SkaliBar SkaliBar komentáře u knih

Dívky ve sněhu Dívky ve sněhu Stacy Green

Dala jsem na doporučení a rozhodně nelituju. I když to téma návratu detektiva či agenta domů je teď jako premisa skoro všude, je to velmi čtivá detektivka, kterou nejde odložit.

19.12.2024 5 z 5

Spletité lži Spletité lži Angela Marsons

Angelu čtu na přeskáčku a pokaždé je to super. I tento díl byl skvělý. Autorka trochu přitvrdila, děj byl ale zajímavý, napínavý, no zkrátka zhltnuto na posezení.

30.10.2024 5 z 5

Dej mi pokoj Dej mi pokoj Petra Štarková

Čtivě napsaná kniha, popisující životní situace několika postav. Bylo to autentické, neotřelé a čtivé, ale trochu mi vadilo, jak už tady někdo zmínil, že se to točilo v kruhu a byla to trochu depka bez naděje. Ale Bůh suď, někdy to tak v životě asi prostě je.
Autorčin styl se mi ale líbí a v budoucnu si od ní určitě zase ráda něco přečtu.

09.10.2024 4 z 5

Než zjistíš pravdu Než zjistíš pravdu Elena Minářová

Tento debut mladé české autorky se povedl. Hnidopiši by si určitě něco našli, ale já byla mile překvapena a spokojena. Thriller ze sousedství, za jaký by se nemusela stydět ani B.A.Paris či Shari Lapena. Skvěle vykreslené postavy a velmi čtivé. 4,5 hvězdy a velké doporučení

30.08.2024 5 z 5

Jazvy Jazvy Jørn Lier Horst

Už čtvrtý díl a zase moc dobrý.
Jsem spokojená a jdu na poslední díl.

02.08.2024 5 z 5

Vstát znovu se slepicema Vstát znovu se slepicema Joshua Ferris

Trochu úlet..... ale dočetla jsem.

25.07.2024 2 z 5

Apatykář Apatykář Lucie Hlavinková

Hezké čtení, jako pokaždé od autorky.
Já jsem spokojená, doporučuji.

22.07.2024 4 z 5

Střepy Střepy Michael Robotham

Australský autor je pokaždé sázka na jistotu. A tento díl série s psychologem Josephem nebyl výjimkou, dokonce se mi zatím z celé série líbil nejvíc.
Poutavý, napínavý, čtivý. Super.

19.07.2024 5 z 5

Mezi mlýnskými kameny Mezi mlýnskými kameny Milly Johnson

Moc hezký příběh, jako ze života. Četlo se to samo ,a nešlo odložit.

12.07.2024 5 z 5

Všechny naše životy Všechny naše životy Sophie Astrabie

Příjemná, letní pohodovka na čtení pod slunečníkem.
Ze života, žádná vysoká filozofie, ale příběh, co se může stát komukoliv z nás.
Za mě spokojenost.

26.06.2024 4 z 5

Občas lžu Občas lžu Alice Feeney

Výborný psychothriller. Zamotaný jaksepatří, že jsem se nadechla až po dočtení.
Od autorky jsem přečetla všechny psychothrillery a doporučuji je všem.
Jsou top.

21.06.2024 4 z 5

Mimo těžiště Mimo těžiště Jørn Lier Horst

Zatím nejlepší kniha ze série za mě. Dokonce se mi to líbí o něco víc, než série s Wistingem. Vynikající severská krimi. Čtivá, zamotaná a napínavá jako kšandy.

14.06.2024 5 z 5

Všude samí lháři Všude samí lháři Shari Lapena

Mám ráda thrillery autorky ze sousedství, odehrávající se na předměstí na dobré adrese, ale.... nevím.... tady jsem se zkrátka nemohla vůbec začíst, pořád jsem čekala, až se děj rozběhne, až se něco stane..... a najednou byl konec. Nevím ani, co si o tom mám myslet po dočtení. Nevím, zda to bylo nemastné, neslané, nebo jaké vůbec....?
Zkrátka jsem očekávala víc, i od Shari Lapeny.

07.06.2024 3 z 5

Srdcová desítka Srdcová desítka Zdenka Hamerová

Povedená sbírka povídek českých autorek, všechny se četly hezky. Mile mě překvapily některé autorky, i když vystoupily ze své komfortní zóny, jejich povídky byly skvělé.

07.06.2024 4 z 5

Teorie podivnosti Teorie podivnosti Pavla Horáková

Líbilo se mi to.
Způsob, jakým to autorka pojala a napsala.
Témata a myšlenky k zamyšlení.
Knihu jsem si vybrala záměrně, v rámci čtení oceněných knih a ta podivnost mi sedla. Magnesia Litera je podle mě zasloužená.

31.05.2024 4 z 5

Stará tajemství Stará tajemství Patricia Gibney

Zdařilý díl velmi čtivé série.
I když Lotti moc fandím, úplně neschvaluji způsob, jakým řeší svoje osobní problémy a svůj život. Protože však spojení vyšetřovatelka a alkohol - je jediným drobným klišé, tak to autorce ráda odpustím.
Autorku doporučuji, její způsob psaní vás vyléčí z jakékoliv čtecí krize.

31.05.2024 5 z 5

Kámen, nůžky, papír Kámen, nůžky, papír Alice Feeney

Tak toto byl parádní psychothriller, se zvratem, ze kterého vám spadne nejen brada. :)
České autorky "psychothrillerů" by se mohly přiučit.
Tuto paní autorku všem milovníkům kvalitního čtiva
doporučuji !!!!

27.05.2024 5 z 5

Oběti Oběti Jonathan Kellerman

Napínavé, neotřelé, čtivé.

25.05.2024 4 z 5

Čarodějnice Čarodějnice Camilla Läckberg

Švédská detektivka od úspěšné autorky opět potěšila.
Víc linek a každá napínavá jako kšandy.
Líbi se mi styl, jakým autorka píše a odvypráví svůj příběh, jak vykreslí postavy a vytvoří atmosféru.
Ve Fjallbacce jsem nebyla, ale autorka tam umí čtenáře přenést.
Doporučuji všem tuto celou sérii s Erikou a Patrikem.

25.05.2024 5 z 5

Dešťová hůl Dešťová hůl Jiří Hájíček

Čtení knih pana Hajíčka je jako pohlazení.
Dešťová hůl se mi líbila zatím nejvíc, líbil se mi příběh Zbyňka,
návrat domů, prostředí české vesnice.
Krásná čeština.
Víc takových knih.
Víc takových českých autorů.

23.05.2024 5 z 5