Steew Steew komentáře u knih

Nadace Nadace Isaac Asimov

Musím souhlasit s komentářem níže od Rawen616. Začátek je opravdu skvělý a má výborný námět. Pak tedy přijde to skákání v čase. Přesto, mě to ale bavilo, i když občas zorientovat se v tom mi chvilku trvalo po každém skoku.

04.09.2021 4 z 5

V prázdnotě V prázdnotě Filip Kurečka

Áno, vyrůstal jsem na Hvězdné bráně a tak mé srdíčko zaplesalo pokaždé, když jsem narazil na její odkaz, jako s těmi P90.
Myslím, že kniha je vhodná i pro mladší čtenáře, odpovídá tomu styl psaní a v podstatě i věk autora, což není nic na škodu, je to spíš úctyhodné. Knížka má spád a dobře se čte, vlastně se čte až moc dobře, přestože se tam objevuje spoustu technických zajímavostí, ale napsáno to je tak, že to pochopí i malé dítě. Kniha mě každopádně velmi překvapila a až na poslední tři kapitoly, kdy mě některé věci trošku zarazily, dávám 4/5. Těším se na pokračování!

19.08.2021 4 z 5

Cyberpunk Znovuzrození Cyberpunk Znovuzrození Andrzej Ziemiański

Svižné, zábavné, docela chytré, žádné hard sci-fi. Tohle mě hodně bavilo. Docela bych si dokázal představit i další díly.

08.05.2021 4 z 5

Řetězová reakce Řetězová reakce František Kotleta (p)

Svižná nenáročná jednohubka, která nepřekvapí a přesto pobaví. Stále plno vtipných narážek a hlášek.

21.02.2021 4 z 5

Hvězda Hvězda Robert Fabian

Robert Fabian je borec. Skvělé čtení, které rozhodně nenudí. Od konce jsem čekal trochu víc, nicméně pořád super. Navíc mám chuť si hned znovu přečíst mariňáky!

26.02.2020 5 z 5

Tam nahoře ovce nejsou Tam nahoře ovce nejsou Eda Vlasák

Když nepočítám ty deníkové zápisky, tak je to celkem dobrá povídka.

22.08.2018 2 z 5

Perunova krev I. Perunova krev I. František Kotleta (p)

Čtivé řezačky, občas vtipné hlášky... celkově fajná oddechovka.

08.07.2017 4 z 5

Stíny nad Belgií Stíny nad Belgií Emil Hruška

Temná, novodobá historie Belgie v kostce, tajné armády NATO a fikce ve které žijeme. Doporučuji všem "laikům", kteří by se chtěli seznámit oč tu vlastně běží.

20.05.2017 4 z 5

Nad českými zeměmi slunce nezapadá Nad českými zeměmi slunce nezapadá Jan Kotouč

Poměrně mě knížka mile překvapila. Velmi dobře a rychle se mi četla a bavila mě představa, že ČSR má flotily lodiček :). Není to žádné veledílo, nic extra jsem od toho nečekal, ale účel splnila a mile překvapila. 4*

09.08.2016 4 z 5

Až vyprší čas Až vyprší čas Elina Hirvonen

Knížka není špatná a je rozhodně zajímavá. Ovšem, některé pasáže mi přišly spíše navíc. Skoro celá knížka je jakoby z flashbacků, což mi místy přišlo úmorné. Ve velké části knížky se mi zdá, že se nic neděje a postavy jen filosofují a přemýšlejí a debatují sami se sebou. Konec mě docela zklamal, ale nepřekvapil.
Sám ani netuším, komu bych jí doporučil. Možná lidem, kteří se zajímají o sociologii a výchovu dětí? Ne, teď vážně nevim :D

16.01.2016 3 z 5

Vlci Vlci František Kotleta (p)

3 hvězdy málo, 4 zase moc... inu Vlci jsou takovým fajným doplňkem. Docela jsem se těšil, ale je to poměrně krátké a některé sexuální scény jsou.. divné, je to škoda, mohlo to být klidně delší a boj mezi lykany a upíry propracovanější, ale jinak se mi docela líbila. Nakonec 4* dávám kvůli obálce... je luxusní!

03.01.2016 4 z 5

Kniha o biči Kniha o biči Vladimír Páral

Nehorázný nesmysl. Naprosto nelogické a nereálné a směšné. za půl hodiny jsem dočetl na 40. stránku, dál jsem to odmítal číst.

14.09.2015

Flotila zatracených Flotila zatracených J.S. Dewes

Jako musím říct, že druhý díl předčil ten první. Za mě super. :)

11.06.2023 5 z 5

Illuminae Illuminae Amie Kaufman

Velmi zajímavá kniha, obvykle YA nečtu, nicméně mě bavila. Překvapivě měla dobré zvraty a občas akce. Jak už u YA asi bývá, chování postav mezi sebou je prapodivné, ale alespoň to vykompenzovala suprová UI.

Co jsem ale rozdejchával celou knihu, to byl hlášky jako "šmarjá" apod. Něco co jsem jako děcko nepsal já, nepsal to nikdo a číst to bylo docela náročné na psychiku a zdravý rozum :D

10.11.2019 4 z 5

Eskejp: Na útěku z kanceláře Eskejp: Na útěku z kanceláře Jiří Charvát

K zasmání a k zamyšlení zároveň. Super knížka :)

14.07.2017 5 z 5

Atlantský svět Atlantský svět A.G. Riddle

Mě to baví. A i když je atlantský svět trošku odlišný od dvou předchozích dílů, mě bavil možná ještě víc jak druhý díl. Možná bych vytkl, že je poměrně kraťoučká. Za to mě, ale chytila a nepustila. Konec se mi zdá skvělý a jak to celé bylo myšlené.

01.12.2015 5 z 5

Hra o trůny Hra o trůny George R. R. Martin

Tak jsem ji po dlouhé době přečetl. Čte se to fakt hezky. Navíc ty dialogy jsou stejně boží jako v seriálu, ale tady vidíme i myšlenkové pochody všech postav. Jen linie Brana se mi zdála poněkud nudná a zdlouhavá :-/. No a samozřejmě, Varys, Malíček a Tyrion mí favorité!!! Za mě 5*

Těším se na střet králů a dále, snad je stihnu přečíst dřív, než vyjde 6. série v TV :D

29.10.2015 5 z 5

Atlantský mor Atlantský mor A.G. Riddle

Za sebe musím říct, že se mi knížka líbila víc jak první díl a opět se mi knížka velmi rychle četla. Ačkoliv se některé historické fakty v knížce někomu mohou zdát nudné, mě to bavilo a přišlo mi to velmi zajímavé. Každopádně mě velmi pohltila záhada okolo atlanťanů a doufám, že se dozvíme, kdo je ten tajuplný mocný nepřítel. Velmi se těším na třetí, závěrečný díl.

19.09.2015 5 z 5