tami1 tami1 komentáře u knih

...a je čas zabíjet ...a je čas zabíjet John Grisham

Nejoblíbenější kniha od Grishama. Syrová, šokující...

16.05.2017 5 z 5

Vrah je v každém z nás Vrah je v každém z nás Lucie Bechynková

Nebýt paní Bechynkové a jejich trapně naivních otázek, dala bych čtyři hvězdy.

Části knihy ve kterých detektiv Štoček sám vyprávěl jsem hltala, ale těch několik pokusů o rozhovor mi opravdu zkazilo dojem z celého díla.

30.11.2024 3 z 5

Dítě prachu Dítě prachu Nguyễn Phan Quế Mai

Nádherná kniha.

Tolik bolesti, zklamání a ústrků, které musely tyto nechtěné děti prožít.
Tolik naděje, doufání a snů, které čekaly dlouhé roky na naplnění.
Tolik traumat, nočních můr a zmrzačení, která si odnáší každý kdo prožil válku.

A přesto se stále válčí a zabíjí!

26.08.2024 5 z 5

Hra o přežití Hra o přežití David Urban

Pro mě velké překvapení!

Nečekala jsem, že mě kniha tak chytne. Děj šlapal jako dobře promazaný stroj, vše bylo uvěřitelné a o to mrazivější. Osobně mám vždycky problém se smrtí dětí, ale tady se v tom autor tak moc nevyžíval, takže se to dalo snést. A ten závěr!

Šokující ! Doporučuji!

17.05.2024

Půlnoc opět přichází Půlnoc opět přichází Dana Stabenow

Dana Stabenow má dar čtenáře seznámit se svou rodnou Aljaškou způsobem, který mě vždy vezme za srdce. Nic nepřikrášluje, naopak se snaží upřímně poukázat na palčivé problémy místních obyvatel.
V tomto příběhu se rozhodla ukázat geografickou blízkost Ruska a Aljašky, a také multikulturní rozmanitost zdejší společnosti. Z jejího vyprávění je cítit, že je to ještě pořád tak trochu "Divoký západ".

07.05.2024 5 z 5

2071 2071 Andrej Líbal

Překvapivě civilní a uvěřitelné.
Vize budoucnosti, která není nijak přehnaná. Lidská touha po moci se také nijak neumenšila. Překvapivý závěr, je příjemným bonusem. Bavila jsem se!

Doporučuji

10.04.2022 5 z 5

Nový začátek Nový začátek Nora Roberts

Kniha mě překvapila svou syrovostí a strohým popisem brutality, které je lidstvo schopno dosáhnout v době krize. Nečekejte romantiku, je to spíš postapokalyptický román. Nadpřirozené jevy mi nevadily, nějak už to k Noře patří.
Těším se na pokračování.

04.05.2020 5 z 5

Zkurvenej příběh Zkurvenej příběh Bernard Minier

Na začátku jsem se trošku ztrácela v postavách a v časových linijích, ale na to jsem si u autora už zvykla. Příběh měl slušné tempo,skvělou zápletku a dokonalý závěr. Obzvlášť nadšená jsem byla z poslední kapitoly. Tentokrát bylo zlo po zásluze potrestáno.

08.04.2020 5 z 5

Sestřičky ve víru osudu Sestřičky ve víru osudu Donna Douglas

Třetí díl mé oblíbené série je stejně dobrý jako ty ostatní, možná lepší.
Dívky se snaží naučit vše potřebné pro své budoucí zaměstnání. Na to dohlíží armáda velmi přísných a zásadových zdravotních sester. Vše probíhá na pozadí převratných změn ve společnosti. Úloha žen se mění, spousta z nich se chce vdát, ale zároveň se chtějí věnovat své profesi. V Evropě se začíná vzmáhat hrozné fašistické hnutí. Hitler se těší velké oblibě i ve staré dobré Anglii.

30.01.2020 5 z 5

Faktomluva Faktomluva Hans Rosling

Tato kniha nás donutí vidět osud lidstva a planety trochu optimističtěji, než jak nám ho servírují média a různí zapálení aktivisté. Seznámí nás s deseti pravidly, která nám pomohou hodnotit svět střízlivě, s chladnou hlavou a na základě faktů.
DOPORUČUJI!!!

25.01.2020 5 z 5

Tatér z Osvětimi Tatér z Osvětimi Heather Morris

Kniha mi přijde méně drastická a popisná než jiné o tomto tématu, přesto je velmi čtivá a určitě jí to neubírá na kvalitě.
Příběh vypráví muž, který chce toto místo a tuto hroznou dobu především přežít a přesto zůstat člověkem. Snaží se pomáhat ostatním. Občas mi přišlo vyprávění Lalea trochu zidealizované. Jeho vzpomínky jsou zřejmě trochu obroušené milosrdným časem. Ke konci už je kniha spíš pohádkou.

17.10.2019 4 z 5

Půlnoční koruna Půlnoční koruna Sarah J. Maas

Prokletí druhých dílů se bohužel nevyhnulo ani této knize. Zdlouhavý zbytečný díl, spousta vaty a další pochybnosti o postavě, která má být tím nejdokonalejším zabijákem. Tady působí spíš jako puberťačka, která je na vážkách, jaký život si zvolí. Závěr jako vždy parádní.

03.12.2024 3 z 5

Mílový klub Mílový klub Liz Tomforde

Parádní jiskření mezi ústřední dvojicí.
Není to ultra plytká slaďárna, ale řeší se tam i vážnější témata.
Když už nikdy nebudu číst o kudrnách, budu moc vděčná.
Kdyby se krouhlo tak sto stránek, dala bych pět z pěti.

12.11.2024 4 z 5

Sedm metrů čtverečních Sedm metrů čtverečních Jussi Adler-Olsen

Důstojné zakončení mé oblíbené serie.

Jak už někteří napsali, je zde hodně postav a spousta odkazů na předchozí případy. Vzhledem k tomu, že jsem všechny četla, nebylo těžké se zorientovat.

Všechny mé oblíbené postavy dostaly dostatečný prostor a jejich příběh se stále vyvíjel. Nejvíc těžkostí už tradičně schytal Carl, ale i ostatní se musí postavit svým strastem čelem. Případ, který se táhne vlastně celých souborem knih z Oddělení Q, se konečne dořeší.

30.10.2024 5 z 5

Povolání: 300 profesí pro žáky ZŠ Povolání: 300 profesí pro žáky ZŠ Pavla Šmikmátorová

Jako základní seznámení s profesemi a požadavky na vzdělání s nimi spojené, je tato kniha perfektní. Jednoduchá forma, přehledné řazení. Chyběly mi konkrétní informace, co musí člověk vystudovat. Bylo uvedeno jen SŠ, VŠ ...

04.10.2024 4 z 5

Mrcha jemně uzená Mrcha jemně uzená Hana Švejnohová

Kniha je plná sladkobolného vzpomínání a bilancování života jedné jedinečné, živočišné ženy, která si život užívala plnými doušky. Helena nám vypráví příběh svého života od nevinného dětství, přes divoké dospívání a složitou dospělost až k lehce klidnější zralosti. Při svých aférách dává vždy přednost citům před rozumem a pak samozdžejmě čelí důsledkům. Ale nikdy nestrácí svou pověstnou jiskru.
Příběh vyniká čtivostí, humorem i potřebným nadhledem.

20.12.2020 4 z 5

Město přeživších Město přeživších Thomas Thiemeyer

Skvělý první díl post-apo ságy. Autor skvěle vystihl nový svět, který se na Zemi vytvořil a ve kterém hraje nad lidmi prim sama příroda. Kniha je plná napětí, akce a postavy se musí vyrovnat se spoustou nebezpečných situací. Moc se mi líbilo, že i když je kniha určená primárně dětem, není zatížená přílišnou naivitou.

26.06.2020 5 z 5

Svatební cesta do Jiljí Svatební cesta do Jiljí Miroslav Skála

Upřímně - jsem trochu zklamaná. Čekala jsem více vtipu, lásky i vzájemného špičkování. Prostě tomu příběhu chybělo kouzlo a šarm na které jsem zvyklá z filmového zpracování s Abrahámem a Šafránkovou.

23.04.2020 3 z 5

Kafe @ cigárko Kafe @ cigárko Marie Doležalová

Milé, vtipné, lehké čtení, které Vám zázračně zvedne náladu a vykouzlí úsměv.

15.04.2020 4 z 5

Kroniky prachu Kroniky prachu Lin Rina

Milá, něžná, historická romantika pro dívky. Trochu okořeněná lehkým feminismem.

06.04.2020 4 z 5