sidonka sidonka komentáře u knih

Zápisník jedné lásky Zápisník jedné lásky Nicholas Sparks

Taková strašně milá jednohubka na jedno odpoledne, u které jsem se zasnila, já jsem nedokázala bojovat za lásku a tak mi zbyly jen vzpomínky a sny

01.08.2024 4 z 5

Spratek: Příběh dítěte, které nikdo nemiloval Spratek: Příběh dítěte, které nikdo nemiloval Torey L. Hayden (p)

Naprosto neskutečný příběh, velký obdiv neskutečně trpělivé učitelce za jedinečný přístup ke každému z děti a zvlášť Sheile, velký obdiv a úcta všem, kteří toto povolání s takovými dětmi a lidmi vykonávají

31.07.2024 5 z 5

Den Den Michael Cunningham

Strašně jsem se se v tom ztrácela, ale některé myšlenky mi opravdu zůstanou v hlavě na dlouho

28.07.2024 3 z 5

Nimbus Nimbus Neal Shusterman

Kdysi jsem dlouho váhala, zda se pustit do Smrtky a pak jsem byla nadšená, Nimbus je neméně úžasné dílo, jak tento žánr moc nemusím, tento autor mě naprosto uchvátil

26.07.2024 5 z 5

Obnažená Obnažená Sylvia Day

Tento žánr moc nevyhledávám, občas je v nějakém čtenářském klubu či výzvě, tak to zkousnu, příběh Gideona a Evy takový nijaký, hodně nápadů, které se nakonec nerozvinuly a přitom by mohly příběh pěkně rozvinout

25.07.2024 3 z 5

Zvedá se vítr Zvedá se vítr Kateřina Surmanová

S knihami autorky vždy bojuju, ale na konci jsem ráda, že jsem to nevzdala. Její styl psaní je zvláštní, ale přidává to příběhům na tajemnu

24.07.2024 3 z 5

Slunce nad zátokou Slunce nad zátokou Phillipa Ashley

Nádherná knížka, opět jedna z těch, která se těžko odkládala a když už jsem jí odložila, tak jsem se snažila co nejrychleji splnit povinnosti, abych se mohla přenést do Cornwallu, úžasný příběh, kdy si říkáte, co by se mohlo ještě stát a mohlo, spousta zvratů až do posledních stránek

21.07.2024 5 z 5

Nejtemnější úsvit Nejtemnější úsvit Aly Martinez

Bolest ze ztráty jejich nejbližších je spojovala i rozdělovala, hledání cesty ke smíření s osudem a nakonec ten konec ???, jdu hledat druhý díl

18.07.2024 4 z 5

Příliš pozdě Příliš pozdě Colleen Hoover

Tak to byla jízda, po zklamání z poslední čtené knihy od autorky (Nikdy, nikdy) tohle byl zase super čas, kdy jsem brala knihu do ruky každou volnou chvilku a četla se zatajeným dechem, jak Sloan postupně nachází sama sebe po mnoha letech ponižování a hrůz z dětství

17.07.2024 5 z 5

Hory zpívají Hory zpívají Nguyễn Phan Quế Mai

Nádherný, ale hodně smutný příběh, který přibližuje vietnamské dějiny z pohledu babičky a vnučky, jak se život může rázem změnit, ale pevnost rodiny nerozbil, ani hladomor, války nebo pozemková reforma, stále toužili téměř všichni členové rodiny, trávit chvíle s těmi ostatními, černé ovce se najdou všude

16.07.2024 5 z 5

Prokletý kraj Prokletý kraj Michaela Klevisová

Kniha, která se nedá odložit, užívala jsem si jí jako audioknihu, báječně načtená a příběh, kdy posloucháte se zatajeným dechem, jak se rozmotávají tajemství života lidí v jedné šumavské vesničce

12.07.2024 4 z 5

Vábení draka Vábení draka Anna Lowe

Tohle opravdu není můj šálek kávy, poslepovaná fantazy a romantika, ale tak nějak divně, vůbec mě to neoslovilo

11.07.2024 3 z 5

Rty s příchutí vína Rty s příchutí vína Aleš Novotný

Kniha na jedno odpoledne, asi by mě to jako náctiletou bavilo mnohem víc, jinak slabší průměr

07.07.2024 3 z 5

Život na míru Život na míru Nikki Erlick

Úžasná kniha o "krátkých a dlouhých provázcích", jak změní život lidé, kteří vědí, že už jim tolik času nezbývá a má vůbec cenu jít za svými sny? Hodně mě to nutilo přemýšlet nad vlastním životem a vlastně jak je super nevědět, který den je v životě ten poslední

07.07.2024 5 z 5

Alenčina noční můra v Říši divů Alenčina noční můra v Říši divů Jonathan Green

Kdysi jsem gamebooky četla a dost mě to bavilo, tento mi přišel moc překombinovaný, četla jsem několikrát, ale vždycky jsem skončila vlastně bez konce

30.06.2024 3 z 5

Červená, bílá a královsky modrá Červená, bílá a královsky modrá Casey McQuiston

Nebyla to první kniha s tímto tématem, a za mě patří mezi ty povedené, bavilo mě to, trošku nereálný dej kolem odhalení, ale na víkend milá oddechovka

30.06.2024 4 z 5

Chata v horách Chata v horách Ruth Ware (p)

Zpočátku jsem se ztrácela v postavách, ale postupem příběhu se každá z krásně identifikovala a děj vás moc nenechá knihu odložit, prostě chcete vědět, kdo je vrah a proč

29.06.2024 5 z 5

Irena Sendlerová: Anděl z Varšavy Irena Sendlerová: Anděl z Varšavy Lea Kampe

Knihy z válečného období mám moc ráda, o této polské hrdince jsem nikdy neslyšela, byla takový polský Nicolas Winton, zachraňovala děti z židovského ghetta, nádherně napsaný příběh o této statečné ženě

25.06.2024 5 z 5

Vila v Itálii Vila v Itálii Julie Caplin

Opět krásný román s úžasným popisem prostředí, kdy opravdu s Liou a Aurelií sedíte v kuchyni a chystáte těstoviny, nebo se procházíte Neapolí, miluju to, jak dokáže přenést čtenáře na místa děje a příběh opět nádherný

25.06.2024 5 z 5

Erebos – Hra, která zabíjí! Erebos – Hra, která zabíjí! Ursula Poznanski

Kdysi jsem od autorky četla román Pět a byla jsem nadšená, Erebos měl pomalejší rozjezd, nebavily mě moc pasáže hry, ale když hlavní hrdina ze hry vypadl a začal pátrat, kdo za hrou je, super

22.06.2024 4 z 5