Simstr Simstr komentáře u knih

Blackout Blackout Marc Elsberg (p)

Nebyla špatná. Ze začátku jsem měla problém se zorientovat v postavách a místech. Ale velice čtivá a když by člověk pomyslel, že by se něco takového mohlo stát v reálu... neumím si představit. Asi si nakoupím konzervy do zásoby, přece nikdy nevíte... :-)

15.04.2019 4 z 5

Otázka viny Otázka viny Jørn Lier Horst

Celou sérii s vyšetřovatelem Wistingem miluji. Celou knihu přemýšlím, jak to celé vlastně nakonec bylo. Konec pro mě byl velkým rozuzlením :-) Mohu jen doporučit.

16.01.2024 5 z 5

Hypotéza lásky Hypotéza lásky Ali Hazelwood

Pořád jsem se sama sebe ptala: Kolik těm lidem je? :-) protože, pokud jsou to dva dospělí lidé, tak teda pardón... ! Nebavilo mě to, je spousty jiných "romantických" knížek, které jsou mnohem lepší a mají nějaký děj.

30.06.2023 2 z 5

Ted Bundy: Vrah po mém boku Ted Bundy: Vrah po mém boku Ann Rule

O dost slabší než Richard Ramirez: Night Stalker, ale přesto doporučuji. Ted Bundy byl zrůda.

27.02.2023 4 z 5

Zlovůle Zlovůle Jørn Lier Horst

Opět skvělý díl. Wisting a jeho dcera Line. Tento díl byl zfilmován do seriálu norskou koprodukcí. Mohu jen doporučit. Těším se na další díla.

12.09.2022 5 z 5

Pekárna s vůní skořice Pekárna s vůní skořice Ruth Kvarnström-Jones

Velice příjemné čtení na léto s předvídatelným koncem. Ale to už tak u romantických knížek bývá :-) Přečtu si i druhý díl.

29.07.2022 4 z 5

Sousedská ruleta Sousedská ruleta Mattias Edvardsson

Kniha mě nesmírně bavila. Příběh vyprávěn vždy od jiné osoby, graduje. Krátké kapitoly. Doporučuji :-)

01.06.2022 5 z 5

Belgravia Belgravia Julian Fellowes

Miluju Downton Abbey, miluju Fellowese :-)

18.11.2021 5 z 5

Baletky Baletky Miřenka Čechová

Drsné. Baletky. Hlad. Dril. Masark.

01.11.2021 4 z 5

Krásné věci Krásné věci Janelle Brown

Dle obálky knihy jsem čekala něco jiného... Trošku jsem se toho bála, aby to nebyla nějaká typická americká slátanina. Ale nebyla :-) Byl to skvělej thriller, troška krimi. Mohu jen doporučit na podzimní večery. Seděla jsem nemohla jsem se odtrhnout :-)

25.10.2021 5 z 5

Skoro normální rodina Skoro normální rodina Mattias Edvardsson

Za mě totální pecka. Bavilo a moc. Děj se pomalu rozjížděl a konec, BOMBA :-)

23.08.2021 5 z 5

Zaslepení Zaslepení Jørn Lier Horst

Můj první případ Wistinga. Spokojenost. Začala jsem evidentně jedním z posledních dílů ze série, ale vůbec nevadí. Norská krimi je TOP. Mrkněte i na televizní seriál, teď se točí druhá série...

19.04.2021 5 z 5

151 dní Pacifickou hřebenovkou – Dobrodružství Holky s bucket listem 151 dní Pacifickou hřebenovkou – Dobrodružství Holky s bucket listem Lucie Kutrová

Skvělá knížka, velice čtivá. Člověk by si měl jít za svými sny. Autorka se ničeho nebojí a jde do toho s chutí. Já nesnáším vedra, před čtyřmi lety jsem byla v Kalifornii a bylo tam 113 stupňů fahrenheita, nemohla jsem ani dýchat. Chcípla bych za prvním keřem :-) velice motivující. Doporučuji. Zajímavé čtení.

17.03.2021 5 z 5

Návrat Krále Šumavy Návrat Krále Šumavy David Jan Žák

Prostě jedním slovem ODVAHA. Stálo to všechno za to? Stálo. Obdivuji pana Hasila, smekám.

27.10.2020 5 z 5

Dítě útesů Dítě útesů Viveca Sten

Knížka pro teen. Mě je 30+ a knihu jsem si užila. Mohu doporučit i dospělým čtenářům, ale i jejích dítkám. Druhý díl si určitě přečtu :-)

05.10.2020 4 z 5

Prvok, Šampón, Tečka a Karel Prvok, Šampón, Tečka a Karel Patrik Hartl

Přečteno za jeden propršený den, skvělé, inteligentní a zábavné. Určitě se k ní ještě vrátím, o tom nepochybuji :-)

25.09.2020 5 z 5

Smrtící tajnosti Smrtící tajnosti Robert Bryndza

Velice dobré čtení, děj šlape. Ani nemusíte moc přemýšlet, nenáročné, ale zábavné. Doporučuji !

01.06.2020 5 z 5

Jeden z nás: Príbeh o Nórsku Jeden z nás: Príbeh o Nórsku Åsne Seierstad

První půlka knihy mě moc nešla, chtěla jsem odložit, ale vytrvala jsem a pak jsem to zhltla na jedno nadechnutí. Ze začátku knihy se čtenář seznamuje s aktéry této tragédie. Popis života Breivika, jeho matky, otce, jejich vztahy a poté vlastně jak žil svůj život a jak se připravoval na ONEN čin, samotný akt (velice děsivé), zadržení, výslech, soud. Výborné.

20.04.2020 5 z 5

Sestry Sestry Bernard Minier

Tuto sérii jsem četla celou. A za mě byla asi tato kniha jedna z nejlepších. Bavilo mě to. Můžu jen doporučit.

23.03.2020 5 z 5

Temné sosny Temné sosny Will Dean

Kniha mě moc bavila, popis krajiny a hlavně lesů byl občas strašidelný. Velmi čtivá kniha, musím jenom doporučit. Těším se na další díl :-)

19.03.2020 5 z 5