tabaluga komentáře u knih
Po dlouhé přestávce jsem přečetla třetí díl série. Již jsem zapomněla, o čem přesně byly dvě předchozí knihy, proto jsem neměla moc kde navázat. Z tohoto důvodu mi přišlo vyšetřování "sebevraždy" Finlaye takové neskutecné a Wolf s Baxterovou mi přišli jako podivná dvojice. Na napětí to knize neubralo:-) četlo se to moc dobře, ale můj TOP to není:-)
U této knihy jsem si říkala, že to nějak rychle uteklo. Celou dobu, co jsem knihu četla, mne vůbec nenapadlo, že to může mit takové jednoduché vysvětlení. Finna mi bylo líto, ale Layla měla vyhledat spíše nějakou psychologickou pomoc než se k němu vracet. Nakonec se ji to stalo stejně osudným.
Kniha se četla dobře, tak, jak jsem u Miniera zvyklá. Lucia mi jako matka sympatická nebyla, ale do vyšetřování úmrtí svého parťáka se vrhla s naprostou jistotou. Postupně se to tak nějak zamotalo až z toho vyšel vrah, který se celou dobu snažil svést na jinou stopu. Jen bych chtěla vidět obsah dopisu od Hectora Delgada.. Ten mi tam jako poslední střípek do skladacky chybí. Tak uvidíme, jestli se můžeme těšit na další vyšetřování v podání Lucii.
Nečtu to moc popořadě, proto nevím, co se odehrávalo mezi Hermínou a jejím manželem před tím, než se vydala do Francie. Ale v tomto kroku se mi Hermína zdála dosti neuvážená. Pokud to srovnám s prvním dílem, kde na mne působila jako chytré děvče na svůj věk. No uvidíme, jak se bude dál její osud zamotávat.
Kniha měla zajímavý příběh, ale nějak se pořád nedokázala pochopit rozervanost Nininyho života.. Pořád jsem uvažovala nad tím, že třeba měla problémy s manželem nebo s otěhotněním, ale konečný důvod mne naprosto ohromil... Dějová linka s Alžbětou se mi líbila, byla to v té době dáma, která šla proti konvencím i když některé události šli možná více rozvést. Nicméně je to první kniha od autorky, kterou jsem četla, nenechám se tedy zatím odradit a dám spisovatelce ještě šanci, třeba mi další kniha kápne více do noty mého momentálního rozpoložení.. :-)
No asi jsem neudělala dobře, že jsem přečetla pouze tento díl, nicméně v knihovně jiný nemají, to jest na mou omluvu:-) nemohla jsem se do knihy vůbec začíst, způsob zabíjení mne jako ne příliš technicky založenou osobu moc nezaujal, ale vyústění knihy, tak to byla pecka..:-) už jsem se o pána Rhyma bála... Myslím, že odteď se budu koukat po čem sahám a na čem stojím:-D klobouk dolů před Lincolnem a jeho vyšetřovací partě..
Není zde sice ta akce, ale zase člověk více zjistí o myšlenkových pochodech jednotlivých hrdinů. Jen mi tam chyběl ještě pohled Elain a Aze. Teď jsem tedy napnutá jak kšandy, co se bude dít v dalším díle:-) na to si budu muset ale ještě počkat.
Třetí díl dočtený a pro mne trochu slabší hlavně uprostřed. Ty přípravy na bitvu byly zdlouhavé, ale konec byl opět strhující a já nevěděla komu dříve fandit. Kniha plná zvratu a překvapení sic některá byla očekávaná:-) oddechová četba...
Tato kniha mne moc bavila, téma bylo hezky vymyšlené. Detská hra může mít mnoho podob, jen jsem trochu nechápala zábavu hlavního hrdiny...
Kniha byla psána zajímavě, pořád jsem chtěla vedet, co se stalo. Z mého pohledu se tedy nejednalo o detektivku, ale spíše takové oddychové čtení. Ale líbily se mi v knize takove ty myšlenky, když skončí přímá řeč a co si dotyčný myslí, jsem se tomu musela i párkrát zasmát. Pro mne to mělo jedinou vadou na kráse, že tam bylo i několik cizích řečí, ke kterým bych potřebovala vysvětlivky.
Život na západě v době osídlování..měli nelehký úkol, ale nakonec zvládli i postavit dětem školu a pro sebe kostel, kdy pro ně jejich víra v Boha znamenala hodně moc. Mile pohodové čtení...
Příběh platonicke lásky mezi učitelem a bývalou zakyni byl psán lehce jako když vítr susti ve větvích stromů. Nejsem moc na tento styl psaní zvyklá, proto se neodvažuji psát, zda to stojí za čtení.z mého pohledu to jednou stačilo...
U knihy jsem měla ze začátku problém se zacist, ale zhruba tak od poloviny jsem ji nemohla odlozit. Bylo to vlastně od okamžiku, kdy se Cecilie dozví manželovo tajemství a ona najednou neví, jak s informací nalozit, jak se chovat před člověkem, kterého se tajemství týká...v poslední řadě byla zajímavá i dejova linka Tess a jejího rozpadajiciho se manželství...
Kniha popisuje život čtyř zen, které jsou určitým způsobem necim spjaté. Život neměli vůbec lehký, jelikož se jedná o ženy z chudých poměrů žijících v horách. Maryna popisuje život i za dob světových válek, Růza má za manžela alkoholika (musela jsem se velmi smát, když jsem si ji představila jak sedí na kapotě auta a svítí muži baterkou,aby viděli pri jizde na cestu), Josefka, kterou nechtěli zaměstnat,jelikož měli hospodářství a v poslední řadě Fany, která se cítila menecenna,protože manžel o ní neprojevuje zájem...každý příběh byl necim krásný..doporucuji
Knihy od paní Monyove jsou psané realisticky bez příkras..věřím že timto stylem žije více lidí...málokterý muž dokáže snést úspěch své ženy..
Detektivky nepatří mezi mé šálky kávy ale přečetla jsem ji jedním dechem. Dokonce by mne zajímalo i pokračování...mělo to rychlý spád a motiv by mne nenapadl...
Kniha se četla dobře, ale byla jsem z ní trochu zklamaná. Musela jsem se trochu donutit, abych ji dočetla. Bylo tam příliš zvratů a zastávám názor, že někdy je méně vice
Doporučila bych to jako povinnou četbu dětem. Spoustu faktů zabalených do krásné formy. Všichni v odboji byli velmi stateční lidé a doufám, že i v dnešní době by se našli odvážlivci.ptedstava,co poté museli snášet, chápala jsem jejich volbu rychlé smrti. Člověk v dnešní době občas řeší hlouposti, po téhle knize už to dost dobře nejde. Romantická linka to trochu odlehčila, škoda, že aspoň Anna se pro svou dceru nezachránila.
Tak nevím nevím....asi už nejsem cílová skupina této knihy, ale pro mne to byla prostě nuda.nevim ani jestli bych si knihu užívala kdybych byla mladší, prostě mi přišlo,že se tam pořád opakuje dokola, to jak byli velcí kamarádi a pak se navzájem odcizili. A to mi přišlo, že čtu opravdu jenom o tom.postavy povrchní, charakterově nevykreslené. Knihu jsem dočetla, ale spíš jenom proto, že knihy neodkladam, zde jsem měla možná udělat výjimku.
Kniha se mi moc líbila a splnila mé očekávání. Pocity jedné nezdolné ženy, která se nenechala zastrašit tehdejší dobou. Dějem se prolíná hloubka přátelství a odvaha. Jen je mi líto, že ji nikdy nebylo dopřáno vychovávat děti.