Sirina komentáře u knih
Druhý díl byl stejně dobrý jako první. Možná ještě lepší. Ale to byl tím, že se přestaly opakovat úkoly za body a začalo objevování planety. Magnia byla velmi pěkně popsaná, stejně tak lid Imago.
Jen tak mimochodem, od začátku mi bylo jasné, že to s Babylonem nebude tak jednoduché.
Skvělý začátek série. Nikdy bych nevěřila, že se mi sci-fi bude takhle líbit. Skoro je mi líto, že tahle knížka čekala tak dlouho v mojí knihovně na přečtení.
Další skvost od autorky. Chválím propracovaný děj i postavy. Krásně zpracované jednotlivé generace i prolínání mezi nimi. Kniha se velmi dobře čte a rychle ubíhá. Kdo nad ní váhá, tomu rozhodně doporučuji přečíst.
Tahle kniha mi hrozně dlouho ležela v knihovně. Nedokážu se dívat ani na filmy, ve kterých umírají zvířata. Ano, bylo to dojemné, místy opravdu hodně. Nejvíc se mi líbila část o sloních dvojčatech a delfínici. Povídka se psem mě dostala úplně.
Trochu Gilmorek, ale mnohem víc ztřeštěné Lauren. Jako oddechovka je to super čtení, ale nehledejte v ní nic světoborného.
Milé, příjemné, žádná věda, Člověk si u toho pěkně odpočine.
Každý rok si během Vánoc tuhle knihu přečtu a je to jako vrátit se domů.
Slovanská mytologie mě poslední dobou hodně baví a Přízraky jsou jí plné. Za to dávám hvězdičku navíc, ale jinak mi žádná z postav nepřirostla k srdci, a tak mi ani nevadil konec knihy. Celkem tedy tři hvězdičky jsou podle mě k prvotině autorky férové.
Slušné pokračování prvního dílu. Docela mě baví ten trojlístek hlavních postav. Ale mrzí mě, že třetí díl vyšel jen jako e-kniha.
Tahle knížka se čte sama. Ale musím přiznat, že děj mi přišel takový hodně jednoduchý a byl samá předvídatelná zápletka. I tak je to jako oddechovka super.
Skvělé zakončení série. Mám moc ráda autorčin styl vyprávění a Ravka mě prostě chytla za srdce.
Nemůžu si pomoct, ale postava Temnyje mi nepřišla tak prvoplánově zlá. Člověk na jednu stranu chápe jeho pohnutky, než se to celé zvrhlo.
Jsem nadšená z Nikolaje, to je pro mě postava, která tomu příběhu dodala ten správný šmrnc a neumím si představit příběh bez něj. Nejspíš by to byla pěkná nuda, takže se moc těším na knihy o něm.
Druhý díl byl o něco slabší než první. Nemohla jsem si zvyknout na ufňukanou Alinu a Mal mě až nepříčetně vytáčel. Naštěstí se tu objeví nová postava, která to zachraňuje a vzniká díky ní atmosféra podobná Šesti vranám.
Stručné, jasné, výstižné. Plus je popsáno několik dobrých příkladů.
Musím se přiznat, že teď mnohem víc pozoruji našeho psa a opravdu to funguje. Člověk ani netuší, co všechno ta drobná psí gesta znamenají.
K téhle sérii jsem se vlastně dostala až poté, co knihy vyšly s novou obálkou. Nejdříve jsem četla Šest vran a proti nim je Griša slabší, ale pořád se to pohybuje nad průměrnou fantasy.
O téhle knize budu asi ještě dlouho přemýšlet. Při čtení jsem se nedokázala zúčastnit. Vlastně ve mně ten příběh nevyvolal žádnou emoci, ale teď s odstupem času to už chápu. To prozření, že existuje vlastně úplně jiný svět, než autorka znala z dětství, muselo hodně bolet. Jenom tři hvězdy dávám proto, že celkem nedávno jsem četla Unorthodox a ta kniha mi přišla lépe propracovaná.
Přestože se člověk snadno ztratí v množství postav, je to jedna z mých nejoblíbenějších her.
Tohle je jedna z těch knih, které se vybírají podle obálky. Na začátku jsem měla docela problém se spoustou postav a jmen, ale potom už se to četlo dobře. Plus dávám se spoustu magických tvorů včetně okřídlených koček.
Zápisník jsem přečetla za dva dny. Klobouk dolů za tu odvahu veřejně se přiznat k této závislosti a snahu pomoct ostatním.
Konečně si nepřepadám jako nejdivnější člověk na světě! Skvělá kniha na pobavení a odreagování.
Losos mě mile překvapil. Bára byla sice místy až moc cynická a sebestředná, ale ty její moudra, to byla prostě bomba. Trochu rozpačitě na mě působila představa nebe, ale vlastně proč ne. Jako oddechovka dobrý.