Siwan Siwan komentáře u knih

Kluk odvedle Kluk odvedle Kasie West

Pohodová oddechovka, se super rodinkou ...kdo by si nepřál tři bratry a sexy souseda že jo? Pěkně napsaná friends to love kniha. Je vidět, že autorka umí.

20.04.2024 5 z 5

Skandální titulky Skandální titulky L. J. Shen

No, tak o silné ženě, která zvládá svůj život sama to teda rozhodně není. Je to o spoustě šukání a holce, kterou zachrání milionář, který se kvůli ní změní. S čímž normálně nemám moc problém, ale tohle je tak blbě napsaný, že ani nemůžu uvěřit tomu, že by to psala Shen.
Jak řekl Celian - po první půlce bych se radši bodla vidličkou do oka než to číst znovu.
Chvála bohu se to ve druhé půlce trochu rozjede a když uplatníte rychločtení, nebude se vám chtít úplně zvracet než to dočtete.
Zachraňují to boty a občas vtipná hláška.
Snad měla autorka jenom silnou migrénu když to psala a příště se zase probere.

15.07.2023 1 z 5

Prach Prach Hugh Howey

(SPOILER) Obecně celá trilogie jako myšlenka, příběh, děj i postavy je vynikající. Osobně se mi líbily všechny díly, ale s dočtením třetího jsem měla trochu problém. A to asi hlavně proto, že už jsem z toho byla prostě utahaná, umlácená množstvím malého prostoru, nedostatku, smrti, prostě všeho. Příběh je dobře vystavěný, ale mě už asi nebavilo číst, jak po stopadesáté někdo složí něco z něčeho.
Za konec jsem vlastně ráda, že po tom, co nás autor provláčel tím množstvím srač..k, to aspoň dobře dopadlo.

28.06.2023 4 z 5

Království těla a ohně Království těla a ohně Jennifer L. Armentrout

Shrnu to takhle, kniha je velice čtivá, ale tak jako Maasové sluší delší stopáž, tak naopak Armentroutová by potřebovala "prostříhat". V podstatě 80% knihy čelíme otázkám Poppy ohledně toho, jestli mu odpustit nebo ne....fakt šok jak to nakonec dopadne. Musím přiznat, že ačkoliv mi normálně hloubání až tak nevadí...tak Poppy je prostě ...otravná. Bože je tak otravná, že kdyby nebyla tak hodná, byla by to nejpitomější a nejotravnější hrdinka všech dob. Ale....
jasně, že ale....když člověk vypne mozek a vyřeší se, jestli mu teda odpustí (my všichni to víme po deseti stranách), tak dostanete nálož dobře popsaných erotických momentů, některé fakt dobře, eroticko/romantických chvilek...pravé lásky...a trochu fantasy.
Osobně bych řekla, že pokud bych to hodnotila jako erotický román na pozadí fantasy, tak by to dostalo 5/5, pokud bych to hodnotila jako fantasy román, tak 3/5 - za ty fakt dobrý ero scény a těch 30 stran na konci, kdy se začne něco dít.

22.06.2023 5 z 5

Z krve a popela Z krve a popela Jennifer L. Armentrout

Vůbec nechápu, jak mi tahle kniha mohla uniknout. Asi je to tím, že první co jsem od autorky četla byla kniha Tajemné touhy a ta nebyla nic moc. Každopádně srovnání s Maasovou je na místě. Podobný styl i splétání vztahů a schopnost budovat vztahy. Co mi nesedí je výběr jmen, ale na to jsem si po čase zvykla.
Co mi ještě úplně nesedělo, že hlavní hrdinka asi není "nejostřejší tužka v penále", protože některé věci jí fakt totálně nedocházejí, když vám už musí být jasné tak padesát stran předem.
Trochu mě překvapilo, jak se z původně pro mě originálního pojetí Povznesených, náboženství, kravenů, Temného atd. vyklubalo něco poněkud běžnějšího (nechci tu moc rozebírat pro ty, kdo nečetly), ale ve výsledku to je pojato celkem logicky, takže to asi není ke škodě.
Celkově to má spád a čte se to samo, takže uvidíme, jestli z toho ve druhém díle vykřeše autorka něco o stupeň lepšího.
Co hodnotím s nadšením je způsob vydání knihy - místo přebalu je přebal vytištěn přímo na knize. Drobnost, ale líbí se mi to.

18.06.2023 5 z 5

Hodnej kluk Hodnej kluk Elle Kennedy

Tak tohle je stará dobrá hokejová klasika, na tom není moc co řešit. Blake je super sympoš, ona trochu nervák, ale dobrý. Určitě se to nevyrovná sérii Off Campus, ale zase fajn, že tu člověk zase potká Wese a Jamieho :) Takže odpolední jednohubka dobrý.

29.05.2023 3 z 5

Stříbrná labuť Stříbrná labuť Amo Jones

Jako je to čtivé, takže to fakt ubíhá. Co kazí dojem jsou nedomyšlená zápletka, postavy jednající více či méně v podstatě neustále nelogicky, příliš mnoho postav, které jsou jen hrubě načrtnuté, žádný velký prostor začít je mít rád....vlastně jediný kdo mi přilnul je Nate...a to ani nevím proč :-))))
Ale když člověk nebude řešit, že to místy nedává smysl, tak je to fakt paráda :)

26.12.2022 3 z 5

Neústupná princezna Neústupná princezna Meghan March

Přečteno jedním dechem.. jdu na třetí, to nejde přestat číst.

18.09.2022 5 z 5

Ruckus: Šílená láska Ruckus: Šílená láska L. J. Shen

I druhý díl (nebo třetí? Jestli jsem to správně pochopila, tak Defy vlastně patří na začátek?) je skvělý.
Opět ho provází neschopnost říct si mezi hlavními postavami na rovinu, jak se co má, ale některé věci alespoň dávají víc smysl vůči prvnímu dílu - mezi všemi čtyřmi postavami. Takže tohle za mě dobrý.
Co jsem asi nebyla úplně schopná pobrat je fakt, že pokud by někdo, koho miluju, měl tuhle nemoc, tak bych se asi fakt snažila si s ním všechno vyřešit a ne nechat to deset let jen tak.
Jinak alkohol je sviňa a tak dál...ale každopádně je to napsané dobře a i tady je fakt cítit to, co si všichni přejeme. Být pro někoho naprosto výjimeční - a on pro nás.
Takže s nadšením se vrhnu na další díl.

15.06.2022 5 z 5

Amerikána Amerikána Chimamanda Ngozi Adichie

Na tohle hodnocení jsem si musela dát pár dnů odstup. Přiznávám, že mě ta kniha dostala. A to v nejlepším možném slova smyslu. Je v ní několik linek, které jsou každá samostatně zajímavá a z mého pohledu úžasně podané. Téma rasy, vztahy, jaké je to začínat v cizí zemi úplně od nuly, schopnost jedince pozorovat svoje okolí.
A právě tohle je to něco, co mě na knize uchvátilo nejvíc. Způsob jakým hlavní hrdinka pozoruje svoje okolí a uvažuje nad věcmi i nad svými pocity mě dostal a nadchnul.
Autorka se dokáže člověka dotknout, jakoby svým popisem a pozorováním vzbuzovala v nás samých potřebu dívat se s větším odstupem na náš život, na nás samotné, na náš způsob myšlení.
Pro mě jedna z nejlepších knih, které jsem četla.

11.02.2022 5 z 5

Nepřítel mého nepřítele Nepřítel mého nepřítele Kateřina Petrusová

Výborná celá série, tenhle díl je zase vtipný, autorce to jde od ruky. Těším se na další.

19.07.2021 5 z 5

Cítit znovu Cítit znovu Mona Kasten

Zlepšující se tendence je znát. Definitivně jsem přesvědčená, že největším kamenem úrazu je překlad. Jinak postavy super, lepší a lepší a určitě nejsympatičtější ze všech. Už čtu čtvrtý díl a jak je psáno v ostatních komentářích, je zatím nejslabší ze série.

22.06.2021 5 z 5

Rozbité okno Rozbité okno Jeffery Deaver

Výborné jako vždy, obzvlášť od půlky a konec parádní. Odkaz na hodináře jako bonus :)

14.08.2020 5 z 5

Já, Poutník Já, Poutník Terry Hayes

Obvykle nejsem ctenar pro toto tema, ale tahle kniha je tak dobre napsana od prvni do posledni stranky, ze to vubec nevadi. Pokud mate pocit, ze vas tohle tema nebude bavit, zkuste to. Za me plny pocet bodu a dala bych i vic.

15.07.2020 5 z 5

Poslední přání Poslední přání Andrzej Sapkowski

K přečtení mě motivovalo shlédnutí parádního seriálu od Netflixu. Většinu příhod jsem znala ze seriálu, ale vůbec to nevadilo. Naopak bych řekla, že se mi kniha tolik líbila i díky tomu, že postavy v knize byly v seriálu perfektně vystižené a s mojí představivostí naprosto souzní. Dokonce bych řekla, že postava zaklínače mi byla sympatičtější i díky zfilmované verzi. S nadšením se pouštím do celé knižní série. Vždycky jsem měla zaklínače - mylně - spojeného jen se zabíjením monster, ale o tom, nebo snad jen o tom, knihy opravdu nejsou. Naopak. Těším se na objevení další parádní ságy. Ještě bych dodala, že prolínání minulosti a přítomnosti na mě vůbec nepůsobí neuceleně, ale naopak děj zpestřuje. Působí jako úvod do uceleného světa a dějů, které se budou rozvíjet v dalších knihách.

05.01.2020 5 z 5

Audrey se vrací Audrey se vrací Sophie Kinsella (p)

I když určeno pro mládež, je v téhle knize dobře popsáno, co se stane, když člověk prostě "vypadne" ze světa. Že i ty nejmenší kroky "projekt kafe" :), můžou být těmi nejtěžšími. Osobně si myslím, že způsob, jakým Audrey popisuje svoje pocity je dokonale vtipný a dokáže zaujmout, i když to asi není běžný román pro náctileté. Vřele doporučuju.

28.10.2019 5 z 5

Amy a Roger: Na cestě Amy a Roger: Na cestě Morgan Matson

Perfektní road trip čtení a kromě toho taky parádní příběh. Výborně doprovázené fotkami a playlisty. Za mě jedna z těch knih, co ve vás zůstanou. :)

17.11.2018 5 z 5

Zahrada kouzel Zahrada kouzel Sarah Addison Allen

Kouzelně napsaný román, všechny ty dobroty, které pomáhají nádherně tvoří atmosféru...líbilo moc :)

29.07.2018 5 z 5

Hudba ticha Hudba ticha Patrick Rothfuss

Je to pomalý nádherný poetický vyznání.

28.03.2018 5 z 5

Vášnivý sprosťák Vášnivý sprosťák Christina Lauren

Tak a tady je oproti prvnímu dílu serie přesně to naprosto přirozené kouzlo a chemie, která když tam je, tak tam prostě je a nenaděláte nic, ani kdybyste se na hlavu postavily. Nevím jestli je to překladem, postavami nebo zápletkou, ale tomuhle věříte od první po poslední stránku. Je to jako když ve skutečnosti potkáte chlapa, se kterým se na sebe podíváte a ono to tam prostě je.

19.03.2018 5 z 5