Stani95 | Komentáře u knih | Databáze knih

Stani95 Stani95 komentáře u knih

Věci, na které nastal čas Věci, na které nastal čas Petra Soukupová

Perfektně popsán život typické české rodiny, která bojuje s každodením životem. Autorka umí popsat věci velmi realisticky, ať z pohledu dospělých nebo dětí. Knížku nechcete odložit, jak vás vtáhne

29.05.2021 5 z 5

Skleněný pokoj Skleněný pokoj Simon Mawer

Knizka se cetla krasne, libily se mi prehledne kapitoly. Jen me mrzelo, ze autor se hodne odklonil od skutecnosti a pribeh v knizce je jen vymysleny a jen nektere informace jsou podle pravdy. Nicmene, autor to na zacatku uvadi a knizka jako takova se mi libila.

12.03.2019 4 z 5

Anna ze Zeleného domu Anna ze Zeleného domu Lucy Maud Montgomery

To bylo potěšení pro duši! Druhá přečtená v ramci skupiny klasikomilove. Knížka, která byla napsaná v roce 1908 a je nestárnoucí. Přestože je vedená jako dětská knížka, krásně se čte a užije si ji každý.

01.05.2021 4 z 5

Pačinko Pačinko Min Jin Lee

Určitě zajímavé téma, nevěděla jsem o této části historie mezi Korejci a Japonci. Obzvláště když se setkávam s kolegy z těchto zemí, jsem ráda, že se mi rozšířil obzor :). Ale příběh jako takový mě tak nenadchl. Začátek se mi velmi líbil, první dvě generace jsem hltala. Za polovinou jsem nějak ztratila pozornost (ploché postavy, které mi nepřirostly k srdci) a pak jsem přeskakovala, abych se dostala k závěru.

13.11.2020 3 z 5

Prázdniny v Evropě Prázdniny v Evropě Ladislav Zibura

První přečtená knížka od tohoto autora a určitě se chci podívat po dalších. Vtipné, odpočinkové čtení. Oceňuji, že ačkoli autor je mladý, rysy a atmosféru různých národů umí vystihnout výborně.

28.03.2020 5 z 5

Chirurg Chirurg Petra Dvořáková

Moc se mi líbí styl psaní této české autorky. Bylo to opravdu ze života a nemocniční prostředí bylo popsáno velmi autenticky. Nechtěla jsem knihu odložit.

18.11.2019 5 z 5

Vypravěčka Vypravěčka Jodi Picoult

Knížka se četla krásně, nejvíce mě zaujalo vyprávění Minky. Tam jsem měla opravdu zatajený dech. Hvězdička dolů za část o upírech, to šlo mimo mě.

“Existuje mnoho způsobů, jak někoho zradit. Člověk ho může za jeho zády pomlouvat.
Může ho záměrně podvést.
Může ho vydat do rukou nepříteli, když mu dotyčný věří.
Může porušit slib.
Otázkou je, jestli když tohle všechno udělá, nezradí i sám sebe?”

15.05.2019 4 z 5

Doktorka z domu Trubačů Doktorka z domu Trubačů Ilona Borská

Mám rada knížky o osobnostech z historie, takže tato mě velmi zaujala. Nicméně závěr se mi četl hůře.

28.03.2019 4 z 5

Hana Hana Alena Mornštajnová

Pro me nejlepsi kniha. Krasny styl, cetlo se to lehce a pribeh genialni!

16.01.2019 5 z 5

Kavárna v Kodani Kavárna v Kodani Julie Caplin

Libilo se mi vykresleni hygge kavarny a veskery dej okolo. Dejova linka me bohuzel tak nezaujala, nejsem na tyto prilis sladke nerealne pribehy. Ale jako oddychove cteni to urcite splnilo svuj ucel.

02.01.2019 3 z 5

Cop Cop Lætitia Colombani

Me se kniha proste dotkla a ackoli nekdo rika, ze byla dost predvidatelna (coz je castecne pravda) me se proste libila. Celkove pojeti i jazyk. Precetla jsem jednim dechem.

25.12.2018 5 z 5

Mnich, který prodal své ferrari Mnich, který prodal své ferrari Robin S. Sharma

Velmi se me kniha dotkla a byla jsem z ni nadsena. Stoji za to, si vypsat nejake poznamky.

17.12.2018 5 z 5

Kruh Kruh Rona Halsall

(SPOILER) Některým částem jsem jen těžko uvěřila. Třeba že, muže, co pracoval na statku přepere a zmlátí drobná žena... Začátek byl napínavý, ale ke konci to vyprchalo jako bublinky ze sodovky.

05.06.2022 2 z 5

Kříďák Kříďák C. J. Tudor

Líbila se mi vystižená atmosféra. Asi to není nejlepší krimi, co jsem kdy četla, ale námět zajímavý.

26.04.2022 4 z 5

Nejlepší pro všechny Nejlepší pro všechny Petra Soukupová

Jedna z mých nejoblíbenějších českých autorek. Skvěle se to četlo.

02.02.2022 5 z 5

Dětské zoubky Dětské zoubky Zoje Stage

Váhala jsem, zda dát 2 nebo 3 *, ale mě to prostě zklamalo. Opět marketingově protlačovaná kniha, která tu hodnotu dle mého nedosáhla. Konečně thriller s neobvyklým námětem, četlo se to dobře. Ale tak od poloviny to začalo ztrácet náboj. Čekala jsem, co se z toho vyklube a... vůbec nic. Konec bez komentáře, snad jen chápu, že autorka si připravuje prostor na další knihu.

04.08.2021 2 z 5

Eugenie: Příběh české hoteliérky Eugenie: Příběh české hoteliérky Jana Poncarová

Mám ráda knihy založené na pravdivém příběhu a toto je jedna z nich. Život zajímavé ženy s nelehkým osudem. Jen mě zamrzel závěr, který bych ocenila rozvinutější, protože jsme se nedozvěděli jak život Eugenie v USA pokračoval.

20.05.2021 4 z 5

Pravda, nebo lež Pravda, nebo lež Colleen Hoover

Velmi čtivá knížka, kterou nechcete odložit dokud jí nedočtete. Pár věcí mi tam přišlo trošku nelogických a hůře uvěřitelných, tak proto hvězdička dolů.

16.08.2020 4 z 5

Foukneš do pěny Foukneš do pěny Radka Třeštíková

Netypická kniha od Třeštíkové. Nic moc se tam nedělo, ale vystihnutí současné české ženy potácející se v manželských/rodinných problémech mi přišlo dokonale vykresleno.

01.08.2020 3 z 5

Alicina síť Alicina síť Kate Quinn

Dobře zvolená kniha na začátek roku, nezklamala! Dvě dějové linky, které jsou obě napínavé a nechtěla jsem přestat číst. Uvítala jsem epilog, kde autorka na konci knihy popisuje, co bylo podle historické skutečnosti. Akorát některým pasážím jsem hůře uvěřila, proto hvězdička dolů.

10.01.2020 4 z 5