Šura Šura komentáře u knih

Osiřelec Osiřelec Mira Marcinów

Moje maminka byla úplně jiná než maminka autorky a přesto téměř stejná - jak milovala život, jak se malovala, jak milovala... Autorka dokázala úžasně zkratkovitě a přesto plně zachytit atmosféru odcházení zejména z pohledu pečující dcery.
Kapitola 2 je top. Je v ní všechno.

25.08.2022 5 z 5

Hyde Park Civilizace 2 Hyde Park Civilizace 2 Gabriela Cihlářová

Krásné, dobře vedené rozhovory se zajímavými osobnostmi. Mnohé mě velmi dojaly. Velké osobnosti mají podle mě jednu společnou vlastnost - skromnost. Pořad jsem neviděla, televizi nesleduji, proto velmi oceňuji knižní zpracování.

25.07.2022 5 z 5

Záhada pavoučího domu Záhada pavoučího domu Enid Blyton

Knihu jsem jako malá nečetla, ale jiné autorčiny série ano. Nyní jsem ji předčítala dcerám a bavila nás všechny (dokonce i manžela). Takže jdeme do dalšího dílu.

29.11.2021 4 z 5

Selfies Selfies Jussi Adler-Olsen

Hodně slabé. Dočetla jsem, ale jen proto, že s oddělením Q se znám od začátku a zajímal mě osud vyšetřovatelů. Trvalo mi asi dva měsíce, než jsem se knihou prokousala. Byla to slátanina. Všechny případy, které se zde řešily, byly hooodně přitažené za vlasy.

31.01.2021 2 z 5

Až do nejdelší smrti Až do nejdelší smrti Ed McBain

Rychlé oddechové čtení, žádné velké přemýšlení. K autorovi jsem se dostala díky čtenářské výzvě a určitě nelituji.

16.05.2020 3 z 5

Kráska a zvíře Kráska a zvíře Dominik Dán

Nemám čas začíst se do nějaké klasické knihy, tak jsem chtěla nějakou čtivou odpočinkovou. Od D. Dána toho mám přečteno už víc a většinou to bylo dobré. Ale úvod této knihy mě spíše odradil. Po prvním večeru s touto detektivkou mám dojem, že jsem se začetla do slohovky nějakého desetiletého dítěte. Úplně první kapitola mi dokonce připomínala amatérské povídky z internetu. Nevím, zda je to překladem, či už autor vaří z vody. Ale mám dojem, že toto je moje poslední Dánovka.

20.02.2020

Muž, který už nikdy nebude spát vedle mě Muž, který už nikdy nebude spát vedle mě Silvia Arazi

Název a první kapitola mne zaujaly. Zbytek knihy už méně. Čekala jsem od knihy asi něco jiného. Přečetla jsem si ji v rámci výzvy, mám splněno a tím to končí. Jediné, co bych ještě vyzdvihla je kapitola ze sauny, kdy cizí ženská vyzvídá, proč se teda Lu rozvedla.

12.11.2019 2 z 5

Nejostřejší pokrmy tatarské kuchyně Nejostřejší pokrmy tatarské kuchyně Alina Bronsky

Ležela v knihovně a sama si mě přitáhla, nechtěla jsem si nic půjčovat a přesto jsem ji vzala. Strávila jsem s ní dvě noci, v nichž se toho tolik odehrálo. Nevím, jak slovy vyjádřit pocit, jež zanechala.

22.10.2018 5 z 5

Nejkrásnější pohádky bratří Grimmů (převyprávění) Nejkrásnější pohádky bratří Grimmů (převyprávění) Gisela Fischer

Z dětství si ji nepamatuji, ale teď jsem ji objevila v knihovně a svým dcerám musím vybrané pohádky předčítat pořád dokola. Zařadila jsem si ji i do výzvy. I když těch pohádkových knih už mám letos přečteno mnohem více.

11.02.2017 5 z 5

Nemesis Nemesis Jo Nesbø

Kniha Nemesis mi přišla prozatím jako nejlepší ze série HH. Byla velmi čtivá a kvůli ní jsem zanedbávala i své povinnosti. Jednu hvězdičku ubiram za to, že jsem téměř od začátku věděla (tušila), kdo je vrahem z banky.

17.07.2016 4 z 5

Rady pánu Bohu, jak vylepšit svět ještě líp Rady pánu Bohu, jak vylepšit svět ještě líp Aleš Palán

Krásné, milé čtení. Jeden příběh lepší než druhý, a to jsem teprve v půlce.
"Tělo upotřebované, ale duša na peříčku."
"Nemusíš to brát jako něco rušivého, ale jako projev života. Možná právě tohle je život."
"Chudáci lidi, chudáci lidi..."
"Pokud jím (pokušením) ale procházíme, čelíme mu, uvědomíme si, že zlo je i v nás, že ho máme na dosah - a ono že má na dosah nás."

16.05.2023 5 z 5

...a pak přišlo ráno ...a pak přišlo ráno * antologie

Některé povídky byly dobré, jiné naprosto amatérské. Žádná mi však příliš neutkvěla v paměti.

26.07.2022 2 z 5

Smrt na druhém břehu Smrt na druhém břehu Dominik Dán

Docela dobré, ale po přečtení několika Dánových knih už mě to tak nebere. Zkusím ještě Kráska a zvíře, kterou už mám půjčenou a asi si dám nějakou dobu od tohoto autora oddech.

25.01.2020 3 z 5

Dobrý svět Dobrý svět Alena Ježková

Hezké, poetické, čtivé. O nic moc v knize nejde, jen prosté povídání o všedních radostech a strastech. Přečetla jsem si ji nejprve sama, než jsem začla předčítat dětem a dobře jsem udělala. Nerada bych, aby přišly o kouzlo s Ježíškem, dokud jsou ještě malé. Až budou větší, knihu jim ráda doporučím k přečtení.

27.11.2019 4 z 5

Marta v roce vetřelce Marta v roce vetřelce Petra Soukupová

Moje první setkání s autorkou. Nevím, co si o tom myslet. Jako přečetla jsem to za víkend, s hodně věcma jsem se ztotožňovala. Baví mě nahlížet do cizích životů, baví mě psát deník. Ale pořád ve mně zůstává pocit "a to je jako celé? a co jako?" Ještě si to asi nechám rozležet v hlavě, ale zatím nic moc teda.

15.04.2019 3 z 5

Veselí Veselí Radka Třeštíková

Legrační i dojemné. Kniha mi tématem velmi sedla. První setkání s autorkou a asi ne poslední.

05.01.2019 4 z 5

Deník šílené matky aneb Ženská vydrží jako kůň Deník šílené matky aneb Ženská vydrží jako kůň Iva Lecká

Oddechovka. Po předchozí knize jsem potřebovala něco lehčího, a tak jsem sáhla po dárku od sestry. Hodnotila bych asi jen dvěmi hvězdičkami, moc jsem se u knihy ani nepobavila, tu třetí přidávám za velmi podobný náhled na mateřskou dovolenou a blízkost tématu. Mnohokrát jsem si řekla - přesně - to píše o mně.

02.02.2017 3 z 5

Hledání Aljašky Hledání Aljašky John Green

Pěkná, čtivá (za dva dny a to mám doma dvě mimina), ale nevyrazila mi dech tak jako Hvězdy nám nepřály.

03.02.2015 4 z 5