simona5r komentáře u knih
Úžasná hra se slovy a popisem. Pomalu plynoucí sonda do života dvou lidí, kteří žijí pro krátké společné chvíle během svých dlouhých nudných běžných dní.
Krásná knížka s příběhem i ponaučením. Naše první seznameni s myškami a určitě ne poslední - dcera 3 roky.
Obzvlášť zpočátku se hodně informací opakuje z předchozí knihy. Ale spousta informací a přístupu k dětem jako sourozencům se mi líbí a rozšířila mi obzory.
Kniha má slibnou anotaci i začátek. Bohužel se autor postupně snaží nacpat do knihy zbytečně moc, přes terorismus po krizi muže středního věku. Na tak málo stranách to knize strašně moc uškodilo.
(audiokniha) Jitka Ježková má velmi příjemný hlas pro poslech, který byl pohodový. Kniha byla naditá pozoruhodnými fakty a hlavně odbočkami od Adina života, což už bylo někdy moc. Vyprávění snů a výklad zpráv zastínil často to ostatní, co mě bavilo více.
Pomale plynoucí, místy úsměvné, oddychové čtení. Žádný velký děj, potenciál měla kniha dle anotace určitě lepší, ale mně se prostě líbila. Jen teda ty recepty na konci jsem nepochopila jejich význam.
Jsem ráda, že jsem knihu četla nyní v období Velikonoc. Vyprávění o Jidášovi se mi četlo nejlíp. Jinak je příběh velmi pomalý, jde hlavně o myšlenky a velmi zdlouhavý popis, což mě bohužel místy dost nudilo
Typická young adult knížka. Je to milé, romantické, mírně napínavé, plné sympatických postav. Ale prostě už nejsem cílová skupina a zpočátku jsem se do knihy musela dost nutit.
(audiokniha) Vícehlasé namluvení knihy je skvělé včetně výkonů jednotlivých narátorů, určitě bych si samotné čtení knihy tak neužila. Ale i přesto byla kniha pro mě hodně vzdálená tomu, co jsem zvyklá číst, byla hodně kontroverzní a bohužel mě neoslovila.
Zpočátku mě kniha nudila, ale nakonec to bylo pohodičkové čtení, u kterého jsem se místy smála i nahlas.
Věřím, že lidé museli mít štěstí, aby hrůzy v koncentračních táborech přežili. Při čtení knihy jsem si ale říkala, jestli Lale už toho štěstí neměl až podezřele moc. Byť jsou v knize zmíněny četná zvěrstva prováděná na lidech, stále na mě kniha působila trochu "pohádkově".
Tak tahle kniha pro mě byla nečekaným zážitkem. Zaujala mě svou obálkou, u které to vlastně i končí. Enzo.
Zpočátku pro mě bylo těžké se do knihy začít a zorientovat se v časových horizontech. Celkově kniha nenásilnou formou informuje o historii Ghany a hlavně o tom, že naši předci nás a náš život ovlivňují víc, než by si mohl člověk myslet.
Posloucháno jako audiokniha. Výkon narátorů jen umocňuje zážitek z knihy. Kombinace napětí, pátrání, odhalování spolu s náhledem do osobního života postav je skvělá.
Přínosná kniha pro všechny rodiče, kteří nad výchovou a hlavně soužitím a souzněním se svými dětmi přemýšlí. Ke knize mám jednu výtku a to, že je zbytečně zdlouhavě napsaná a mnoho věcí se tam několikrát opakuje. Zaneprázdněný rodič by ocenil knihu kratší a psanou spíš v bodech. Samotný obsah a poselství knihy hodnotím jako velmi přínosné.
Velmi vtipně a úsměvně napsaná kniha nejen o horském putování pětice kamarádů. Příjemné oddechové čtení, ke kterému se člověk zase rád vrátí.
Posloucháno jako audiokniha. Většinu knihy mi dělalo problém zorientovat se v postavách - do jisté míry má chyba, jelikož jsem knihu poslouchala zkratkovitě v autě s velkými přestávkami. Obecně za sebe musím říct, že moderní detektivky mě baví víc. ALE. Ten závěr byl prostě super a celkový dojem z knihy hodně vylepšil!
Posloucháno jako audiokniha. Výkon narátora byl opět perfektní a pozvedl knihu o level výš. Zpočátku mě kniha dost nudila, protože se hodně vracela k Medvědínu a tomu, co se tam stalo. Pak ale začala kniha postupně gradovat a já si začala poslech užívat. I na moralizování jsem si postupně zvykla až jsem si ho oblíbila.
Kvalitními informacemi nabitá kniha, která se hodí do knihovny každého, kdo má zájem o (nejen bio) zdravé stravování. Zakončená skvělými inspirativními recepty.
Kniha, se kterou jsem strávila delší čas, žádná "jednohubka". Poetický styl psaní, chybění uvozovek zahajující přímou řeč, náhlé střídání s minulostí mě občas dost mátlo. Kniha je jiná než na jaké jsem zvyklá a mám z ní po dočtení rozporuplné pocity.