Teru

Kniha rozhodně stojí za přečtení.
Jistě, není to krásná četba plná romantických klišé a přehnaných citů, je to kniha o realitě. O životě takovém, jaký doopravdy byl, pohledem dospívající dívky.
Co víc říct, než jen, že po dočtení v člověku jistě zanechá nemalou stopu.

Jsem z této knihy tak rozpačitá, že ani pořádně nevím, jak ji ohodnotit. Ne, že by mě snad pohoršovala, to ne, jsem zvyklá na všelijaké úchylárny a úlisnosti, ale ono se na ní krom bohatosti slovní zásoby, co se sexu týče, ani nic moc hodnotit nedá, protože i to obyčejné porno 21. století má více děje. Nicméně, budu knihu brát minimálně jako zajímavou zkušenost v mém literárním životě, protože nějakou podobnou hned tak jen nenajdu. Také mi po celou dobu čtení vrtala hlavou otázka, jakto, že slečna Beatrice či ostatní paničky neotěhotní a proč nakonec umírá na tuberu, i když by ve skutečnosti mnohem příhodnější byl syfilis.

K prvnímu dílu jsem se snažila být shovívavá, přecejen mne alespoň upoutal natolik, že jsem jej během tří dní měla přelouskaný. Nicméně k dílu druhému už tak shovívavá být nemůžu. Co si budeme povídat, Anastazie je s tím svým neustálým "Miluji Tě Christiane" otravná, Christian je se svým "Jsi má, nikdy mě nesmíš opustit" snad ještě otravnější a dějová linie je spíš pouhá linie, protože kdovíjakým dějem také neoplývá. I sexuální scény jsou téměř stále se opakující, až na pár výjimek (kulečník, atd.) Jsem upřímně zvědavá, jestli bude třetí díl absolutní propadák a nebo mne překvapí.

Upřímně chápu všechny, kteří tuto knihu bytostně odsuzují a nazývají ji "odpadem". Nicméně dle mého skromného názoru není toto literární dílo vůbec tak zlé, za jaké se považuje. Za prvé, asi po roce jsem znovu narazila na knížku, od které jsem se nemohla odtrhnout (a - co si budeme povídat, možná, že erotické scény na tom přecejenom měly nějakou zásluhu) a sama o sobě je kniha velmi čtivá.Za druhé, celé to erotično provázející knihu není nijak přehnaně chlípné či úlisné, alespoň mně tak nepřipadalo. Za třetí, celkový příběh je více méně o ničem, ale celý koncept s psychicky narušeným Greyem se mi zdál zajímavý a probouzí ve čtenářovi další zvídavost a tím jej nutí číst dál.Když to tedy shrnu, mé hodnocení je především takové, jaké je, protože se autorka odvážila probádat dosud neprobádané krajiny literatury a posunula tak červenou knihovnu do moderních soudobých dimenzí.

Tato verze Antigony se mi osobně líbila mnohem více než původní drama od Sofokla. Nejen, že je pro čtenáře srozumitelnější, zároveň jí dodává i na dynamičnosti a nadhledu nová postava "vypravěče", který děj vždy posune během několika řádek dál a zároveň dá i čtenářovi výhled na to, co se bude dít na příštích několika stranách, aniž by vše prozradil.

Úžasný zážitek, už se nemůžu dočkat až si přečtu následující díly.Děkuji, pane Martine.

Tahle kniha mne jen utvrdila v mém přesvědčení, že Rudiš patří mezi současné nejlepší české autory.
Kniha, která je vtipná, má spád a skvělý nádech ironie. Danke za ní.

Pěkná, lehce a jednoduše psaná knížka, která mi ale téměř nic nového nepřinesla.

Musím říct, že jsem byla moc mile překvapena. Vzhledem k tomu, že to je divadelní hra, četla se úplně sama a i celkem pobavila.

Zajímavá kniha plná zajímavých myšlenek vyjádřených zajímavou formou. Rozhodně stojí za přečtení, donutí člověka zamyslet se nad spoustou věcí.

Možná trochu přehnaně napěchovaná emocemi, přesto skvělá kniha. Plná velkých myšlenek a způsob, jakým je zde výstižně popsáno lidské chování je bezchybný.
Musím ale uznat, že mi ani jednou nepřišlo, že by Wether něco přeháněl nebo zveličoval, co se jeho citů týče. Naopak, přijde mi, že mu čtenář vše věří a soucítí s ním každou vteřinu. Možná proto je Utrpení mladého Werthera takové dílo.

Jako u každé knihy s námětem příběhu z období druhé světové války, který je ještě ke všemu pravdivý, i tato v člověku mnoho zanechá.

Velmi čtivá kniha s poutavým příběhem, která Evropanovi přiblíží Islámskou kulturu ze zajímavého hlediska. Moc se mi líbila.

Velmi mne oslovuje styl psaní Jaroslava Rudiše.
Skvělá kniha se skvělým koncem. Je prostá, ačkoliv toho čtenáři sděluje mnohem víc.

Jakožto milovník knížek od Jacqueline Wilson knihu moc chválím. Každou malou holčičku kniha jistě upoutá :)

Strašně obdivuji Roalda Dahla, jak to vše mohl vymyslet. Čokoláda je asi opravdu velice inspirativní.
Moc krásná knížka.

Zuzana bez jakéhokoliv přikrášlování vypráví příběh svého osudu tak skromně, že ani nejde, aby s ní člověk nesoucítil. Lépe se kritika tehdejší církve vydařit nemohla.