Tamisha

Černá vdova 1 z 3
@knihozroutka_eleanorcorvin
@mojeromantika_cz
4/5
Slovy autorky - akce, emoce a vášeň Kdo čekáte dark romanci, tak vás zklamu. Ale přesto, že se jedná o romantiku, rozhodně to není žádná sladká růžová
Tohle byla naprosto skvělá jízda a měla jsem tam vše, co od knížky očekávám. Opravdu hodně oceňuji reálnost příběhu, respektive jeho nedokonalost. Není to přeslazené, každá z postav má své démony, se kterými bojuje. Autorka celý příběh doplňuje vtipnými poznámkami nebo trapnými situacemi, u kterých jsem umírala smíchy. Na druhou stranu zde máme několik závažných témat, u kterých jsem si poplakala.
Vztah mezi Callumem a Avery je podle nich čistě fyzický, avšak všichni kolem, včetně čtenáře, víme, že si oba hrozně lžou do vlastní kapsy
On je workoholik posedlý kontrolou a pořádkem, ona je nejistá holka s dost prořízlou pusou.
Černá vdova bude jedna z mých oblíbených sérií, která bude mít své místečko v mě knihovně Nejen, že je skvělá, ale má i nádhernou ořízku, která bude navazovat na další díly
Nyní autorka dopisuje druhý díl s názvem Noah a pak se jistě vrhne na Declana, který si získal mé srdce na plné čáře prosím ať je to brzo
Můj Instagram

Miluji to, opravdu ano jestli máte rádi knihy od Sarah Maas, tak tohle opravdu doporučuji. Za mě je to něco mezi Skleněným trůnem a Dvory, což je prostě můj šálek kávy skvělá chemie mezi hlavními postavami, kde je to opravdu "enemies to lovers" a o spicy scény není nouze (ve velmi příjemném poměru k celému příběhu). S celým světem jsme seznámení postupně, takže čtenář není v první chvíli zahlcen obrovským množstvím informací, což velice oceňuji. Osobně se mi libil pohled ze strany obou hlavních hrdinů. Celý příběh krásně plyne, neustále se zde něco děje a samozřejmě nesmí chybět epický konec, který budete hltat po stránkách. Za mě opět skvělá romantasy, která bude mít své místo u mě k knihovně a netrpělivě budu čekat na další díl Doufám, že se dočkáme brzo, protože nutně potřebuji pokračování mezi Priscou a Lorianem Oni jsou prostě tak sladcí, jak se nenávidí a milují zároveň Prisca je v tohle směru otevřenější. Lorian se svým citů a emocí vyhýbá. Tak uvidíme
Anotace knihy:
Po celá léta, když Prisca usínala, se jí zdálo o muži s podmanivýma zelenýma očima a krutým úsměvem. A skutečně se s ním setká, ovšem za jiných okolností, než by si přála.
Nedlouho poté, co se lidé narodí, jim bohové seberou i tu trochu moci, s níž přišli na svět. Na oplátku je pak bohové chrání. Když se člověku podaří uchovat si svoji moc, je označený za zkaženého a je upálen. A právě to se přihodí Prisce. Její zakázaná moc je odhalena, a proto musí uprchnout ze své malé vesnice a pohodlného života.
Aby přežila, musí uzavřít dohodu se žoldákem – Prisca pomůže jemu a jeho tajemným přátelům proniknout do města a oni ji naučí ovládat její vlastní tajemství a temnou moc, kterou vždy skrývala. Právě tato moc může být klíčem k Prisčině přežití.
Jenže Prisca není jediná, kdo má tajemství. Žoldák skrývá svá vlastní. Tajemství, která ohrožují bezpečí všech, které Prisca miluje. Tajemství, která mohou rozvrátit nejen království, ale i celý svět.

Miluji Harryho Pottera a celý jeho kouzelnický svět. Tato kniha je "must to have" pro každého fanouška, protože je to něco neuvěřitelného. Je to už nějakou dobu, co jsem audioknihu poslouchala a stále jsem plná emocí . Namluvil ji Radek Škvor, který dabuje Toma ve filmech HP a to byl zážitek ještě silnější. Kniha je s předmluvou Emmy Watson, která má k Tomovi velmi blízko.
Celá kniha je zpověď Toma Feltna o jeho začátcích u filmu (role ve filmu Anna a Král například), jaké bylo natáčet HP a jaké to bylo po skončení natáčení. Tom zde také vylíčil svůj boj alkoholem, který naštěstí vyhrál
Při vyprávění o natáčení HP nemyslel jen na sebe, ale i na ostatní herce a herečky, které s ním tuto etapu života sdíleli. Vyprávěl jak to měli Daniel, Emma a Rupert těžké oproti ostatním. Jak je Alan Ricknam vedl a učil. Jak dokázal být Ralph Fiennes děsivý, aby byly scény co nejlepší.
Celá kniha je plná emocí. Budete se smát, budete plakat....budete doufat, že vyprávění nikdy neskončí.
Thank you Tom for this book I love it so much

Z toho příběhu mám rozporuplné pocity. Začátek byl hrozně zmatený, každá kapitola byla o nějakém člověku. Postupně se osudy lidí propojovaly až dali ucelený obrázek, co se vlastně stalo. Velkým zklamáním bylo, že jsem čekala čistý psychologický thriller, avšak obsahuje nadpřirozené jevy (tady mi tak prostě nesedlo).
Není to úplně můj styl a doposlouchala jsem to s vypětím sil. Přednes audioknihy byl úžasný, tam nemůžu nic vytknout.
Jednoho dne jede Gabe po dálnici domů, když tu najednou v autě před sebou uvidí holčičku... svojí dceru Izzy, která vysloví "tati". Avšak za chvíli Gabovi voleji, že jeho žena i dcera byly nalezeny doma zavražděné. Kdo tedy byla ta dívka?
Gabe nevěří, že je jeho dcera mrtvá a po tři roky pátrá, co se vlastně stalo a kde jeho dcera je. Podaří se mu získat zápisník, kde je napsáno Ti druzí.
Fran a Alice jezdí od města k městu, přespávají v motelech. Utíkají před svými pronásledovateli....utíkají před Těmi druhými. Fran má děsivé tajemství, které musí chránit. To ona ví, co se Izzy stalo.
"Spí. Bledá dívka v bílém pokoji."

(SPOILER) Naprosto skvělý thriller, který mě vtáhl do děje hned o začátku. Čekala jsem úplně jiný směr příběhu, takže mě velice mile překvapili zvraty v příběhu. Začátek mi dost připomněl Příběh služebnice - šílená a protivná manželka, odvážná pomocnice a hodný manžel
Příběh sledujeme z pohledu Milí, která je čerstvě propuštěna z věznice po deseti letech a hledá své místo ve společnosti. Vzhledem k jejímu trestnímu rejstříku to však není jednoduché a zároveň je pod dohledem kurátorky. Momentálně byla vyhozena z bistra, žije v autě a pokud si nenajde práci, může se vrátit do basy.
Velmi nečekaně byla přijata na místo pomocnice v domácnosti rodiny Winchesterových, což byla její poslední šance jak se zachránit. Díky této práci měla zaměstnání a ubytování (pídí pokojík v podkroví), což systému stačilo, aby ji nechali na svobodě.
Nic avšak nebylo tak ideální, jak se na začátku zdálo. Nina Winchesterová byla naprosto šílená ženská, která dělala Milí ze života peklo na zemi. Pokud si však Milí chtěla udržet práci, nezbývalo nic jiného než všechny výlevy mlčky snášet.
Andrew Winchester byl narozdíl od své ženy velmi milý a samozřejmě pro Milí přitažlivý. Každý další výlev jeho ženy ho stále více trápil.
Tady si řeknete, že to vypadá jako klasická slaďárna....avšak zdání klame a vše je jinak než se na první pohled zdá
SPOILER
V této fázi se dostaneme do části, kdy začneme příběh sledovat z pohledu Niny Winchesterové, která odvypráví svůj příběh a proč Milí přijala jako pomocnici. Andrew je pod svou dokonalou, krásnou skořápkou prohnilý a naprosto šílený.
Nina začala spřádat plány, jak se vymanit z jeho držení a neohrozit tak svou dceru. Chtěla sebe vyměnit za Milí a zmizet jakmile k tomu bude příležitost. Nakonec avšak bude Nina přesvědčena, že nemůže Milí přenechat svůj strašný osud, není to vůči té dívce fér. Jenže to Nina netuší, že Milí se tomu osudu vzepřela. Když Nina dorazí domů, zjistí, že Andrew ochutnal svou vlastní medicínu z rukou Milí a ta ho stála život. Je volná....Andrew je pryč...a to díky pomocnici

Knihu jsem přečetla jedním dechem a prožila spoustu emocí. Za mě to bylo úžasné čtení, určitě v této sérii budu velmi ráda pokračovat. Příběh je zasazen do velmi depresivního času apokalypsy, ale odlehčen humorem hlavní postavy Sary. Kdo četl například Půlměsíční město od Sarah J. Maas, tak mi Sara velmi připomínala Bryce (například když pojmenovala hřebce děsivého Mora - Šikovná Trixie). Opravdu jsem si užívala Sařiny myšlenkové pochody, popichování Mora (jako byl nebyl nejnebezpečnější osobou na planetě), ale také její odhodlání pomáhat lidem kolem sebe. I přesto však byly části knihy, které mi zlomily srdce. Je to náš svět, ten který známe, a umírají zde miliony lidí... starých.... mladých...a dětí
"Mor, čelo zdobené korunou.
Válka s taseným ocelovým ostřím.
Hlad, třímající kosu a váhy.
A nakonec Smrt, zhouba s temnými křídly složenými na zádech a s pochodní, z níž stoupal páchnoucí dým, v ruce. Čtyři Jezdci apokalypsy, kteří přišli, aby uchvátili zemi a vyhubili smrtelníky, kteří na ní žili."
Sara Burnsnová je hasička, která "vyhraje" losování, kdo se pokusí zabít prvního Jezdce apokalypsy Mora, až bude projíždět jejich městem.
Mor projíždí od města k městu a rozsévá nákazu - horečku s boláky a puchýři. Svět je v troskách, lidé umírají po tisících, prchají ze svých domovů. Někdo to přece musí zastavit.
Sara se o pokusí, ale selže...Jezdec se nedá zabít. Avšak místo, aby se Jezdec obrátil proti Saře, udělá z ní svou zajatkyni. Putují společně od města k městu, Mor dál rozsévá nákazu všude kam přijde.
Sara postupně Mora zasvěcuje do lidského světa. Ukazuje mu lepší stránku lidí, seznamuje ho s drobnými radostmi života. Sledujeme, jak se navzájem poznávají, a z nepřátel se stávají přátelé....milenci... spříznění duše.
Bude však její láska stačit k přesvědčení Mora, že lidstvo si zaslouží druhou šanci? Dokáže zastavit šíření nákazy nebo zůstane poslední přeživší?

Krásná a jemná fantasy, velmi zvláštní svět plný magie. Jen chvílemi mě velmi rozčilovala hloupost hlavní hrdinky, kdy jsem přesně věděla, že se řítí do průseru tak očividného...mrzelo mě, že chvíle, které mě mohly přikovat ke knížce a rozbušit srdce emocemi, byly příliš předvídatelné. Čekala jsem více, ale i přesto kniha stojí za přečtení. Svět, ve kterém je příběh zasazen, je velmi zvláštní a něco úplně nového Navíc každá kapitola začíná básní, díky které se čtenář dozví nové informace.
Elspeth Brslenová žije ve světě, kde se šíří nákaza. Horečka, díky které černá krev a dítě je obdařeno magickými schopnostmi. Nakažené děti jsou odváděny a popravovány královými Destriéri. Ti co horečku přežijí a jsou obdařeny kouzelnými schopnosti, trpí na degeneraci - někteří umírají, někteří přicházejí o svůj dar a někteří přicházejí o rozum.
Elspeth přežila a své tajemství tají před všemi, i těmi nejbližšími. V její hlavě se usadil netvor, klapající drápy a mluvící v hádankách a básních.
V Kiksu existuje sedmdesát osm karet prozřetelnosti. Dvanáct Černých koní, jedenáct Zlatých vajec. Deset Proroků. Devět Bílých orlů. Osm Dívek. Sedm Pohárů. Šest Studen. Pět Železných bran. Čtyři Kosy. Tři Zrcadla. Dva Noční běsi. Každá z karet dávala svému držiteli jistou moc.
Elspeth se dostane do úzkého kruhu zdrádců, kteří se snaží sjednotit karty a tak vysvobodit Kiks od nákazy a temné nebezpečné mlhy, která jej obklopuje. Členy nejsou jen obyčejní lupiči, ale osoby blízké králi. Elspeth se rozhodne jim pomoci, ale stojí jí to více než čekala. Běs v její hlavně pomalu získává převahu a přebírá její tělo.

Velmi dlouho jsem se vyhýbala českým autorům, ani nevím proč. Rozhodla jsem se to změnit, a to knížkou Můj důvod žít....a ANO, ANO a ještě jednou ANO
Nádherně vymyšlený příběh, který Vás donutí přemýšlet jestli také máte svého anděla strážného.
Taky Vám občas váš vnitřní hlas říká, aby jste něco nedělali? Nebo naopak Vás naprosto nelogicky nabádá, abyste něco udělali nebo někam šli? Je to jen naše podvědomí nebo nás někdo provází životem? Co se stane, když svůj vnitřní hlas neposloucháme?
Damián je mladý, vzpurný a svůj vnitřní hlas vůbec neposlouchá. Jeho rodiče chtějí, aby šel na medicínu, což je totálně v rozporu s Damiánovým životním cílem. V jeho zájmu je vést nezřízený život plný párty, což se mu jedné zimní noci stane osudným.
Nina je slušná holka posedlá historií, která se chce dostat na medicínu. Chodí do nemocnice jako dobrovolník k hospitalizovaným seniorům. Žije s matkou alkoholičkou, což jí na klidu nepřidá.
Damián se stane Nininým "andělem strážným". I když dostal tak důležitý úkol, jako je zachránit dívku od nešťastného osudu alkoholičky, Damián to bere dost lehkovážně. Avšak díky jeho neúctě k pravidlům a snahy si splnění úkolu ulehčit, vlastně tento neřešitelný problém zvládne. Podaří se mu však zachránit nejeden život a odhalí pravdu o sobě i Nině.
Příběh o osudu, spřízněných duších napříč minulými i budoucími životy.

Nemůžu si pomoct, ale příběh Doubka a Suren/Wren mě prostě nebavil. Bylo to táhlé, nezáživné a musím říct, že žádnou knížku jsem nečetla takhle šíleně dlouho. Je to fajn zakončení celého příběhu, ale víckrát to už číst opravdu nebudu.

Po zhltnutí "Kruťase" jsem se pustila do série o Doubkovi a Suren. Oproti hlavní sérii se děj šíleně táhl, neustálé kňourání Suren mě opravdu nebavilo, i když chápu, že jako týrané dítě to má těžké. A však konec to celé vyrovnal, velmi mě překvapil a zaujal. I když jsem původně myslela, že druhou knihu v této sérii nebudu číst, ale konec vypadal velmi nadějně.

Třetí díl absolutně nezklamal a všechno od začátku do konce bylo úžasný. Musím přiznat, že z těch třech knížek je zrovna Královna Ničeho nejlepší. Vývoj postav, děje....a to, že láska a přátelství dokáží neskutečné věci. Miluji to, opravdu ano. Za mě je tato série jako pohádka pro dospělé bez příkras a cenzury, kde nejsou všechny bytosti jen dobré nebo zlé. Svět není černobílý, Holly nám to krásně ukázala ve svém příběhu a já za to velmi děkuji.

Opět skvělá kniha stejně jako první díl. Naprosto mě dostal konec, ač jsem myslela, že mě tam nic nepřekvapí. Musela jsem hned začít číst třetí díl a věřím, že mě to donutí přečíst i vedlejší sérii. Knihy úžasně plynou a najednou je konec knihy.
Jude si získala své postavení... vysoké postavení, ale teď si jej musí udržet. Je sice senešalka krále, ale pořád je pouhá smrtelnice. Já může obyčejná dívka ze světa lidí vládnout vznešeným vílám.

Miluji ten svět...svět pohádek - víly, skřítci, vodní bytosti, kouzla.... který je na povrchu krásný, ale uvnitř zkažený a plný červů. Ač se v prvním díle nic moc zásadního neděje, i tak dej plyne rychlostí blesku. Závěr je absolutně nečekaný, Jude lže nejen svému okolí, ale i nám čtenářům. Svět víl jí naučil být nelítostná, statečná a silou si získat své místo v tomto krásném, ale krutém světě.

Knihu jsem měla dlouho v knihovně a teď lituji, že jsem si ji nevzala dříve. Úžasný a strhující příběh, co mě nutil číst až do pozdních hodin. Těším se na další díly ????

J. R. Ward opět nezklamala. Příběh jsem zhltla jedním dechem a nemůžu se dočkat dalšího dílu.