Siwan Siwan komentáře u knih

Projekt ideálna manželka Projekt ideálna manželka Graeme Simsion

Absolutně geniální kniha, u které se pobavíte i kdybyste nechtěli.
Hlavní hrdina naprosto s přehledem drtí situace, ve kterých bych si sama nepřála být ani za mák a prostě ho musíte zbožňovat.
Perfektně napsané téma, které by jinak naprosto zapadlo.
Všech pět hvězd a dala bych i víc za perfektně odvedenou řemeslnou práci, která má navíc i náboj :-)

16.10.2015 5 z 5

Šepotání Šepotání A.G. Howard (p)

Tak dobře, je to tak...geniální obal a geniální zelené písmo...něco na té knížce s nádechem "Alenkovosti" prostě lákalo.

Dá se to přečíst (pokud potlačíte kritickou část svojí osobnosti, chce to čokoládový sušenky a teplý mlíko nebo tak něco...to tak nějak naladí a budete smířlivější). Je to poněkud vykradené, těžce teenagerské a kdyby autorka ubrala na vzdychání hrdinky nad hrudí obou chlapů (co furt proboha je s tou hrudí???) a rozvinula charaktery, bylo by to ku prospěchu věci.
Na téhle knížce je vlastně jediná věc, které se děsím. Že z ní udělají druhej Twilight. A to z jediného důvodu. Je to totiž okopírovanej Twilight - kostra.

říše divů/upíři a vlkodlaci
hlavni hrdinka - 2 chlapi (koho si vybrat?)

Říši divů fandím, jenom bych si přála, aby tuhle knihu napsal někdo bez potřeby napsat román pro náctileté...ale třeba co já vím...Tom Robins. To by mělo koule.

16.10.2015 2 z 5

Cynik Cynik Jiří Kulhánek

Stejně parádní nářez jako jednička. Prostě nemá chybu.

29.10.2024 5 z 5

Božský imperátor Duny Božský imperátor Duny Frank Herbert

Za mě nejslabší díl série, dočetla jsem čistě z úcty k autorovi.

15.09.2024 2 z 5

Sladké pokušení Sladké pokušení Cora Reilly

Opravdu velmi čtivá jednohubka na odpoledne...mafiánské prostředí je spíš na okraj, ale příběhu to nijak neubírá na tempu ani čtivosti. Je to vyloženě o tom, jak se ti dva seznamují a hledají k sobě cestu. Je pravda, že Giulia je tady spíš než jako osmnáctiletá holka vyobrazená jako velmi vyspělá žena, ale dejme tomu :) Osobně jsem si několikrát během čtení říkala, že bych chtěla umět řešit situace s takovým klidem a rozvahou jako ona a to mi není dvacet.

20.05.2024 5 z 5

Krevní pouto Krevní pouto Scott Reintgen

Tak já se přiznám, že tohle mě už vůbec nebavilo. Prostě mi asi nesedí autorův styl. Je to všechno neosobní a odtažité...pro mě nezajímavé. Horko těžko dočteno.

07.10.2023 2 z 5

Zaříkávač koní Zaříkávač koní Nicholas Evans

Po naprosto fantastickém filmu, byla pro mě kniha zklamáním. Vlastně mi nesedlo skoro nic...samozřejmě kromě nádherně vykreslené přírody a statečnosti všech zúčastněných. Ale tohle je jeden z mála příkladů, kdy film naprosto trumfnul knihu ...a to i díky jinému konci.

16.09.2023 5 z 5

Zůstaň Zůstaň Elle Kennedy

Klasika, nijak výjímečné, ale jde to.

05.06.2023 3 z 5

Dědička ohně Dědička ohně Sarah J. Maas

Tak za mě s každým dílem zlepšující se tendence, je to prostě paráda. Odsýpá to, skvělé jak se střídají pohledy různých hrdinů...za mě nová postava Manon obzvlášť zajímavá. Jak už zmiňovala klarka009 naprosto nechápu proč jména všech postav nechali v originále a Rowana se rozhodli překládat, je to fakt prasárna roku. Takže ne Jeřáb, ale Rowan a hotovo. Tomu teda fandím moc, obzvlášť se mi líbí to, že se tu rozvíjí i linka silného přátelství. Jak už jsem psala, Maasové prostě sluší delší stopáž a na třetím díle je to vidět.

17.05.2023 5 z 5

Dvůr stříbrných plamenů Dvůr stříbrných plamenů Sarah J. Maas

Tak mně byla Nesta sympatická. Jasně, vím, že se chovala občas jako kráva, ale prostě na tom nebyla psychicky dobře a myslím, že autorka se vypsala i ze svých vlastních pochybností o sobě a své sebehodnotě. Což je něco, s čím se člověk prostě občas v životě potýká a tak mi ta osobní cesta a hledání sebe sama prostě bylo blízké.
Což ovšem nic nemění na tom, že to teda je skoro porno román. Toho sexu je tam fakt dost a jako že fakt dost. Ale dobrý no...tak užili si to :)))
Každopádně se mi to líbilo. Je to prostě Maasová :))

07.03.2023 4 z 5

Rod země a krve Rod země a krve Sarah J. Maas

Byla jsem připravená na to, že úvod bude poněkud zdlouhavější. Chvíli mi trvalo než jsem se sžila s tím, že svět typický pro Maasovou - svět víl, andělů, bytostí a tak dál - a svět moderní se v tomto případě prolíná. Zpětně rozumím tomu, že z hlediska ústředního motivu konfliktu bytostí a smrtelníků to bylo potřeba, a postupem času jsem si na to zvykla.
Co se týká hlavních postav, tak tam mi chvíli trvalo si na Bryce zvyknout, ale zase, to co mi zpočátku vadilo se ukázalo jako součást příběhu, a následně mi Hunt i Bryce byli super sympatičtí.
Příběh má Maasová vystavěný do posledního detailu, i když se to zpočátku nezdá, má promyšlenou každou linku a každý tah. Přesně ví, co proč rozvíjí a dělá která postava, tam se tomu prostě nedá nic vytknout.
Opět představuje svoji největší přednost a tou je schopnost budovat pomalé, rozvíjející se pouto mezi dvěma - nebo více - lidmi, kteří se neznají a postupně si k sobě hledají cestu. A to umí dokonale.
Rozhodně se cca od sté strany nebudete nudit a i když je rozjezd pomalejší, má svůj smysl a zbytek knihy by bez něj nedával smysl...vydržte to. Pak je to jízda velkolepá, perfektní, smělá a prostě parádní jako vždy :)

29.01.2023 5 z 5

Nemilosrdný král Nemilosrdný král Meghan March

Jako první jsem četla tu pozdější sérii Savage Trilogy, ale vůbec to nevadilo. I tuhle sérii jsem komplet přelouskla za jeden den. Obecně doporučuju obě série číst jednu knihu za druhou, protože autorka se vysloveně vyžívá v tom ukončit knihu v nejnapínavější okamžik.
Je to čtivé jako blázen, přitažené za vlasy jako blázen, místy si budete možná říkat, že tohle už je fakt trochu na hlavu, ale stejně se budete bavit skvěle :) Protože to prostě funguje!
Osobně mi postavy z druhé série byly sympatičtější, do Mounta jsem se poměrně dlouho nemohla vžít...ale to spíš tak na okraj. Jinak čtivé, dobré, místy parádní.

27.09.2022 4 z 5

Královsky v háji Královsky v háji Emma Chase

Je to dobrá jednohubková oddechovka, asi nic co by vám uvízlo v mysli, ale na odpolední pohodičku dobré. Naivně pohádkové :-)

25.08.2022 4 z 5

Rowdy Rowdy Jay Crownover

Tenhle díl mě taky bavil moc...osobně se moc netěším na Asu, nějak si mě zatím nezískal. Ale uvidíme.

28.07.2022 5 z 5

Nash Nash Jay Crownover

Přiznávám, že tady mi byl nejsympatičtější chlap ze všech a nejmíň sympatická ženská, jinak klasický model, dobře odvedená práce.

28.07.2022 5 z 5

Rule Rule Jay Crownover

Prvni dil povedene serie, cte se to samo, vsechny vedlejsi postavy tomu taky dodavaji prijemne zpestreni, vyborna jednohubka. Pustim se s nadsenim do dalsich dilu.

25.07.2022 4 z 5

Tregaronova dcera Tregaronova dcera Madeleine Brent (p)

I po dvaceti letech jsem si ji přečetla naprosto s nadšením a je pořád tak úžasná, mám ji už v salátovém vydání, ale patří mezi moje nej.

27.06.2022 5 z 5

Defy: Nebezpečná láska Defy: Nebezpečná láska L. J. Shen

Paradoxně jsem tenhle díl četla jako poslední, ale vůbec to nevadí. Jen se lehce dovysvětlilo pár věcí, které už jsem věděla z následujících dílů. Není sice tak dlouhý jako ostatní knihy, ale je v něm všechno. Přijde mi, že postavy nejsou tak rozpracované, jako u ostatních knih, ale je to v pohodě. Nějak jsem k nim našla vztah tím, že jsem jako první četla až následující sérii Hříšníci - další generace - Zlomená princezna, která pojednává právě o rodině Jaimeho a Mel a jejich dcery Darii, takže to bylo jako bych je už znala.
Parádní série.

18.06.2022 5 z 5

Skandální noc Skandální noc Elle Kennedy

Určitě lepší než první díl. Úroveň předchozích sérií to nemá, ale je to přece jen čitelnější než první díl. Osobně tuším trochu problém s překladem. Některé obraty fakt krkolomné, pamatuju si, že u prvního dílu téhle série mě to tahalo za uši/oči. Jinak coby jednohubka OK.

25.05.2022 4 z 5

Hříšná noc Hříšná noc Elle Kennedy

Nevím nevím...tohle je nějaká low cost verze Elle Kennedy nebo co.... ale dá se, coby zaplácnutí času.

22.05.2022 3 z 5