Steew Steew komentáře u knih

Ready Player One: Hra začíná Ready Player One: Hra začíná Ernest Cline

Původně mě obálka odrazovala (že to bude nějaká kravina). Ovšem pro přečtení prvních pár stránek jsem knížku začal hltat. Jsem z ní nadšený... Dlouho mě žádná tak nevtáhla do děje, jako tahle :)

20.10.2016 5 z 5

Aristokratka na koni Aristokratka na koni Evžen Boček

Knížka mě bavila, i když je to vlastně pořád to samé... naštěstí trošku inovace přinesla tetička Nora, ale to asi tak všechno. Ovšem bylo velmi znatelné, že je prostě nafouknutá - velká písmena, aby to vypadalo, že je "tlustší" než předchozí.

15.10.2016 4 z 5

Adibas Adibas Zaza Burchuladze

Tak buďto jsem fakt dement a nepochopil jsem co má tahle kniha znamenat nebo je to fakt kravina. Slovo "kunda" spisovatel (překladatel) používá snad častěji než Zeman. Čitelné to je jen, že to je tak krátké. Teď jsem tu knížku dočetl a vlastně nevím co jsem četl. Jediné jméno nějaké postavy co si pamatuji je "Bobo" a to z toho důvodu, že má fakt velký kozy. Možná je to účel číst o šukání - nevím o čem - šukání - a sem tam se mihnou nějaké útržky z rádia, televize o bombardování a vojácích, které jsou snad pro příběh naprosto irelevantní. 1 hvězdu snad dávám jen za to, že se to má tvářit jako protiválečná kniha. Přečteno asi za 4 hodiny.

22.09.2016 1 z 5

Báječná léta pod psa Báječná léta pod psa Michal Viewegh

Začátek knihy mi přišel nudný... pak to začalo býti více zajímavé. Musím se přiznat, že mě to celkově moc nebavilo až na nějaké úseky, ale četlo se to fakt dobře a rychle. Humorné mi to moc nepřišlo až na pár scén, kde jsem se pousmál. A právě z důvodu, že je to autobiografický příběh autora, dávám 4 hvězdy...

20.09.2016 4 z 5

Smrt a jiné vrcholy mého života Smrt a jiné vrcholy mého života Sebastian Niedlich

Poměrně hezká knížka... Neřekl bych zrovna humorná, prakticky jsem se nesmál, ale četla se velmi rychle a konec byl pro mne docela emocionální :). Stačí když od toho nebudete nic extra čekat. sama vás vtáhne do děje a smrt si brzy oblíbíte. Jenom opravdu škoda, že docela nevyužil některého potenciálu, co tam utvořil a nepohrál si s tím více. Každopádně čtyři hvězdy naprosto zaslouženě. Obladi oblada...

28.08.2016 4 z 5

Nad českými zeměmi slunce nezapadá Nad českými zeměmi slunce nezapadá Jan Kotouč

Poměrně mě knížka mile překvapila. Velmi dobře a rychle se mi četla a bavila mě představa, že ČSR má flotily lodiček :). Není to žádné veledílo, nic extra jsem od toho nečekal, ale účel splnila a mile překvapila. 4*

09.08.2016 4 z 5

Metro 2035 Metro 2035 Dmitry Glukhovsky

Zpočátku jsem se bál, že po fiasku s Metrem 2034, bude další fiasko, ale Glukhovsky velmi příjemně překvapil! Arťom je zpět! Zápletka se mi velmi líbila a celkově se mi to četlo dobře. Jen trošku zamrzí, že vymizeli mutanti, zrůdy z povrchu, ale to nevadí. Možná, že některé části jsou trochu odrazem současné ruské politiky a vůbec dění ve světě? Nějaké náznaky jsem zahlédl. Každopádně doporučuji všem, kteří četli 2033!

30.05.2016 5 z 5

Poslední aristokratka Poslední aristokratka Evžen Boček

Humor je subjektivní záležitost. Každý se zasměje něčemu jinému. A mě tohle baví. Mnohokrát jsem brečel smíchy, při představě dané situace převedené do skutečnosti. Knížka se mi četla neskutečně rychle a svižně a nemohu si na nic postěžovat!

27.01.2016 5 z 5

Až vyprší čas Až vyprší čas Elina Hirvonen

Knížka není špatná a je rozhodně zajímavá. Ovšem, některé pasáže mi přišly spíše navíc. Skoro celá knížka je jakoby z flashbacků, což mi místy přišlo úmorné. Ve velké části knížky se mi zdá, že se nic neděje a postavy jen filosofují a přemýšlejí a debatují sami se sebou. Konec mě docela zklamal, ale nepřekvapil.
Sám ani netuším, komu bych jí doporučil. Možná lidem, kteří se zajímají o sociologii a výchovu dětí? Ne, teď vážně nevim :D

16.01.2016 3 z 5

Vlci Vlci František Kotleta (p)

3 hvězdy málo, 4 zase moc... inu Vlci jsou takovým fajným doplňkem. Docela jsem se těšil, ale je to poměrně krátké a některé sexuální scény jsou.. divné, je to škoda, mohlo to být klidně delší a boj mezi lykany a upíry propracovanější, ale jinak se mi docela líbila. Nakonec 4* dávám kvůli obálce... je luxusní!

03.01.2016 4 z 5

Stanice 11 Stanice 11 Emily St. John Mandel

Knížka (obálka a hřbet :D ) je na můj vkus příliš růžová. To ale nemění na jejím obsahu. Ze začátku mi přišlo velmi zmatené přeskakování z "přítomnosti" do "minulosti" a jiných časových úseků. Je ale skvělé jak později všechno do sebe začalo zapadat a mít svůj smysl. Popis post apokalyptického světa je podle mě dostačující a velmi uvěřitelný. Knížku bych doporučil všem, jako takové oddechové post apo čtení. Nečekejte mrtvolu na každém rohu, ale nudu zase taky nezažijete. :)

06.12.2015 4 z 5

Atlantský svět Atlantský svět A.G. Riddle

Mě to baví. A i když je atlantský svět trošku odlišný od dvou předchozích dílů, mě bavil možná ještě víc jak druhý díl. Možná bych vytkl, že je poměrně kraťoučká. Za to mě, ale chytila a nepustila. Konec se mi zdá skvělý a jak to celé bylo myšlené.

01.12.2015 5 z 5

40 dní pěšky do Jeruzaléma 40 dní pěšky do Jeruzaléma Ladislav Zibura

Knížka je poměrně čtivá, místy i zábavná. Ačkoliv mi sarkazmus a ironie není vůbec cizí, "Zibi" ho na můj vkus používá až příliš často a skoro všude. Nejzajímavější na téhle knize, jsou vlastně popsány setkání s různými lidmi stejného náboženství - Islám :( . Ať Islám mohu nenávidět sebe víc, musím uznat, že bych měl méně číst internet a víc poznávat lidi! Tedy ne, ty s kalachem v ruce. Každopádně mezi 25. a 30. dnem jsem se začal dost nudit, změna prostředí na Izrael, mě zas bavila. Takže mohu doporučit jako takové fajné cestovatelské čtení.

15.11.2015 4 z 5

Hra o trůny Hra o trůny George R. R. Martin

Tak jsem ji po dlouhé době přečetl. Čte se to fakt hezky. Navíc ty dialogy jsou stejně boží jako v seriálu, ale tady vidíme i myšlenkové pochody všech postav. Jen linie Brana se mi zdála poněkud nudná a zdlouhavá :-/. No a samozřejmě, Varys, Malíček a Tyrion mí favorité!!! Za mě 5*

Těším se na střet králů a dále, snad je stihnu přečíst dřív, než vyjde 6. série v TV :D

29.10.2015 5 z 5

Hustej nářez Hustej nářez František Kotleta (p)

Nečekal jsem, že kniha o upírech může být tak dobrá! Mě se jeho styl psaní líbí. Děj odsejpá, žádná nudná pasáž, fajnové přestřelky plné hlášek, kulek a krve! Prostě cool oddechovka.

A ještě bych reagoval na komentář tisha8409... Já chápu, že se to nemusí líbit všem. Ale když si rozkliknete její profil tak v přečtených knihách převažuje odpad. A že si tam nakliká nebo přečte čtyři knihy o vagíně. To něco o ní svědčí.

27.09.2015 5 z 5

Atlantský mor Atlantský mor A.G. Riddle

Za sebe musím říct, že se mi knížka líbila víc jak první díl a opět se mi knížka velmi rychle četla. Ačkoliv se některé historické fakty v knížce někomu mohou zdát nudné, mě to bavilo a přišlo mi to velmi zajímavé. Každopádně mě velmi pohltila záhada okolo atlanťanů a doufám, že se dozvíme, kdo je ten tajuplný mocný nepřítel. Velmi se těším na třetí, závěrečný díl.

19.09.2015 5 z 5

Kniha o biči Kniha o biči Vladimír Páral

Nehorázný nesmysl. Naprosto nelogické a nereálné a směšné. za půl hodiny jsem dočetl na 40. stránku, dál jsem to odmítal číst.

14.09.2015

Lovci Lovci František Kotleta (p)

Moje první "kotletovka" a musím říct, že tenhle styl psaní se mi opravdu líbil. Ačkoliv sem tam nějaké ty "trapné" hlášky nebo vtípky mě ze začátku překvapily, později mě bavily. Docela bych si dokázal představit nějaké to další vtipné pokračování :)

26.07.2015 4 z 5

Atlantský gen Atlantský gen A.G. Riddle

Kniha se mi velmi líbila, díky krátkým kapitolám se mi to lépe a rychleji četlo, dobře zakomponované spiklenecké teorie s jinými teoriemi... rozhodně se těším na zbylé dva díly.

12.07.2015 5 z 5

Marťan Marťan Andy Weir

Moc jsem toho nepřečetl, ale za mne zatím nejlepší dílo. Sarkastickýho hrdinu jsem si okamžitě oblíbil. Dílo se mi četlo rychle, skvěle a u ničho jsem se nenudil... :)

14.03.2015 5 z 5