Šnek86 komentáře u knih
Trošku slabší autorův počin.První povídka je pouze variací na podobnou autorovu povídku.Další povídky co mě zaujaly, tak snad jen příběh o dvou buznách a pak příběh - .. a máš mě rád - ženy a silonek.A na konec ulítlá pohádka co si hraje s rozměry.
Soubor povídek z nichž některé jsou lepší, některé míň.Golpotoni ušli, trochu mi to připomnělo knihu Zpěv drozda.Další příběhy skoro vždy s netušenými konci.Jako masožravý kůň, hořící děti atd. Někde bylo dost složité odhalit poselství příběhu.Zajímavý počin.
Klasický Magor, zde plný marnosti.I s příběhem o hledání pokladu.
Jeden z lepších Magorových počinů, rozsáhlejší a lépe zformované básně.
Rádoby fantasy z prostředí nezajímavých elfů.Přečíst se to dá, ovšem příběh je jedna velká slátanina a blbost bez nějaké pořádné zápletky, kde se logika příběhu vytrácí.
Tak tohle byla dobrá haluz, trochu mi to přišlo, jako bejt zavřenej v hlavě lehce schizofrenního feťáka co je v léčebně. Když už jsem začínal tušit o co jde, tak mě autor zase hodil někam, kde jsem nevěděl, jak to myslí.Jaké mělo bejt poselství knihy nevím.Ale jako zapáleného houbaře mě to bavilo.
Četl jsem jen jakýsi výtrh o asi 20 stranách, kvílení, Moloch, sfinga... ale bylo to celkem působivé, možná zkusím celou tuto sbírku.
Četl jsem pouze pojednání o Inkvizici, které jako samostatné zde nemůžu nalézt. Autorem byl Georges Romain.
Bylo osvětleno, jak to vlastně s inkvizicí bylo, soudy, kdo měl moc trestat atd. Přišlo mi že byla spíše obhajována a autor byl zaujat, tím že v podstatě byla přínosem.Zmínka o Janu Husovi nebo Galileovi přišla vhod.
Zde Magor píše o dětech a rození a netradičně skoro bez vulgarit.Nic mi to ale nedalo.
Magor se špatně hodnotí, ještě že jsou vždy k textům uvedeny vysvětlivky, které uvedou čtenáře do obrazu.
Ze začátku knihy se žádné velké akce nedočkáte, všechno nabere spád až v půlce knihy s příchodem inkvizice. Ukázka toho, jak lze náboženstvím pokřivovat myšlení.Vynucená přiznání.Intriky a manipulace pomocí strachu a násilí.Závěr knihy zakončen poměrně zajímavě.
Krátký, svižný a nenáročný příběh o katakombách, symbolech a s trochou nadpřirozena.Konec mohl být propracovanější, ale alespoň neubral příběhu na tempu. Oddechovka pro čtenáře v Robertově věku.
Klasický vlkodlačí příběh.Vraždy, tajemný klan, vědec, pátrání, působení měsíce atd.Příjemná oddechovka.
Jednou jsem si zkusil přečíst něco chytrýho.Pravda je, že ze školních let mi pár věcí v hlavě utkvělo, abych něco málo pochopil.Ale tento člověk je nikde jinde a mnohem dál.Nebylo to jednoduché čtení. Ponechávám bez hodnocení.
Když má člověk čas a jí podle toho, tak to i funguje.
Příběh měl zajímavý potenciál, ale v podstatě nebyl až tak využit.Ve zkratce to bylo asi tak, že vědci, doktoři a vojáci zalezou pod vodu, chvíli tam něco kutají a zkoumají. Všechno děsně tajný, pak to udělá bum a vylezou z vody.
Myslím, že kdyby se rozvinul příběh hlídačů a toho co se skrývalo dole, nebo rovnou autor rozpracoval krycí verzi s Atlantidou, byl by příběh lepší.Takhle jen průměr za 3 hvězdy.
(SPOILER) Tak trochu měnící se charaktery postav, které ze začátku lehce matou, aby se v druhé půli mohli vrátit k normálu.Proctor dostane zabrat.Oživení agentova bratra mi přišlo až moc, ale asi mají v rodině schopnost přežívat.Opětované setkání s ním bylo příjemné, otázkou je, jaké další osudy si přichystá.Pokračuji v sérii.
Jeden ze slabších dílů, kdy elixír Pendergastova předka agentovi trochu zavaří, načež zase všechno přežije.Dějová linka nevýrazná.Ještě čtečka nedala nějak formát a přišlo mi, že pár stránek potratila.Uvidím jestli se další díl v sérii povede líp.