Taj-ka

Z pohledu biologa relativně přesné, ale přesto nesnesitelně iritující. Takové "co by kdyby" se každý ve výzkumu hnal jen za penězi a neštítil se zneužít čehokoli.

Já vlastně ani nevím. Některé pasáže jsem zbožňovala a jiné nemohla vystát. Myslím, že to záviselo tak z půlky na té knize a z půlky na mém vlastním rozpoložení. Rozhodně zanechala stopu.

Občas mě rozčilovaly citové pasáže, ale dějová linka je super a od chvíle kdy jsem se na ni zaměřila jsem se nedokázala odtrhnout.

Odborně dost přesné a detailní a přesto skvěle vystavěný a napsaný příběh. Skvělý je také překlad, doplněný dalšími informacemi a výborným doslovem.

velmi oddechove, predvidatelne a podle stejneho scenare jako Hotylek na Islandu, ale ctive

Já nejsem na filosofické řeči, takže bych tu knihu asi seškrtala tak na třetinu. Vlastně mě u čtení udrželo jen doporučení, které jsem si ale asi špatně vyložila. Příběh byl nakonec celkem zajímavý, ale pro mě veskrze nesympatický hlavní hrdina zanechal celkový dost negativní dojem.

Klasická Zeměplocha, ačkoli v tomhle díle dostala tak na frak,že by mě zajímalo jak se s tím ďál vyrovná.

Jsem vdaná 3 a půl roku a momentálně na mateřské. Kniha se mi líbila, bylo to jako velké popovídání s kamarádkou, chvílemi mě otravovaly méně povedené vtipy, ale celkově mi přečtení určitě pomohlo. I emancipovaná a volnomyšlenkářská Mnichovanka tráví většinu času u plotny a prádla a má doma muže se selektivní slepotou na domácí práce.

K Agátě asi není co dodat, četla jsem v originále a i její angličtina je úžasný zážitek. Jen asi nejsem zvyklá na detektivní povídky a nějak mě ta mrtvola na každých pár stránkách a rychlé rozluštění s minimem vodítek přišlo jako na běžícím pásu.

Asi za to může i moje špatná znalost českých pověstí a momentální pomalé logické myšlení, ale na mě byl román trochu moc náročný na rozplétání nevyřčených souvislostí. Nějaké myšlenky jsem pochopila až z doslovu.

Velmi oddychové, trochu mě rozčilovala zbytečná lovestory a hlavně "pan Dokonalý". Originál jsem nečetla, ale přišlo mi, že i překlad trochu uškodil. Jinak moc milý příběh, neobvyklé prostředí a vcelku zajímavá zápletka.

Zajímavá knížka, zvlášť v době pandemie. Nechci moc prozradit, tak snad jen že mi to přišlo emočně trochu ode zdi ke zdi. Ale ve finále je to vlastně docela vyvážené a reflektuje jak to chodí v rodině zavřené týden spolu.

Krásná knížka, ale mě to nějak hrozně bralo. Ke konci jsem i dost brečela se měla smutné sny. Nějak jsem se v tom pořád snažila hledat.

Strávila jsem s touhle knížkou (a chřipkou) týden v posteli. Možná toho od mého nejoblíbenějšího autora očekávám moc, ale v téhle knížce jsem poprvé začala vníma ta opakující se schémata z jiných knih. To bylo dost otravné. Navíc mi přijde, že se zvyšuje výskyt "zbytečně strašících" scén (typu zaslechl zavrzání, měl pocit, že není sám..), což mi navozuje infarkt. Ale pořád obdivuju spád a jazyk a napínavost kvůli kterým to nepřestanu číst.

I přes velkou náročnost textu, jsem ráda, že jsem esej dočetla. Hlavně v kontextu připomínané Sametové revoluce, jsem se dozvěděla kolik pozdějších myšlenek existovalo už dřív a kolik jich ještě dnes platí.

Nechci počítat o kolik hodin mě tahle bichle psaná "na toaleťáku" připravila. Ale byly to hodiny, co stály za to. Velmi jsem ocenila, že narozdíl od minulého dílu, nekoukala z každé stránky nahota nebo brutalita a žaludek se mi obracel jen minimálně.

Skoro se stydím dát ty dvě hvězdy. Ono je to opravdu čtivé, ale ta zápletka, ten tón (to nějak sponzoroval google??) a hlavně i ten konec to nějak shodily. Uvědomila jsem si, že to je jeden z mála současných amerických románů, co jsem četla, tak mi možná chybí pochopení a kontext.

Unikátní kniha, z které jsem si odnesla unikátní myšlenky. Styl velmi nabádá k individuálnímu vnímání děje a myslím že ještě dlouho budu přemýšlet o nejednom tématu, které Pánek otevřel.

nějak se mi nedařilo zbavit se pocitu, že čtu lovestory pro teenagery. i když ta kniha je mnohem víc - je o síle kterou v sobě musí najít (obzvláště náctiletí) lidé kteří vybočují z řady a že ne vždy se s tím vyrovnávají snadno, dobře a s grácií

Poslouchala jsem audioknihu a mnoho věcí mě rozčilovalo, vykání, spisovná řeč a nejvíc ze všeho Emi. Na druhou stranu je to opravdu neobvyklá kniha a líbí se mi, že otevírá témata zamilovanosti a vlastně nevěry.