Timkim komentáře u knih
Tak nám jízda Českou romantickou krajinou pokračuje. Netvrdím, že to bylo vyloženě zlé, ale už toho bylo nějak dost. Jednička super, dvojka se dala ale tady mi to přišlo už hodně fantasy. Pár vtipných hlášek tam bylo, ale že bych se smál jako u předešlých knih, to opravdu ne. V podstatě jsem rád, že se dostal na konec své cesty a pokud bude opět poslán něco někde zachraňovat, zřejmě si to radši nechám ujít. 70%
Čekal jsem leccos, ale takovouto řezničinu ne. Jako hustý. Nejdřív jsem to chtěl vzdát, ale postupem času jsem některým začal i fandit. Konec byl pro mě překvapivý a upřímně, autor musel mít děsný depky když tohle psal. Někdy je opravdu lepší se z toho vypsat, než to uskutečnit.
Poslech dobrý, ale pro slabší povahy to doporučovat nebudu. 80%
Druhý dil s Cyrilem alias Strašákem je diametrálně odlišný od prvního. Aspoň začátek. Není to jen řezničina na jednom místě. Jedná se o romantické putování krásnou českou krajinou zalitou sluncem, překrásnými výhledy do kraje, kde hluboké lesy jsou a potůčky tam přes kameny se proplétají.... Ne, tak to teda fakt ne . Ale v Čechách jsme. :-D
Opět se mi líbily narážky na určitá témata, tak i na dávno mrtvého premiéra, který mával rukama a čekal na signály.
Přes pomalejší a pro mě ne tak záživný začátek , mě to v polovině chytlo a v podstatě jsem byl zklamán, že už je konec...jdu rychle sehnat druhý díl. 87%
....Všichni lidé v sobě mají dobro, jen se někdy musí říznout hlouběji....to mi v hlavě zůstane.
Kdo bude čekat knížku s inteligentním humorem, knihu pro intelektuály a suchary, ten ať to fakt nečte, nebo neposlouchá. Líbilo se mi jak Jakub dělal narážky na jisté skupiny lidí, určité lidí, kauzy, hnutí a podobně. Bylo to docela vtipné zakomponováno, stejně jako již některé legendární hlášky.."krvácíš..nemám čas krvácet" - Predátor.
Krev nám tu teče proudem, mozky si létají po světě a anatomie se odhaluje ve své nahotě.
Hlavně!!!! nesmíte o tom přemýšlet.
Dobré audio, pobavilo, zasmál jsem se a další díly určitě vyzkouším...a s tím vteřinovým lepidlem jste to věděli???
85%
Musím uznat, Petra umí udělat atmosféru. Ponurou, mrazivou, děsivou, ....ale to je asi tak všechno. Začátek byl vynikající a vážně jsem se těšil, jak bude příběh pokračovat, ale když jsem v polovině zjistil, že se jedná o kopii Trhliny na Tribeči, říznutou záhadou Blair witch , přestalo mě to v podstatě zajímat. Audio je namluvené naprosto fantasticky a trochu zachraňuje mé hodnocení. Začátek fantastický, prostředek nuda a konec se dá. Petro, dnes za 3 a 70%
Možná je to jen můj dojem, ale Beatrice by mi víc pasovala do prostředí meziválečného, než na konec 70 let. Iris mě osobně vadila hned od začátku a vyloženě srážela pointu příběhu. Pointu, kterou jste hledali a hledali a málem nenašli. Námět dobrý, začátek též, ale časem to bředlo jako sníh v březnu, až z toho zbyla jen břečka. Tuto knihu čtěte opravdu jen v případě, že máte doma pouze televizní program. Za mě zklamání. 55%
Hodně povedená detektivka. Dobře se to poslouchalo a děj pěkně odsýpal. Víc zaporáků, než klaďasů a provázanost na místech nejvyšších. Ruka ruku myje. Nedělám si iluze, že je to v současnosti jinak. Dost dobré 87%
Zjistil jsem, že s Yrsou mám osobní problém. Ať už poslouchám jakoukoliv její knihu, nejsem schopen se ponořit do děje. Prostě mě to nebaví, nejsem schopen si k žádné postavě vytvořit jakoukoliv vazbu. V polovině knihy mi bylo už úplně jedno, kdo je pachatel, protože ani ti poldové se fakt nepředřeli a řešili spíš osobní problémy s povlečením na postel. Své fanoušky jistě má, avšak já se k nim nezařadím. 50% a to jen za ty stopy v předsíni.
Tak toto bylo příjemným překvapením. Krásně je vidět, jak se pohodový život začne hroutit jako domeček z karet. Jedno navazuje na druhé a série tragických události se rozjede. Náhle není už cesty zpět. Příběh je velice dobře vystavěn a ač se to nezdá, všechny postavy mají v příběhu svoji roli.
Já Jardovi fandil celou dobu, až někde ve 4/5 knihy jsem si řekl, že to bude malinko jinak....a pak to zpětně všechno do sebe zapadlo...super poslech a i když bych tam malé mouchy našel, moc rád doporučím a 90% je solidní.
Ještě, že to bylo krátké, už poněkolikáté jsem se přesvědčil, že "klasiky" nejsou pro současnou dobu. Není to ani vtipné, ani dojemné, je to spíš trapné. 40% a nikdy více.
Absolutně jsem neměl ponětí do čeho jdu a po první půlhodině poslechu jsem se proklínal. Spousta jmen, příbuzenských vztahů, vazeb, prostě děsnej bordel.
Najednou si to sedlo a já si poslech užíval, stejně jako příběhy od Juraje Červenáka. Vynikající příběh. Dokonce jsem zjistil, že jsem na hradě Šelmberku byl....top to není, ale nenudilo. 85%
Bravo, tak na prvotinu je to naprosto excelentní. Výborně jsem se bavil, doufal, fandil, obdivoval. Ač někteří spílají na konec, ten mi přišel naprosto logický a v pohodě. Vincent byl bourák a jeho hlášky byly perfektní. Ještě teď slzím smíchy ze scény s peroxidem. Přerod z Pražáka na zálesáka byl dokonalý. Opravdu jsem nadšený a i po slovní stránce to bylo dokonalé, včetně vulgarit. Prostě to sedlo. Dnes jednoznačných 100 %. A audio vřele doporučuji.
Opět jedna série u které jsem rád, že už je u konce. Tohle bylo hodně nepovedené. Spatlanina ze všech předešlých případů, plácají se od ničeho nikam, mraky jmen o kterých člověk neměl ani ponětí a najednou hýbou světem. Spousta keců okolo s ten neustále zmiňovaný covid a lockdown...únavné. Jasně, spousta lidí bylo prodělaných strachy...ale proč to neustále zmiňovat??? Prodejnost?
Jak se mi první díly líbily, tohle je těžký propadák a Carle, díky a stačilo. 55%
Vynikající detektivka z českých luhů a hájů...Matěj je vlastně sympaťák," normální" prodavač knih. Děj rychle ubíhá a zvratů je tam dost, jako třeba přerod Vlka v beránka. Opravdu mě to bavilo a bylo to napínavé. Tipů na zločince jsem měl několik a vyšlo mi to 50/50. Povedené a s klidným svědomím to za 95% doporučím.
A máme tu opět víceméně vyváženou knihu povídek. Dvě mě zaujaly, dvě ne. Ten kdo věří na posmrtný život musí být z první naprosto nadšený. Ano, líbila se mi, ne že bych věřil. Druhá, braná v podstatě odzadu byla k zamyšlení. Třetí...trilogii mám přečtenou, avšak Outsidera ne, takže tak napůl a krysa?? No to byl slabší kousek. Jak píšu, nebylo to bráno do hloubky jako romány, ale něco do sebe to mělo. Má i podstatně horší díla. 80%
Povědomí o Olze Hepnarové jsem měl, takže jsem tušil čeho se dopustila, ale chtěl jsem znát její příběh. Proč....
Netvrdím, že její čin schvaluji, ale chápu ji. Mívám též mizantropická období a je docela těžké z toho opět vylézt. Když nepomůže rodina ani přátelé, dopadá to přesně takto. Vynikající kniha plná hněvu, nepochopení, bezmoci a pomsty. Jediné co mě unavovalo bylo to neustále opakování již vyřčeného. Proto ne za plno, ale 90% v pohodě.
Po delší době jsem dal šanci Timovi a musím se ztotožnit s pár příspěvky níže...2/3 knihy naprostá pecka. Opuštěný ostrov, přežití, bouře, to vše bylo naprosto super, ale ten konec? To jako fakt? Padouch, který se dobrovolně vzdal svého padouchovství, jen aby ulevil svému svědomí a stejně byl potrestán? Sorry, ale to se moc nepovedlo. Za ostrov plný počet a pevninu slabé tři. Suma sumárum čtyři s odřenýma ušima, ale dám určitě další. 80%
Absolutně nechápu co je na tom kultovního. Je to děsná blbost. Ty kytky jsou tam jen aby se neřeklo, zbytek je o pár vidících kteří hledají jídlo a přátelé. Vize jak nastolit nový řád... špatná vize.
Daleko lepší v tomto směru je Svědectví od Stephena Kinga. Tam to mělo aspoň hlavu s patu. Tohle tedy ne. Slabé a blízko odpadu. Rozhodně doporučovat nebudu a velmi slabých 30%
Daleko lepší než Kopírák. Napínavé, uvěřitelnější a ten závěr tomu dal úplně jiný rozměr. Jen nechápu, proč se do thrilleru za každou cenu snaží našroubovat sex hlavních postav. Že by nějaká frustrace? Není to porno román. Za to dávám nižší hodnocení. Jinak dobrá kniha. 85% si zaslouží.
Po delší době jsem měl chuť dát si nějakou "klasiku". Že existuje film jsem opět ani netušil. A popravdě, po poslechu této audioknihy ho snad vidět ani nechci.
Zjistil jsem, že téma mafie je pro mne asi stejně zábavné jako číst manuál k pračce.
Doba i prostředí mi byly úplně cizí a tahanice kdo, kdy, s kým proti komu....únavné. Posledních pár hodin poslechu už jsem měl jako kulisu a absolutně nevím o co tam šlo. Další díly rozhodně poslouchat nebudu. Pár dobrých míst a akcí tam bylo, proto 3 hvězdy, jinak by to dopadlo o poznání hůř. 50%