simona5r simona5r komentáře u knih

Tiché roky Tiché roky Alena Mornštajnová

K této knize snad jediné - PŘEČTĚTE SI JI! Na pozadí minulosti prolínající se budoucnost, která je jí ovlivněna, ale hlavně je ovlivněna povahou a přístupem k životu.

12.09.2019 5 z 5

Kde zpívají raci Kde zpívají raci Delia Owens

Příjemná oddechovka s nádhernými popisy a detektivní zápletkou.

25.09.2021 5 z 5

Heřmánkové údolí Heřmánkové údolí Hana Marie Körnerová (p)

Velmi silný příběh neuvěřitelně statečné ženy, který mě úplně pohltil. I přes nelehký osud se snažila stále na všem nalézt to pěkné.

09.05.2020 5 z 5

Listopád Listopád Alena Mornštajnová

"Život není to, co chceme, ale to, co máme. Tak jednoduché to." ... "Chcete říct, že se nemáme o nic snažit a jen čekat, kam nás osud postrčí?" namítala. "Naopak, prostě jen nesmíme marnit čas a trápit se kvůli něčemu, co už nemůžeme mít...."

15.06.2021 5 z 5

Šikmý kostel 2 Šikmý kostel 2 Karin Lednická

Informacemi nabitá kniha zabalená do velmi čtivého příběhu, byť to je čtení mnohdy velmi neveselé.

05.04.2021 5 z 5

Vrány Vrány Petra Dvořáková

Krátké, čtivé, smutné a vedoucí k zamyšlení. Určitě stojí zato si knihu přečíst.

09.02.2020 5 z 5

Neděle odpoledne Neděle odpoledne Viktorie Hanišová

Knížka člověka při čtení řádně semele. Ostatně i z předchozích knih jsem měla obdobný pocit.

08.07.2023 5 z 5

Mlýn Mlýn Michal Vaněček

"Čas je drahocenným statkem, a proto ho musíme dobře užívat. Každé ráno je dar, který se nikdy nevrátí, věčná je škoda každého promarněného dne. Škoda je těch let, kdy většina z nás žije bez víry. Bez víry v Boha i bez víry v lepší zítřky. Ale i bez vědomí toho, jak strašně si dokážeme navzájem ubližovat. Většina z vás žije v nevědomosti a věří tomu, o čem si přečtěte, že máte věřit. Většina z nás odvykla věřit zdravému rozumu a věřit své nejniternější víře v dobro, lásku a spravedlnost..."

17.09.2021 5 z 5

Hlas kukačky Hlas kukačky Hana Marie Körnerová (p)

Prolínání osudů žen výrazně ovlivněné dobovou politickou situací, velmi čtivě napsané.

06.07.2020 5 z 5

Šikmý kostel Šikmý kostel Karin Lednická

(audiokniha) Naprosto skvělý poslech knihy v podání Vilmy Cibulkové, která mi velmi přiblížila osudy jednotlivých postav.

09.05.2020 5 z 5

To nejlepší v nás To nejlepší v nás Colleen Hoover

Kniha mě neskutečně zasáhla, souznila jsem s Quinn a Grahamem a moc jsem jim celou dobu fandila. Bravurně zpracované velmi citlivé téma neplodnosti, které mě vedlo k mnoha zamyšlením.

28.12.2019 5 z 5

Kaštánek Kaštánek Søren Sveistrup

Perfektní, místy mrazivý thriller, u kterého jsem do poslední chvíle netušila, kdo je vrah.

10.08.2019 5 z 5

Hana Hana Alena Mornštajnová

Silný příběh, perfektně napsané.

06.07.2017 5 z 5

Noční brána Noční brána Peter May

Posloucháno jako audiokniha. Pokračování Akta Enzo nezklamalo, poslech jsem si opět moc užila. Moc se mi líbila hlavně historická linka.

23.08.2022 5 z 5

Cop Cop Lætitia Colombani

Krásná kniha plná síly a odvahy žen z různých prostředí, kdy se přesto jejich osudy v závěru propojí.

21.02.2021 5 z 5

Lustr pro papeže Lustr pro papeže Jan Tománek

Uff, velmi silná kniha plná brutality, bezpráví a beznaděje. Neskutečné jaké hrůzy dokáže provést jeden člověk druhému!

04.08.2020 5 z 5

Sněhulák Sněhulák Jo Nesbø

Mám sérii HH moc ráda a tento díl byl perfektní! Až mě při pohledu na postaveného sněhuláka na zahradě mrazilo.

25.01.2020 5 z 5

Hora mezi námi Hora mezi námi Charles Martin

(audiokniha) Poslech knihy jsem si moc užila. Měla jsem neustálý pocit, že jsem tam s nimi a moc jsem jim celou dobu fandila. Byla to pro mě ideální romantika, nic přeslazeného, možná díky tvrdým podmínkám pro přežití.

05.11.2019 5 z 5

Chirurg Chirurg Petra Dvořáková

Jsem nadšená. Knížka je moc čtivá, úplně mě pohltila. Byť je mi lékařské prostředí blízké, tak takové situace z vlastní zkušenosti naštěstí neznám. SPOILER!!! S Hynkem jsem místy soucítila, místy jsem mu přála, ať se v tom řádně vymáchá. Ale jsem ráda, že se nakonec vzpamatoval, i když už jsem v to ani nedoufala.

23.10.2019 5 z 5

Tmavé stěny Willardu Tmavé stěny Willardu Ellen Marie Wiseman

Knížky, ve kterých se prolíná minulost s přítomností mám moc ráda. Přiblížení situace v psychiatrických léčebnách v tehdejší době bylo pro mě děsivé! Je až k neuvěření, jaká bezpráví se některým lidem, zvláště ženám, děla. No a Izzy je velmi milá holka, které jsem celou dobu přála šťastný konec stejně jako Claře.

14.08.2019 5 z 5