Tebby komentáře u knih
No tak já nevím, po kouzelném prvním dílu, který jsem měla sfouknutý za pár dní mi tento trval 3 týdny. Louisa se chovala naprosto iracionálně a Lily bych nejradši zabila. Jsem zvědavá, jak se vyloupne poslední díl. Bohužel jsem během téměř celé knihy měla dojem tak na 2*.
Tento díl byl za mě jako na houpačce. Nudné scény střídaly ty akční. Mezi tímto dílem a Knihovnou duší mám mezeru 3 roky, takže mi dost souvislostí utíkalo. A i když jsou mé dojmy v průměru dost neutrální, mám v plánu pokračovat i dál, neboť chci vědět, jak to dopadne. Škoda jen, že byly fotografie zase násilně napasovány do děje. 3*
Knihu jsem zvolila díky velkému počtu doporučení. Nezklamala. Sice od začátku víte, jak to skončí, i tak to ale bylo velice čtivé. Tedy od chvíle, kdy jste se dokázali prokousat přes nic moc neříkající začátek. 4*
V porovnání s padesáti odstíny z Aniny strany, mi tento pohled přišel mnohem zábavnější. 4*
Milý čtivý a velmi poučný příběh. Nenáročná četba, kterou mohu doporučit komukoliv.
Velice podobné jako první díl. Myslím ale, že kdyby se vynechaly určité fráze, které se hodně opakovaly, kniha by byla o poznání kratší.
Kniha se mi líbila, bylo to pro mě něco nového. Film se tomu samozřejmě nemůže rovnat. Jen by mě zajímalo, co ten konec, to jsem nějak nepochopila ani z knihy, ani z filmu.
Většinu doby jsem si říkala, proč se sakra baví s tím Tylerem... No, bohužel nic pro mě.
Ze začátku jsem měla problém se do knihy začíst. Neboť začíná tématem, který mě samotné moc neříká. Na dalších stránkách to pro mě ovšem bylo výživnější a pak jsem už dočetla snadno. Myslím, že by si ji mělo přečíst co nejvíce lidí. :)
Krásná, jednoduchá oddechovka pro zimní večer v dece a čajem v ruce. Některé názory Lily mi úplně neseděly k jejímu věku... přišly mi dost dětinské. Ale jinak byla kniha velmi čtivá a určitě se k ní časem vrátím.
Kniha pro mě byla bohužel velkým zklamáním. Popisek mi přišel zajímavý. Styl psaní byl sice velmi čtivý, nevyvážilo to ovšem ten strašně nudný příběh. Hlavní hrdinka mě vůbec neoslovila... navíc ty její dopisy... tolik let jí je a pořád ji hryžou problémy z dětství... Kdyby se aspoň jednalo o něco vážného... ale takové kraviny... A zklamalo mě také to, co autorka nakonec vytvořila z Oleho.
Můj šálek to rozhodně nebyl. Nebýt toho krátkého rozsahu, tak ani nedočtu.
Jedna z knih povinné četby. Některé básně jsem dokonce mívala ve škole zkoušené. I tak mám tuto knihu ráda a sem tam si ji přečtu.
Jako první jsem viděla film. Byla jsem opravdu zvědavá, jaká bude kniha, i když jsem se trochu obávala, že mě nebude bavit, protože budu vědět, jak všechno dopadne. To se naštěstí nestalo. Zhruba od poloviny knihy je film naprosto rozdílný. Kniha se mi líbila. Zajímavé bylo zaměnění Olivy a Emmy. Teď pokračuji v Podivném městě, a poté mě čeká i Knihovna duší a Povídky podivných. Jsem zvědavá, jaký názor budu mít po dočtení všeho. Zatím je můj pohled velmi kladný. :)
Po knize jsem sáhla z jediného důvodu - sama jsem vegetariánka. Nakonec kniha ale byla úplně o něčem jiném, než jsem si myslela. Ze všech tří částí se mi asi nejvíce líbila část první. U třetí části mě to bavilo nejméně. Každopádně je to nevšední kniha, kdyby neměla takový název, asi se k takovému tématu ani nikdy nedostanu. Každopádně by mě zajímal pohled samotné vegetariánky. A jsem taky ráda, že takové zvyky ve společnosti nejsou u nás.
Knížku jsem přečetla hlavně kvůli čtenářské výzvě, jinak bych se k ní asi nedostala. Zhruba polovinu knížky mě Anne nesmírně štvala. Přišla mi jako sebestředné děcko. Od poloviny docela velký posun v myšlení = už mě až tak neštve. Ke konci zase trošku jo, protože zase začala být sebestředná. Každopádně se mi líbí popis celého času ukrývání se. Co mi tam chybí, tak více textu o sestře. A také by mě zajímal pohled na věc z jiné strany, škoda že se k tomu otec pár řádky taky nevyjádřil.
Poprvé jsem se s touto knížkou setkala při čtení seznamu knih na maturitu. Říkala jsem si, že je knížka krátká a proto bude snadno zvládnutelná. Co jsem ale opravdu nečekala bylo, že mě knížka totálně uchvátila. Od maturity jsem se do ulic Paříže vrátila už několikrát a rozhodně se do nich ještě mnohokrát vrátím.
Na tuto knížku jsem narazila ještě na základní škole a od té doby je má úplně nejoblíbenější. Většinu příběhu jsem totálně hltala. Sem tam se našly pasáže, kdy jsem měla problém se začíst, ale ve většině případů jsem knížku nechtěla absolutně odložit. Tuto knížku miluji natolik, že jsem si jela pro podpis 230 km daleko a stála jsem na Václavském náměstí 5 hodin ve frontě v dešti. Nakonec mi také ujel poslední autobus domů. V knížce se nachází pár nesrovnalostí, to ovšem děj nijak extra nenarušuje. Každopádně tuhle knížku mohu všem vřele doporučit.
(SPOILER) Nebesa se setměla, protože svět pocítil můj žal z toho, že jsem právě dočetla tuto sérii a už ji tudíž nikdy neuvidím, jako poprvé. Tenhle díl mě bavil asi ze všeho nejméně, když teda nepočítám tu malou novelku. Nejde o to, že by byl špatný, jen se tam prostě objevilo strašně moc nových předmětů, aby se měl děj okolo čeho motat. Taky mi tu přišlo až přehnaně okaté, jak se všechno nějak udělalo, aby to dobře dopadlo, třeba konečné kapitoly jsem moc nepochopila... Jak najednou Nesta věděla, co udělat? Což je další věc, celou dobu se chovala ke Casovi odměřeně, ale na konci na sebe práskla, že se jí líbil hned od začátku a že věděla, že patří k sobě. To tehdy nevěděla ani Feyre, jak to mohla vědět Nesta? Taky mi přišlo přehnané, že se učily pár měsíců, ale bez problémů se vypořádaly se všemi Ilyrijci, kteří se ale cvičili celý život. Taky nikomu ze starších nepřišlo divné, že hned u startu jsou zbraně? No nevím.
Bylo sice hezké sledovat, jak získal Cas šťastný konec, ale chybělo mi Rhysovo a Feyřino špičkování.
A co chci ale vědět ze všeho nejvíc je, kdy bude konečně venku další díl? Protože co sakra Lucien?!
PS: ty chyby by chtěly opravit.
Četla jsem hned po Den po dni a trochu si tím zlepšila náladu z toho hořkosladkého konce, protože jsem se alespoň dozvěděla pár dalších informací. Sice jde jen o pár stránek, ale proč ne. Jen mi ta bonusová kapitola teď hrozně srazí průměrný počet stránek na knihu.