hodnocení. Společné sedánky pěti nebo vlastně šesti ,,kamarádek" u decka, nebo spíše několika lahví, pomluvy, tlachání...skoro jsem to odložila, nebavilo mě to. Naštěstí jsem vydržela, příběh mě chytil, bavila jsem se a takový závěr jsem tedy opravdu nečekala!
Příběh ze života o partnerských vztazích, nevěře i přátelství mezi ženami je napsaný s lehkým vtipem, nadhledem a když se hlavní hrdinka Edita pustí do psaní blogu vše dostává i takový hlubší náhled k zamyšlení. Nakonec se z toho vyklubal další bezva román této nadějné české autorky.
Další z Ježíškových nákupů a trefa do černého! Je to napínavý, místy dost drsný detektivní thriller, napsaný ve velmi slušném tempu.
První půlka mi připomněla výbornou sérii také s manželkou odsouzeného vraha (Na dně), tak jsem si říkala - nic nového. Jenže pak v půlce přijde zásadní zvrat a děj se odvíjí jako perfektní a gradující právnický thriller ve stylu Johna Grishama, a to je velká pochvala! Závěr je senzační, překvapivá třešnička na dortu. Prostě nic nemůže zůstat tak, jak by se mohlo nabízet :-).
Autor je vystudovaný právník, jak jsem se dočetla, a tuto znalost prostředí dokonale zúročil v této knize. Já se časem pustím i do jeho dalších knih a fandům dobrých thrillerů tento skvělý kousek doporučuji!!!
Nádherný, emotivní příběh a výborný debut! Samozřejmě, že mě nalákala krásná obálka, která je tak výstižná spolu s anotací. Před chvílí jsem dočetla, přes slzy nevidím, ale a o tu spoustu emocí, která se ve mně pere, se musím podělit, teď hned!
Jean-Luc a Charlotte se potkali v roce 1944 v okupované Paříži. Oba mladí lidé touží po lásce, po normálním životě bez války, ale také v sobě nachází statečnost změnit svým činem věci budoucí. Jaké následky ale jejich jednání bude mít? To se dozvídáme v druhé dějové lince v roce 1953.
Nebudu více z tohoto silného příběhu prozrazovat, jen doporučím...
Mám moc ráda příběhy v nichž se prolíná minulost s přítomností, tady se historická část začíná odvíjet v 17. století, poté se děj přesouvá do roku 1912 a do současnosti.
Budeme rozplétat historii ukrytého a znovunalezeného pokladu vzácných šperků, drahých kamenů i pohnuté osudy hrdinů kolem nich. Nejvíce mě tady bavil příběh prababičky Essie a její irské rodiny, současnost byla nutná, ale až tolik mě nechytla.
Celkově to bylo pěkné čtení, jen jsem se tak do třetiny trošku ztrácela v postavách. Nevím, jestli to bylo stylem psaní paní autorky, skladbou příběhu, nebo mým ne plným soustředěním na děj. Asi od každého trošku. Možná by si takový historický román, navíc jestě na skutečném podkladu, zasloužil větší počet stránek....., možná.
Super víkendovka! Má čtvrtá kniha od Sally Hepworth a i tentokrát velká spokojenost. Taková téměř nenápadná jednohubka, která již od prvních stránek dává tušit, že asi ne vše bude tak, jak je nám nabízeno a kdo má v tomto žánru něco načteno, zřejmě mu bude jasné, která ze sester je ta hodná, nebo je vše jinak?
Začátek má takový pozvolnější rozjezd, ze kterého se postupně vyklube docela slušné a napínavé drama.
Tak se nám sestřičky postupně rozutekly po celém světě. Tentokrát nejmladší, a také nejproblematičtější Electra, se po smrti svého adoptivního otce pouští do hledání svých předků, své minulosti i svého místa v životě. Dějově bohatý mnohovrstevnatý román nás zavede až do africké Keni mezi domorodé kmeny Masajů i tamní bílé obyvatele. Ale musím říci, že s Electrou jsem měla velký problém najít k ní nějaké sympatie, jenže to by nebyla paní Lucinda, abych nakonec knihu nezavírala s pocitem, že i tato sestra se nakonec vybarvila k mé naprosté spokojenosti a její příběh byl úchvatný.
Tato skvělá a velkolepá série je jen důkazem toho o jak mimořádnou vypravěčku bude náš čtenářský svět již navždy ochuzen...
Start druhé desítky této návykové série začíná vraždou amišské babičky a únosem její sedmileté vnučky. Do vyšetřování se pouští Kate se svojí partou a čas je neúprosný.
Tento díl je ale trošku jiný, osobního života Kate si neužijeme, nejsou tam ani nějaké návraty do její minulosti, jak bývá v této amišské sérii zvykem. Je to čistá detektivka se závěrem, který aspoň ve mně zanechal pár otázek i pochybností. Ale asi to tak být mělo....
Knížku jsem si vybrala (tedy vlastně Ježíšek) kvůli krásné obálce, já vím, to vůbec nemusí být záruka dobrého čtení, ale tentokrát to vyšlo. A potom taky - Paříž je vždycky dobrý nápad :-).
Svěží, optimistický, romantický příběh se skvělými dialogy a navíc velmi vtipný, dlouho jsem se tak u knížky nezasmála. Samozřejmě předvídatelný, jenže to se od takového čtení očekává. S hlavní hrdinkou jsem mohla navštívit její ex v Irsku, Paříži a také Itálii a zažila mnoho humorných situací a v závěru utřela i slzičku dojetí. Ano, líbilo moc, báječný relax.