tisha8409 komentáře u knih
Dávám pět hvězd za OBAL KNIHY. Ten je krásný a evokuje mi prázdniny na městečku, ne honbu za kabelkami....ale budiž.
Co se týče příběhu, nevím se v něm jaksi proplácat k nějakému závěru...Začíná to obyčejně. Popravdě mi vadilo "nastavení", které autorka svým hercům dala. Takhle se pachtit, mít nastavenou práci tak, která vám nedá čas na nic a při který litujete, že vůbec máte děcko? no to by přestalo bavit každýho. Iritovalo mne, že pro toho muže to bylo "domácí štěstí". Protože očividně šťastní nebyli.
Další věcí, jež mne štvala, je prokreslenost typického anglického nevychovaného spratka, jemuž na vše matinka povídá "ale zlatíčko.." Vadilo mi, že věčně byla rodičům za zadkem a nakrachněná v jejich posteli.
Paní podnikatelka je naivní, neví, do čeho šla, neví zda je šťastná, přesto se ale násilím rve dál. Neustálý popis její unavenosti mi vnucuje pocit, že tu její zchvácenost taky cítím. Čtu to, protože chci znát konec, čte se to jakože dobře, ale její návrhy kabelek a vůbec styl mi přijde... infantilní, naivní a to se nezlobte, ale aby se na světová mola dostala kabelka s treskou a hranolkama, tak to asi ne.
Jakési nedotažené, navíc popisované z více stran ... je to mišmaš o celkem klasickém tématu.
Šokující? Hm to ne, asi proto, že se to děje běžně proto, že si to ti muži smí dovolovat.
Byla tam sice zatažena nedobrovolně a muselo to být hnusné, ale jak si mohla myslet, že plivancem do jeho tváře třeba něco zmůže??
Zas taková touha vydělat na tom, co se dělo tisícům jiných, jenže protože to necpou světu prostřednictvím knih, rozhovorů nebo vzkazíků na fcb, tak se o nich neví.
Krásné, ač pro dnešní děcka příliš ideální, i když to byl záměr. ( něco jako babička od BN.)
Kniha o odporné, poblbané ženské a o tom, jak moc nikdo tak okatý problém neřešil.
Kniha začala tak nějak zdlouhavě a nijak. Pokračovala zajímavou zamotávkou a sledem událostí, jež nutily k otázkám. Kousek rozmotané pravdy a poté velezdlouhavý popis po uniknutí z kobky a lynče na ulici.
Vzhledem k tomu, že je ta kniha na motivy něčeho, dávám jednu hvězdu za momenty, kde se mísí tajemství a nepochopení.
Proč nedám víc? Moc mne nezajímá, kde hrdinu co bolí, čím se prodírá nebo kde právě visí, nudné momenty vzpomínek na rodinu a vztahy jsou zbytečné a také autor to, co údajné recenze nazývají "nečekaným odhalením", nechal naznačené, takže se to celé dalo vydedukovat.
Prostě zdlouhavé, táhnoucí se cosi, co dojde k tomu, co jste očekávali.
Ve zkratce: chlap NIKDY nemůže psát jako ženská, protože jako ženská prostě neuvažuje.
Celá knížečka je o kopírce a nereálných trapasech ( které mívají tyto románové hrdinky tak nějak podobné a náhodně stejně hloupé) a o někom, koho vlastně chce nechce chce nechce....
Knížku bych shrnula jako slepičí kvokandu o ničem.
Ale jedno plus to má - díky těmto hloupostem vím, že ženské romány mě prostě nikdy bavit nebudou :)
Super, kniha i seriál, nemůžu uvěřit, že to psalo tak mladé děvče.
Jeho knihy jsou příliš české... ta realita se mi špatně čte, proto hodnotím stejně jako u Gaudeama.
Takže nějakých 350 stran o jedné zbouchlé naivce, poté umřelé, panchartovi - chudákovi, bohatých sviních, fetu, hromadám pubertálních sexů a předvádění se, porno o kterým dotyčná "neví",namyšlenosti a nesmírné kráse a dokonalosti na všech frontách.
Pak stačí jeden naslepo zaslaný střevíček a budoucnost zajištěna.
Čekala jsem ságu o rodu, jež se díky své rodinné příslušnosti prostě všemožně snaží pozdvihnout svůj podnik ....a ne propána promarněných 350 stran o pubertě, rozežranosti, intrikách a naivitě...
Kdyby to autorka rozdělila na dvě knihy - TĚLESNÁ AKTIVITA PUBERTÁLNÍCH DCER NASTŘEDNÍ a BOJUJEME ZA FIRMU , měla by z toho dvě zcela odlišné knihy. Takhle je to mnohoset stran o ničem a dalších 200+ stran o něčem, co je shrnuto v závěrečném epilogu. (poochopitelně že dojatě dokonalém).
Takže jako ee, námět dobrý, ale provedení hrozné.
Slzet tady? nač čím, propána?
No, je to prvotina, snad se propříště poučí.
Vida, tak co je pro někoho nezajímavým odpadem plným srajd, je pro druhého kultivovaná náhražka 50ti odstínů.
Ano, zajímavý námět, Benátky nejsou vreálu ani zdaleka tak tajemné jako v knihách, jen si autorka vzala jako námět velmi tragickou nemoc a konec.... já bych to udělala tak, aby on doma řekl, že tam ty rodiče vezme také a byli by šťastní všichni.
Takže hvězda pryč za ten konec, i když byl vlastně " v pořádku".
Mně se až tak nelíbil - že to směřuje ke spojení jich svou jsem věděla od chvíle, kdy se potkali, ale kazí to ta smrt prostě.
Nejlepší byla hláška na konci knihy od jedné čtrnáctky: "vzdala jsem se svých snů o cestování, vysoké a rodině... ale díky vám vím, že vše zvládnu!"
Výzvy k podpoře věznic a darování krve... to má být jako vtip ????
Ohledně těech brambor: inu na královském stole mohly být ....
"Koncem 16. a počátkem 17. století se šířily po Evropě jako léčivá plodina nebo vzácná rostlina pěstovaná pro okrasu zahrad. Prokazatelně poprvé byly podzemní hlízy uvařeny roku 1616 na hostině, kterou pořádal francouzský král Ludvík XIII. V ostatních evropských zemích se pěstování brambor jako polní plodiny daří prosadit až v průběhu 18. století.
K nám se brambory dostaly na začátku 17. století. V roce 1632 se objevují jako pochoutka na stole jihočeského velmože Viléma Slavaty."
Druhá kniha o rwandské genocidě, která se mi dostala do rukou v posledním týdnu....je v podstatě stejná jako ta předchozí, protože přeživší mají z této doby jen jedny zážitky a to velmi podobné, ale tahle je v něčem... autentičtější. Díky těm fotkám? Asi...
Vadila mi neustálá přítomnost modliteb.
Myslím si, že člověk něco takového odpustit nemůže... prostě nemůže a není divu.
Přečteno během pár hodin.
Píšete, že začátek byl nej... já osobně se ale víc jak sto stran nudila. Skutečně mne nezajímala fakta o dědovi, nebo o životě toho kluka...
Jedna jediná hvězda za dojem, který to na mne prvotně udělalo...kdyby šlo hodnotit i mínusově, u této knihy bych toho využila až někam k číslu nejméně milion.
Neskutečná hovadina.
To i moje fantazmagorický sny mají víc nápadu a smyslu.
Fotky byly ve finále upravovaný a spíš nedávaly smysl.
Prostě "příběh" na základě pár nalezených fotek - tak vymýšlím povídky taky, ale tolik s něma nemachruju.
Kluk, ve kterém, bydlely včely....ve finále jich má na sobě asi tak pět.
Holka, která se vznese 3 m vysoko, ale už nějak není napsaný proč.
Děcko ve flašce, děcko-pes, holka s dnešními loknami, která za nimi skrývá rty.
Do toho se prolíná druhá světová.
No do háje.
Ták, hotovo během pár hodin.
No čte se to dobře, byla psychopatická, ale zase se tomu dá něco vytknout.
Proč se sápala o vnoučata, ač svý děcka nemilovala? svou dceru a toho jejího mohla potopit jinak...
Proč ta dcera byla tak omezená a dětinská a pořád se nechávala zbouchávat když věděla, že si právě svou porodila svoji matku- co když další děcko bude třeba jejím bratrem?
Proč se tihle lidé, kteří mají psychopatické sklony v krvi, neustále množí?
No a v neposlední řadě jsem nějak nepochopila proč on šel 2x sedět za v podstatě nic, ale vraždu Bestie zametli s klidem pod koberec?
Ten příběh vlastně neskončil... neexistuje dvojka o tom, jak Cynthie žije v těle té dcery? :)
No, opravdu super námět, psát o styku čtyřicítky, které hrabe, s náctiletým klukem - svým žákem.