Spiderman komentáře u knih
"Já si myslím, že to práskne každou chvíli." "Kousek falmucké uzenky, té nejlepší", "Ty perle tu nechal ten, co tu žil před mnoha lety." "Mandlička je na dva kusy, Oskar Agdu dostat musí." "Jmenuji si Lisa a je mi 7 let."...tak tyhle hlášky u nás v rodině natolik zlidověly, že je pořád používáme. :-D
Tohle už jsem četl několikrát...pro mě to nejlepší, co Heinlein napsal. Má to nápad, plotwist a jistou poetiku....také já stále hledám ty jedny dveře, které vedou do léta.
Samozřejmě asi první kniha, kterou jsem četl, jako tisíce jiných dětí několika generací. Takový čtenářský začátek. Dovolím si však menší vsuvku...samozřejmě nejvíc vzpomínám na družstevního Punťu a družstevní vajíčka. V nových vydání je samozřejmě družstvo cenzurovano, protože máme demokracii. Problém je, že ty dialogy a text úplně ztratí smysl...přitom se dalo napsat, že koník je půjčený z podniku apod. Nemluvě.o tom, že zemědělská družstva fungují dál, jen už nejsou jednotná.
Opět především akce a finální scény až moc filmové. Přesto stále nadstandart, velmi čtivé a po přečtení smutek. Znáte ten pocit, když se sžijete s postavami tak dobře, že po rozloučení s knihou Vám chybí i v reálném životě? Jako by skutečně byli Vašimi podivnými přáteli. Chybíte mi, Emmo a Jacobe....
Knihy od Stanislava Rudolfa mám rád. Tuhle samozřejmě nevyjímaje. I když pro dnešní dospívající dívky by už asi působila hodně naivně.
Tuto knihu jsem četl samozřejmě už jako kluk a to jsem si ji užil nejvíc...už jenom ten titul...Strach nad Bobří řekou ve mě vyvolával pocity nejistoty a nutkání si knihu přečíst. A bylo to skvělé...doteď si pamatuji ten pocit, když Jestřáb popisuje to smutné jaro roku 1939. Teď jsem si ji přečetl v dospělosti opět a to nadšení ze začátku opadlo, ale čím víc jsem se dočítal ke konci, tím víc mě kniha zase vtahovala do sebe. A to jsem úplně zapomněl, že jsou zde popsány dva tábory Hochů od Bobří řeky.
Za mě asi nejlepší věc od Kinga, vše propracované, ale ne zbytečně natahované.
Když jsem tohle před lety četl, skoro jsem nedýchal...napínavé, skvělé...a doteď strašně lituji, že u nás další díly nevyšly česky...moc rád bych si je přečetl....hlavně Helenu, dceru Fantomasovu.
Dobrodružství a romantiky je v této úzké knížce dosti. Příběh pro náctileté chlapce, který umí potěšit i dospělé chlapy, kteří si pamatují, že jim taky jednou bylo náct.
Po skvělé filmové adaptaci, která mě jako kluka slušně traumatizovala, jsem si přečetl knihu a super.
Tahle knížka je dobrá, bohužel na střední jsem ji nedočetl....ty neskutečné popisy mi daly zabrat, ale po škole už se mi četla sama...ale jsme přesvědčen, že se jednalo o rozdílné překlady.
Knihu jsem samozřejmě četl a jako klukovi se mi líbila, leč už si z ní nic nepamatuji.
Hodně těžkopádně psaná kniha s mnoha popisnými pasážemi, ovšem na druhou stranu krásně vystihující Wellsovo sociální smýšlení.
Ano, tohle je ta verze, kterou jsem četl...kromě Války světů si vybavuji ještě Zemi slepců.
Spousta zajímavých povídek, u některých se dala pointa vytušit a tak mě naštval jen závěr povídky "Pan kolega".
Výborná věc, i když bych toho francouze vyřešil jako povídku jinak. ;-) A ten Rusák byl taky podařený. :-D A Souček dokazuje, že si umí vyhrát s jazykem i vtipem..."Být pokousán příslušníkem SNB." :-D
nebylo to marné, bylo tam pár nápadů, ale co mi nesedělo, bylo občasné rytí do předchozího režimu...myslím, že politika by se do dětských knih tahat neměla...a na jednu stranu se autor tváří jako vlastenec, přesto nechá hlavní hrdiny používat germanismy, které se ani v běžné řeči moc nevyskytují.
Více akce, ale méně poetiky, jen samý spěch kupředu, ale i já se čtením spěchal, jak čtivé to bylo.
Přečteno za 4 večery, to už se mi dlouho nestalo. Následně i další dva díly. Je to originální, nápadité a velmi čtivě napsané. Další díly už bohužel postrádají jistou poetiku tohoto prvního a jedou už hlavně na akci.