Ťapulka komentáře u knih
Některé povídky byly velmi povedené, některé méně, některé byly mdlé a některé nesly úžasný nápad. Mně se nejvíce líbil nápad povídek Kufr a Popínavé růže.
Kniha byla místy velmi čtivá, místy zbytečně protahovaná. Dozvěděla i zopakovala jsem si spoustu fakt o 2. světové válce, i když je vše z důvodu čtivosti ojíněno beletrií. Postavy Magdy a kuchařky se mi líbily. Konec byl zbytečně zrychlený a přivítala bych také pár stránek věnovaných životu Magdy po válce, určitě i toto období by bylo zajímavé. Neztotožňuji se zároveň s autorovo zaškatulkováním všech amerických vojáků do sekce andílků a ruských do sekce odporné zvěře. Myslím, že na obou stranách se našlo od každého trochu. Právě tato zaujatost, která by neměla být součástí knihy, která chce předkládat také fakta, a neuvěřitelný až harlekýnský příběh Magdy a Karla snižuje mé hodnocení o hvězdičku.
Kniha mě těšila, fejetony přinášejí úsměv na tvář, spoustu zajímavých informací a postřehů. Bohužel ke konci knihy jsem se nemohla zbavit pocitu, že je ten humor už trošku křečovitý, pořád na stejné vlně a že autorka je až přechytralá. Čtení by bylo lepší dávkovat asi po menším množství fejetonů čtených na jedno otevření knihy. I tak si ale půjčím a počtu Mé anglické sezony...
Sice útlá knížečka, zato plná informací a zajímavostí o čmeláčcích. Myslím, že mi poskytla základ a vše potřebné pro to, abych si mohla objednat čmelín a pustit se do chovu čmeláků a napomoci jim tak k většímu výskytu v naší přírodě.
Nádherná a tolik dojemná kniha! Citlivě podaná smrt a život po ní. Velice hodnotím téma, nápad na jeho zpracování a zakončení příběhu, které není laciné.
Kniha se mi velmi líbila! Zpočátku jsem se smála, a to i na veřejnosti nahlas, později přišla vážnější témata a tolik jsem hlavní hrdince rozuměla! Celou dobu jsem vyloženě hltala jedno životní moudro za druhým, užívala si moravský dialekt a krásná vykreslení postav. Celkově se jedná o odpočinkovou četbu, kterou asi každý z nás někdy potřebuje.
I když se jedná o naučnou literaturu, je tato kniha příjemně čtivá, moc zajímavá a určitě jsem moc ráda, že jsem jí věnovala svůj čas a mohla si ji přečíst.
Úžasná kniha, kterou jsem si užila. Nejdříve jsem po ní sáhla, abych ji mohla doporučit synovi a abychom si o ní spolu mohli povídat, a teď určitě vím, že si moc ráda a s chutí přečtu i první a třetí díl :-). Nejvíce se mi líbil Výtah, Stopař a A telefon zmrtvěl (ten mi dojal i k slzám...)
Obdivuhodná cestovatelka, poutnice a žena! Tato cesta je mým snem a díky četbě této knihy jsem si ji tak trošku "prošla", prožívala jsem s autorkou každý kilometr, viděla ty nádherné kostely a krajinu a zamýšlela se nad člověčím žitím, lidskými vztahy, důvěrou a přátelstvím. Nádhera!
Jen několik stránek a přesto těch pár slov a nádherných ilustrací dokáže popsat to, co se nikdy nemělo stát! I když jsem přečetla již několik knih o hrůzách a nelidskosti 2.světové války, na poslední stránce jsem nemohla zastavit příliv slz... Vše je napsáno přesto citlivě a malí čtenáři si budou muset v některých větách hledat tu potřebnou hloubku. Určitě tuhle knihu hned teď půjdu koupit a určitě ji hned teď dám svým dětem k přečtení.
Moc hezké je také poselství a myšlenky Janusze Korczaka. Snad se dopídím více informací o jeho životě, myšlenkách a práci.
Básničky Radka Malého se mi moc líbí, a tak i když jsem dospělák, čtu je se stejným nadšením jako malé dítě. Užívám si jejich hravost, nápaditost až střeštěnost a jako dezert ještě přikusuji krásné obrázky Anny Neborové.
A do života si zapamatuji:
str.9
Kam až smí smích?
Smích smí všude.
Ono nějak bylo
a zase nějak bude.
Kniha se mi moc líbila a určitě se k ní budu vracet, abych si připomněla, jak se chovat jako kočka. Je to milé počteníčko, které nás pohladí po duši a zároveň lehké směrování k tomu, abychom byli v životě spokojenější. Velice hodnotím také pěkné provedení obálky.
Je to taková roztomilá pohádka. První díl se mi líbil určitě víc, ale i tento má své kouzlo. Žádná složitost, ale prostě oddechové čtení s trochou romantiky
Tahle knížka by se dala nazvat "biblí včelaře". Na pár stránkách se o těchto obdivuhodných pokladech přírody, o jejich chovu a práci včelaře dozvíme mnoho důležitého a zajímavého. Nahlédneme také do svých duší a zamyslíme se nad našimi životy, vztahy a přírodou. Ze stránek jsem úplně cítila tu jedinečnou vůni a chuť medu a vím, že tato knížka bude mým velkých přítelem a rádcem při mém včelaření, kterým chci ovonět a osladit svůj (a nejen svůj) život.
Knížka je hezká, plná zajímavých míst, ale přišla mi zbytečně dlouhá. Ale Fermína jsem si opravdu moc oblíbila! Jeho postřehy, slovní spojení, připodobnění...
Knížka je moc zajímavě napsaná, nemohla jsem se od ní odtrhnout. Je to taková pěkná bláznivina, za sebe ji doporučuji k přečtení. Že jsou kočky lumpice, to všichni víme :-) teď si budu muset se svými dvěma kocourky promluvit a víc je sledovat.
Tahle knížka si našla své pevné místo v mém čtenářském srdíčku! Medvídek Paddington se stal členem naší rodiny. Knížku jsem četla již před několika lety našim dětem, pak následovalo její zakoupení do naší knihovny, a teď už ji mám i ve slovenštině a v angličtině dokonce téměř všechny její díly....co víc můžu říct k jejímu hodnocení - dítě, kterému nebyl čten Medvídek Paddington jako by bylo navždy ochuzené :-)
Opět hezké počteníčko. A opět jsem netrefila, kdo je vrah! Ale tušení bylo... tak snad příště už to rozlousknu :-)
Tuhle knížku jsem si nedávno přinesla z jedné ze svých výprav do antikvariátu. Dnes jsem ji přečetla cestou na/z běžek a tak nám to utíkalo úplně kosmickou rychlostí. Je to nádherné počteníčko, u kterého jsme se hodně nasmáli, přinesla i nějaké to ponaučení a naše očka se pokochala krásnými ilustracemi. Už v nás asi navždy zůstane pojem ježek-břichomluvec, a "pane, ta jablka máte špatně přivázaná" :-). Doufám, že se mi podaří sehnat pokračování. Ostatně jen pro doplnění, právě nám ve sklepě spinká přes kilo vážící ježek Šramota, kterého jsme začátkem října donesli domů coby malé, vyčerpané a umírající ježčátko. Možná mu tedy pokračování příběhu budu předčítat, až ho na jaře budeme budit ze zimního spánku :-)
Nádherná knížka! Přečetla jsem ji jedním dechem a naše dcerka také! A pak už byl jen krůček zajít na film do kina (ten bohužel trošičku zklamal) a následně i na přenos "The war horse" z The National Theater v Londýně a to byla neuvěřitelná bomba, kvůli které se jednou do Londýna chci vydat. Knížka je psaná citlivě, čtivě a její závěr je hodně dojemný. Mně se nejvíce líbily stránky popisující život na francouzské farmě.