scarletblue komentáře u knih
(SPOILER) Jednoznačně jedna z nejlepších fantasy sérií, kterou jsem četla. Nejvíce mě zaujal druhý díl. Jediným slabým článkem celé série je Dianina smrtelnost. Četla jsem mnoho teorií i reakci autorky: Nikdo z nás není skutečně smrtelný. Chápu, co se tím snažila říct, ale Diana mi přijde jako postava, která pokořila všechny možné zákony a pravidla. Navíc tam zůstává trochu slepé místo v její dohodě s bohyní. Myslím, že i ta by souhlasila, že Diana má být nesmrtelná a strávit s Matthewem dlouhý nesmrtelný život. Vždyť za mě stačí tragický milostný příběh Ysabeau a Philippa, a to spolu strávili celá staletí. Po všem tom utrpení si Matthew zaslouží staletí po boku Diany. Umím si předstvit, že by pomocí kouzla spojila život s jeho a až by přišel Matthewův čas, tak by odešla Diana s ním. Nezaslouží si dívat se jak jeho milovaná odchází.
Tento díl byl z celé série nejlepší. Byl silný, nabytý emocemi a konečně jsem se dostala k Auren do hlavy a nemůžu ji než obdivovat a vnímat jako silnou ženu, která překonala své tyrany. Králové a královny v této sérii byli doposud odporní, hamižní a krutí. Doufám, že zbylým královstvím nebudou vládnout strvůry, jinak ať shoří v pekle. Malina mě překvapila, po prvním díle jsem si myslela, že to bude silná královna, která se spojí s Auren, ukázala se však pravým opakem, prostě zmije v bílém rouše. Na to že má být býlá symbolem nevinnosti mi přijde skutečně zvrácená. Uvidíme, jaký osud ji stihne. Třeba ji bída změní? Pochybuji. Protože zatím tu máme celou přehlídku kreatur. Nemůžu se dočkat dalšího dílu, naštěstí ho má Baronet naplánovaný na květen a pátý díl, (pokud jsem to správně pochopila poslední v sérii), na červen. Jelikož nejsem trpělivý člověk, tak to bude utrpení, ale alespoň si budu muset přečíst ty znovu předchozí tři díly, abych se dostala do stejné nálady jako dneska. Dočetla jsem až v půl 4 ráno, protože závěr knihy byl prostě mňamózní.
Kniha této serie naprosto změnila celé mé vnímání této série. S Auren jsem se stále nezžila, ale člověk ji dokáže pochopit, když se vcítí co všechno zažila. Jinak jsem si zamilovala postavy v armádě nebezpečného krále hniloby. Auren se v několika momentech vzchopila a vystrčila drápy, to postavě velmi pomohlo. Vlastně se mi líbí, jak autorka pomalu, ale jistě svou postavu léčí, nic neuspěchá a tím jí dodává na autentičnosti. Stále omlouvá Midase, ale už to je trochu vlažné. Díky bohu.
(SPOILER) Většina hvězdiček v mém hodnocení je za originální nápad. Vyprávění nic moc, má to velmi pomalý náboj, akce se dočkáme víceméně ke konci. Na druhou stranu se ocitáme v zajímavém prostředí opředeném legendou. Postava je no...zlomená, zoufalá, ponížená, zatím se teprve ke konci příběhu projevila jako bojovnice moc si na Auren neumím udělat názor. Nechá si vše líbit a od krásného neživého předmětu v rukou krále nemá daleko. Okamžiky, kdy pomáhá druhým, vzpírá se nebo laškuje se strážnými patří k jejím lepším. Asi to znamená naději, že není zcela zlomená. Uvidíme co bude dál. Autorka bájný příběh o králi Midasovi pojala velmi zajímavě. A samozřejmě ve mě rozpoutala mnoho teorií, ta nejpravděpodobnější, co mě napadá je, že: Midas je ve skutečnosti pěkný ubožák a lhář. Nemá žádnou moc a připoutal zlomenou Auren k sobě způsobem, že se vydává za pouhou hračku a favoritku krále, bez moci a síly. Ve skutečnosti je to ona, kdo dokáže měnit předměty a vše živé ve zlato. Jen teorie, uvidíme zda se alespoň trochu přiblížím pravdě. Prosím, ať v dalším dílu nakope Midase do jeho nuzácké řiti a využije své stuhy k boji. Pak budu šťastná jak blecha. Tato série nutně potřebuje náboj vzrušení. Zatím to byla zívačka s pár zajímavými postřehy a okamžiky.
(SPOILER) Neexistence, silný název pro nádherný příběh. Stejně výstižný už by byl jen název Destrukce. Nejdříve nenávidíte Eliase, který Kennethovi jen a pouze ubližuje. Poté nenávidíte Kennetha, který ubližuje Eliasovi. Ti dva se navzájem táhnou ke dnu. Určitě nedoporučuji číst, pokud za sebou máte hnusný rozchod či depresi. Je to silné kafe, ale o to spíše je příběh uvěřitelný a destruktivní. Nejde o žádnou sladkou romanci dvou puberťáků. Elias rozdává rány pěstí jednu za druhou, nehledí na zítřek natož na následky. Zamiluje se a právě láska ho přinutí jít vpřed, pokusit se poprvé v životě hledět do budoucnosti. Opustí jediného člověka, kterého kdy miloval, jen aby ho nestáhl s sebou ke dnu. Jenže jeho milovaný Kenneth je v tom už dávno až po uši. Když miluje, tak celým svým srdcem, je naprosto oddaný svému milovanému. Jenže zůstane opuštěný, zraněný a rozbitý. Pět let uplyne a stále se nezahojil. Naopak propadl hlouběji do temné propasti osamění. Není divu, že pokud se má Kenneth uzdravit a znovu milovat, tak potřebuje k uzdravení právě Eliase. Je příběh temný, toxický a destruktivní? Rozhodně. Stojí za to si ho přečíst? Jednoznačně? Zamilujete se do Eliase? Je to slunce, takže kdo by se nechtěl spálit. Milujete Kennetha? Od první stránky, od prvního dopisu, od prvního polibku. Nenávidíte je? Celým svým srdcem. Konec je zklamání a zároveň není zklamáním. Nevíte zda Elias a Kenneth nezakončili svou epickou love story tragickou smrtí při bouračce. Já jsem však optimistka, věřím, že Elias strahl volant a zachránil život sobě i lásce svého života. Vzali se a žili šťastně až do smrti. A komu se to nelíbí, tak ať si ***** políbí. :D
Nejprve jsem četla Letní bouřky a řekla jsem si: "Wau, tak tyhle autorky rozhodně umí psát." Bylo to sladké, roztomilé a miloučké čtení, stejně jako nádherná obálka. Takže si říkám: "Jo! Musím od nich přečíst něco dalšího." No a najednou mám v ruce Neexistenci a mám srdce v kalhotách. Bylo to geniální a nádherné čtení. Smekám před autorkami, které se nebály jít do toho naplno. Snad jim nikdy nedojdou nápady a já jejich knihy budu číst dlouho.
Bože, to bylo skvělé, Paulie a Floyd jsou oficiálně můj nejoblíbenější pár. Miluji je a jsou naprosto k sežrání. Byli stále správně dětinští, prostě k nakousnutí a přesto začali objevovat vzájemnou lásku. Zbožňuji je.
(SPOILER) První část knihy, kdy nejistý roztomilý týpek dostane k narozeninám průvodce rozkoší je skvělý. Je to čtivý. Není to příliš explicitní, prostě je to celé v mlze, přesně tak jak to asi vnímal i Marty. Jenže pak se to přepne do úplně jinýho žánru a začne to být špatný. Není tam to počáteční vzrůšo a začne to celé upadat, a to jak stylem vyprávění, tak i samotné postavy a stává se to čím dál méně uvěřitelné a nudné. Bože a ta část s krajkou? To mi fakt nesedlo. Za mě se to klidně mohlo celé táhnout na jedné jediné noci, kterou spolu prožili, pak to useknout a dát jak se znovu potkali ve škole, pozvání na rande a konec, zbytek nechat na čtenáři. Takhle z toho za mě kniha vyšla velmi špatně a skazila mi celý zážitek, což je velká škoda. Mělo to neskutečný potenciál.
(SPOILER) Tohle byla naprosto úžasná kniha. Hudson a Gavin byli naprosto neodolatelní, neskutečně opravdoví, a to jak jejich vztah, tak i jejich myšlenky, nálady a obavy. Jordyn celému příběhu dodávala kouzlo. Postavy a jejich životní osudy a překážky vytvořily příběh, který mě pohltil. Mrzelo mě, že Hudson musel opět opustit svůj tým, věřila jsem, že půjde o nějaké intriky jeho otce, takže mě mrzelo, že nezůstal s týmem, který mi byl tak sympatický a ke Coloradu jsem si nestihla vytvořit skutečný vztah. Navíc mě to mrzelo kvůli Jordyn, která jen těžko hledala kamarády. Co mi dávalo smysl byla Gavinova změna zaměstnání, to dávalo naprostý smysl, už jen proto aby si udržel vztah s dcerou a Hudsonem. Knihu jsem si zkrátka a dobře zamilovala. Smekám před autorkou, protože erotiku zde zakomponovala lehce a nevtíravě, byla v knize naprostou samozřejmostí.
(SPOILER) Ani tento díl nebyl špatný, ale z celé trilogie byl jednoznačně nejslabší. Nějak se už jen nesl na vlně předchozích dílů. Už tu nebylo nic moc závratného a zajímavého. Libilo se mi odhalení totožnosti "J", to byl rozhodně dobrý a překvapivý nápad od autorky. Ovšem je to postava, se kterou jsme se příliš nesetkávali, a tak i když to bylo zajímavé odhalení, tak to nebylo kdoví jak srdcervoucí. Tenhle díl prostě ztratil jiskru a šmrnc. Celkově však příběh hodnotím velmi pozitivně.
Styl vyprávění autorky se mi líbí čím dál víc. Z Keiro neudělala naivní holčinu, která se hned zamilovala do gangstera. A i když je v mnoha směrech naivní, tak je to zároveň tvrdá obchodnice a tvrdohlavá žena, která si nenechá nic líbit. O Lachlanovi stále nic moc nevíme. Musím však pochválit autorku, že ve druhém díle celkem pravidelně střídala pohled obou postav a připravila nám tím vzrušující zážitek. Je to kniha o sexu, ale sex není to jediné čeho se zde dočkáme. Má to svůj vlastní napínavý příběh a obzvlášť se mi líbila první kapitolka o Lachlanově dětství. Nemůžu se dočkat třetího a závěrečného dílu. Tak sláinte.
Hodnotím po letech znovu. Knihu jsem četla v březnu 2021 a celá série se mi vykouřila z hlavy a nikdy jsem nečetla pokračování Vzdorující královna. Nyní jsem četla více knížek za sebou z podobného soudku. Upřímně nevím, co jsem tenkrát četla těsně před touto knihou, ale musím říct, že tentokrát jsem si ji opravdu užila. Líbila se mi Keiřina nústupnost a tvrdohlavost, s celou situací se vyrovnávala neskutečně odvážně a sebevědomě. To jí rozhodně háže plusové body. Mount je prostě parchant, po prvním dílu na něj nemám moc názor, protože absolutně netuším, co je sakra zač. Zamilovala jsem si Magnolii a snad ještě dostane více prostoru. Jizva neboli V. (jestli jsem pochopila správně) bude zajímavá postava. Stále trvám na tom, že nechápu jak se v sebevědomé ženě jako je Keiro objevila ta hloupost, že se provdala za muže kvůli skvělému jednorázovému sexu. Jsem prostě zvědavá, co bude dál. Zvyšuji původní hodnocení ze tří hvězdiček na čtyři.
Tak tohle je velké zklamání. Čekala jsem něco úplně jiného. Postavy, a to všechny, bez výjimky nudné, nezáživné, sebestředné, iracionální a žádná se nechovala na svůj věk. Jediná scéna, která stála za to byl manželský polibek. Jak smutné, že to bylo jen pár řádků. Byly tam akční scény, ale ani ty knihu nezachránily. Prostě, nic co bych znovu chtěla číst. Aida a Cal nemají žádnou jiskru i když se v posteli oba snaží. Jejich nesmyslné a hloupé hádky mě akorát iritovaly. Prostě ne! Překvapuje mě vysoké hodnocení, protože tohle bylo opravdu špatné. Nakonec jsem to po 100 stránce nedávala a přeskakovala jeden řádek za druhým. Nehodnotím odpad, protože to si žádný autor nezaslouží. Za každým dílem je spousta času a trpělivosti.
Je to takové neslané a nemastné. Jasně, hrdinové jsou celkem sympatičtí, ale je to jako se koukat na vývoj naprosto obyčejného a nudného manželství. Oba jsou odhodlaní vytěžit z vynuceného manželství maximum a to je asi tak vše o čem kniha je. Je zaměřená na vztahy, mafie by tam vůbec nemusela být, protože v rámci té se téměř nic neděje. Žádné překonání překážek, protože Giulia je naprosto dokonalá manželka v čerstvých osmnácti letech je i tou nejlepší matkou cizím dětem. Asi jako oddechovka po těžké detektivce proč ne. Neurazí, nenadchne, je tak trochu o ničem. Žádné drama se nekoná. Jako byste si četli naprosto nudný deník o každodenním životě jedné matky a jejího manžela.
(SPOILER) Tak tohle byla bomba. Strašně jsem si T.L. Swan oblíbila. Je to vždy erotika jak blázen. Ale její knihy jsou duchaplné a promyšlené. A musím říct, že pokud má její hrdina/hrdinka rodinu, tak je to obzvlášť skvělé. Chvíli jsem musela překonávat čtrnáctiletý věkový rozdíl hrdinů. Tak nějak jsem toho názoru, že dokud jsou oba mladí, tak dobrý, ale až bude Bree tolik co nyní Julianovi, tak opravdu jí bude stačit? No vzhledem k tomu, že ona je emočně daleko vyspělejší (tak 30 let), zatímco jemu je asi tak 25 let v emocích, tak by jim to snad i mohlo vydržet. Trochu mě zaráželo, že jediné chyby v jejich vztahu dělal Julian. No a ta žádost o ruku. Já nevím, přišla mi trochu na křeč. Jasně ona mu řekla že se pro něj vzdá všeho (bože už jen to mě štvalo) a on byl předem připrávený, ale i tak, nevím zda bych o takovou žádost stála. Chybělo mi tam nějaké jeho probuzení, uvědomění si, že může jít v životě skutečně dál. Bree byla s dětmi neskutečná. Opravdu má mateřství v krvi. Will byla také skvělá a na začátku na facku, když jste ji však poznali, tak vám došlo, že to je jen zraněná a opuštěná holka a Samuel, Sam byl sladký.
Nejdřív jsem si myslela, že oproti předchozím dílům to bude slabý. Kate a Ellioot tvoří nádherný pár, správně to mezi nimi jiskří. Jejich příběh je z hlediska emocí temný a ponurý, což je ve skvělém kontrastu s předchozími díly. Autorka zajistila, že každý bratr bude jedinečný a naprosto vyjímečný. Tak trochu jsem si myslela, že to bude víc o Katiných problémech, přecejen Endometrióza není žádná sranda, ale to bohužel vyšumělo. Nádherně se tu však rozplétá tajemství a podvod, který je zlatým hřebem knihy. V posledních sto stránkách, kdy jsem to konečně celé rozpletla jsem se zamilovala do obou postav. Odebírám jednu hvězdičku jen a pouze proto, že to nemělo ten šmrnc jako předchozí dva díly. Kdo se však může vyrovnat mému nejmilovanějšímu Tristanovi :D
Nemůžu uvěřit, že se to stalo, ale tenhle díl je ještě lepší než ten předchozí. Je vtipnější a romantičtější. Možná o něco méně napínavý. Miluji Tristana o dost víc než Jima a to je už co říct. Je to neuvěřitelně velkorysý a laskavý muž, který má srdce na dlani. To jak otevřel své srdce jedné vdově a jejím třem synům je něco neuvěřitelného. Příběh jsem si neskutečně zamilovala.
Tak tohe byla super oddechovka. Postavy vykreslila autorka nádherně, kniha nemá žádná hluchá místa. Jedná se o zábavné čtení, které jsem si jednoznačně užila. Jameson/Jim/Jay má mnoho tváří. Je to obchodník, velký šéf, hrůzu nahánějící chlap, pokrytec, laskavý muž, milující přítel, histerka co nenávidí přírodu. Zamilovala jsem si jednu konkrétní Jayovu větu: "Dokážu hodně tvrdě pracovat...ale to není nic v porovnání s tím, jak umím milovat." Tahle jediná věta vystihuje celou jeho osobnost. Naopak Emily je vášnivá, milující, odhodlaná, laskavá, tvrdohlavý mezek a velká furie. Jsem si jistá, že si tuto dvojici zamilujete spolu s dalšími postavami.
Pořád to nemá na Kingu a Lukase. Ale musím uznat, že Rýsce a Danielovi jsem už věřila o dost víc než Zuzaně a Radkovi. Skvěle se doplňovali a ukázali nám že lídé nejsou černobílí. Jejich Nina byla boží, i když nedostala příliž mnoho prostoru. Trochu mě štvaly části, které nám měly ukázat minulost. Vše důležité jsme věděli už z předchozího dílu. Asi kdyby to nechala autorka jako odhalení pro tento díl, tak by to bylo zajímavější. Snad jen Danielova minulost v Iráku byla zde velmi na místě. Trochu mě děsilo, jak moc nám v posledních dvou dílech autorka ukázala, že si policisté, prokurátoři, advokáti a další mohou ohnout pravdu (těžko říct, kolik je na tom pravdy ve skutečnosti, ale člověk by tomu i věřil).
Jako pár u mě zůstávají top 1 Kinga a Lukas, jsou si naprosto rovní ve všech ohledech a dokonale se k sobě hodí. Tady prostě nevěřím tomu: "protiklady se přitahují". Zuzana mě štvala, je absolutně nesamostatná a nesoudná. Od úplné kritiky ji zachraňuje jen její statut speciální pedagožky. Pořád omlouvala svého fotříka, kterej jednoznačně patří k padouchům, i když je to malá ryba. Kniha mě i přesto bavila, skvělé napětí a zábavné hlášky. Radek zachraňoval celou knihu.
Povedený román. Je provokativní, místy i napínavý. Postavy také nebyly vůbec špatné. Občas mi svým chováním lezly na nervy, ale to jen výjimečně. Lehký kriminální příběh odlehčený erotikou.