sidonka sidonka komentáře u knih

Osudový dopis Osudový dopis Vi Keeland

Krásná pohádková oddechovka, sice hodně předvídatelná, ale každá pohádka končí dobře a pár "zádrhelů" v příběhu bylo milých a úsměvných

18.09.2024 5 z 5

Cukrárna Sladký život Cukrárna Sladký život Hannah M. Lynn

Krásné čtení pro deštivé dny, plně vůně bonbonů. na jaké si jen vzpomenete a odvážná Holly, která se po zradě vrhne do vedení cukrárny, kde se snaží do její přízně vetřít Gilles, s plánem jí uškodit, ale dobří přátelé Holly zachrání

16.09.2024 5 z 5

Návrat nežádoucí Návrat nežádoucí Lenka Potůčková

Krásný silný příběh z opravdu těžkých dob války a 50. let a ještě v pohraničí, kde to určitě nebylo jednoduché, nádherně čtivě napsáno, kdy na konci knížky se nechcete s hlavnímu hrdiny loučit

15.09.2024 5 z 5

Ignis fatuus Ignis fatuus Petra Klabouchová

Po nadšení z knihy U severní zdi, jsem sáhla po dalším díle autorky, z počátku jsem byla nadšená, ale to brzy opadlo, přišlo mi to neskutečně zmatený a zamotaný, jediné co bylo čtivé byly pasáže s fakty

13.09.2024 3 z 5

1984 1984 George Orwell (p)

Jde z toho mráz po zádech, jak silná je touha po svobodě, když vám je upírána, to neskutečné sledování, a pravidla vnitřní strany, čtyři ministerstva, jejichž názvy byla pravým opakem jejich činnosti a Velký bratr, který všechny všude sleduje,.... díky za svobodu

09.09.2024 5 z 5

Poslední neuvěřitelné dobrodružství pana Monroea Poslední neuvěřitelné dobrodružství pana Monroea Dan Mooney

Čtivě napsaný příběh, Joel a Frank byli úžasní, v životě prostě potkáváme lidí, které máme potkat a přináší nám do života, ať už je to v jakékoliv jeho části, co nám přinést mají

08.09.2024 4 z 5

Šepot run Šepot run Christina Courtenay

Tento díl mě bavil víc než druhý, kdy jsem si říkala, že už se k sérii vracet nebudu, ale anotace mě zlomila a bylo to prima čtení

07.09.2024 4 z 5

Všechny barvy duhy Všechny barvy duhy * antologie

Zajímavá povídková kniha s LGBT tématikou, všechny povídky fajn, některé víc, některé míň, různé pohledy, různé vztahy, stejné hledání sebe sama

06.09.2024 4 z 5

Kdokoliv Kdokoliv Sarah Sprinz

Po nadšení z prvního dílu, jsem se vrátila k sérii, ale druhý díl pro mě už nebylo takové wauu, některé scény zbytečně zdlouhavé, taková milá nenáročná oddechovka

05.09.2024 4 z 5

Sudetský dům: Jaro - léto 1945 Sudetský dům: Jaro - léto 1945 Štěpán Javůrek

Dočteno nebo spíš doposloucháno a byla to nádhera, konec tedy s očima plných slz, knížky z tohoto období mám moc ráda a tohle bylo úžasně napsáno, jdu hledat další díl

02.09.2024 5 z 5

Nejjasnější soumrak Nejjasnější soumrak Aly Martinez

První díl byl moc fajn, ale otevřený konec, no to nee, šup, šup na druhý díl, a i ten byl plný emocí, lásky, zvratů, prostě fajn čtení na letní odpoledne

29.08.2024 4 z 5

Obsluhoval jsem anglického krále Obsluhoval jsem anglického krále Bohumil Hrabal

Četla jsem v rámci Čtenářské výzvy, těšila jsem se na klasiku, ale bylo to jedno velké zklamání, neskutečně těžce se to četlo, styl dlouhých souvětí, mi absolutně neseděl, příběh by byl zajímavý, ale některé situace neskutečně zdlouhavě popisovány

29.08.2024 2 z 5

Němci Němci Jakuba Katalpa (p)

Ráda čtu knihy s válečnou tématikou, toto byl jeden z mála, který byl z pohledu Němců, ale četlo se to dost těžce, bylo tam spousta postav a přeskakování mezi nimi bylo dost náročné, přesto stojí za přečtení

27.08.2024 5 z 5

Možná jednou Možná jednou Colleen Hoover

Příjemná víkendová oddechovka, za mě žádné velké wau, jak to u některých autorčiných knih mám, ale bylo to milé čtení

25.08.2024 4 z 5

Kráska a hráč Kráska a hráč Ilsa Madden-Mills

Romantika jak má být, vtipní hrdinové, sportovní prostředí, sice trošku předvídatelné, ale super čtivé

22.08.2024 4 z 5

Dům plný tajemství Dům plný tajemství Amanda Geard

Knihy s dvěma časovými linkami mám moc ráda, tři linky jsem četla poprvé, nápad zajímavý, ale napsáno dost kostrbatě

19.08.2024 3 z 5

Harry Potter a Tajemná komnata Harry Potter a Tajemná komnata J. K. Rowling (p)

Tajemný svět Harry Pottera a jeho přátel, tento díl se mi četl lépe než první, nejsem zrovna fanynka tohoto díla, ale někdy prostě přijde k chuti a potěší

18.08.2024 5 z 5

Černé léto Černé léto M. W. Craven

Další super případ Tilly a Poa, ze začátku mi tam Tilly hodně chyběla, ale ona to pak vynahradila, prima dvojka a další jejich zapeklitý případ

11.08.2024 5 z 5

To To Stephen King

King je prostě King, tam je to vždycky super čtení, ale za mě stále zůstává TOP jeho kniha Ústav

10.08.2024 4 z 5

Skryté obrázky Skryté obrázky Jason Rekulak

Moc prima čtení, zajímavé postavy, plno nečekaných zvratů a určitě nepředvídatelné vyřešení

03.08.2024 4 z 5