Tofinka

PÍSEK
'A taky často zapomínala,
že její tělo (tělo každého z nás) je jako hrad z písku,
který se mnohokrát rozpadl a neustále se rozpadá,
zatímco písek sveřepě protéká mezi prsty.'
Krásná kniha plná krásných i krutých myšlenek. Plná pravdy o pomíjivosti života a poskytuje čtenáři pár informací ze života samotné autorky...

Sebastien je opravdu vynikající autor a tímhle dílem to pouze potvrdil... Úžasné jako první dva díly a Kellen se konečně nějak 'vyvíjí' :D. Trošku mě zaskočil konec takže jsem zvědavá co přijde dál.

Další skvělá 'Greenovka' a za mě i nejlepší ❤.
Greenův styl psaní příběhů mi velmi vyhovuje, díky jeho náhledu do psychiky postav. V knize Jedna želva za druhou se dalo nahlédnout do mysli Azy, která se potýká s mentální poruchou, která jí způsobuje takzvané 'vtíravé' myšlenky... Ale to se sami dozvíte v příběhu. ;)
Kniha je velmi zajímavá a patří mezi mé oblíbené.

Nejdříve jsem viděla anime... Potom jsem se dostala k manze All you need is kill... Právě kvůli ní jsem se rozhodla koupit si i Death note - Takeši Obata totiž tyto mangy zpracoval opravdu nádherně ❤. K příběhu snad ani nemám co říct, hlavní myšlenka se mi zalíbila již při sledování anime a to se dosud nezměnilo...

Tato kniha mě v knihkupectví ihned zaujala jak svým názvem, tak i nádhernou obálkou a hned jsem věděla, že si ji koupím.
Kniha je hezky napsaná, kapitoly se střídají, takže vidíme jak se Valerie v současnosti vyrovnává s tím, co se stalo a zároveň nahlížíme do minulosti před střelbou. Děj odehrávající se v přítomnosti mě velmi bavil a Valeriino zotavování mi přišlo celkem uvěřitelné. A bylo mi jí celkem líto, když vezmu v potaz, že její okolí (například její rodiče) jí v léčbě zrovna nepomáhali. Mám ráda knihy, kde se takto nahlíží do psychiky postav. Na druhou stranu v kapitolách z minulosti byla Valerie podle mě hodně naivní co se Nicka týče (nejspíš kvůli tomu, že do něj byla tak zamilovaná)... Celá kniha ale byla hezky promyšlená a díky těmto kapitolám jsme dokázali pochopit Nickovo chování, tak mi Valeriina naivita až tak nevadila.

Hodně emočně náročná kniha, řekla bych, že to není nic pro slabé povahy. Nicméně má své kouzlo a za přečtení rozhodně stojí. ❤

První díl se mi líbil, ale ne dost na to, abych si kupovala další. A proč tedy mám i tento? Upřímně je to kvůli obálce třetího dílu Finale... :D (Děkuji ti Tess)
Jsem VELMI ráda, že tento díl doma mám. Líbil se mi mnohem více než první a hodně se těším na zakončení. V tomto dílu se toho totiž docela dost stalo a něco zůstalo samozřejmě nedořešené... Mojí nejoblíbenější postavou se v této knize stal Jacks (z nějakého nepochopitelného důvodu :D)...

Námět knihy mi přišel hodně zajímavý, celá kniha byla velmi vtipně napsaná a zážitky, které Sophie zažívala byly opravdu nevšední... Mě osobně se kniha líbila.
Ella neměla zrovna hezkou povahu a to, že záviděla Sophii vzhled z ní přímo čišelo, ale Sophie mi byla sympatická.
A to všechno, co jsem teď napsala, jsem mohla napsat hlavně díky skutečnosti, že JE TO KNIHA! Chápu, že kdyby tohle měla být skutečnost, tak je vše v knize naprosto špatně, ale podle mě přesně o tohle jde... Není to realita.
Také bych řekla, že hlavní 'účel' knihy je říct, že někdy neuškodí se odvázat a udělat nějakou blbost ;) (tím nemyslím chovat se nezodpovědně, ale trochu se bavit).

Krásný závěrečný díl této série. Nechápu proč jsem ho tak dlouho odkládala, protože mi přijde, že tímhle dílem se Jenny Han docela vytáhla.
Od čtení prvních dvou dílů jsem úplně zapomněla styl psaní této autorky. Popravdě mi ten styl ani moc nesedí a tak jsem knihu četla déle, než je mým zvykem :D.
Celou knihu jsem jen přemýšlela, jak dopadne Lara Jean a Peter... Konec mě mile překvapil, nevím sice co přesně jsem čekala, ale tohle to nejspíše nebylo.

Druhý díl Čtenářky si mě získal opět kvůli grafickému zpracování... Psala jsem to v komentáři u prvního dílu a napíšu to i teď: Opravdu se pozorně dívejte! V knize se ukrývají hotové zázraky :D.
Děj se nám od prvního dílu dost posunul, opět kniha končí otevřeně a já opět nedočkavě čekám na další díl. Teď když se po přečtení nad knihou zamyslím, musím říct, že mě v příběhu nic výrazně nezaujalo. Ale ne ve smyslu, že by byla kniha nudná! Spíše jsem většinu věcí v knize čekala a příběh mi díky tomu krásně plynul.
Těším se na poslední díl a jsem zvědavá jestli se Sefii a Lučištníkovi podaří obelstít knihu. Přece jen CO JE PSÁNO, TO SE STANE nebo snad ne?

Tento díl je prostě... PÁNI! Nemohu říct, jestli se mi líbil více tento, nebo předešlý díl. Vím jen, že jsem si čtení neskutečně užila. V knize bylo spoustu zvratů, které mě nutily číst dál a dál.
Tento díl je zaměřený spíše na Thea a Marguerite. Kvůli jisté... Události na začátku příběhu se moc nesetkáme s naším Paulem, ale spíše s jeho dalšími verzemi. Zavítáme do zcela nových dimenzí, ale podíváme se na některé nám již známé z prvního dílu.
Příběh nám zdánlivě končí vcelku šťastně vzhledem k tomu přes jaké obtíže se museli hlavní hrdinové dostat, ovšem jen do chvíle než si přečtete poslední stranu...
Nedokážu si představit čekání na další díl.

Tato série je moje srdcovka a já už nevím jak ji vychválit, abych se neustále neopakovala... Těším se na další díly.

Úžasné anime, úžasná manga... K Death Note snad už není třeba nic víc dodat.

Druhý díl je mnohem lepší než první. Oceňuji hlavně minulost Erena a Mikasy.

Tuto mangu jsem si dlouho neodvažovala koupit. Nakonec jsem se k ní dostala díky kamarádce a po jejím přečtení jsem neodolala a zkoukla všechny již zveřejněné díly anime :D.
Manze bych nevytkla snad nic kromě občas nepřehledné kresby.

Když jsem knihu začala číst, tak nějak mi unikla skutečnost, že je to YA thriller a předpokládala jsem vcelku naivní odpočinkový příběh. Proto mě mile překvapilo, když se v knize objevily momenty, při kterých mě mrazilo v zádech a také trochu toho psychologického rozboru, který v knihách přímo miluji.
Do Tessy jsem se vžila tak moc, že jsem chvílemi v příběhu trnula hrůzou spolu s ní a Erik mi byl velmi sympatický. V částech knihy z jeho pohledu se dozvídáme, že život celebrit není žádná procházka růžovým sadem, což je další téma, které se mi v knihách zamlouvá. Postavám této knihy snad ani nemohu nic vytknout.
Nebýt mé kamarádky, která knihu už četla, čekala bych milý, trošku klišé happy end. Díky ní jsem věděla, že pokud chci s klidem spát NESMÍM si číst poslední kapitolu knihy. Nicméně neodolala jsem a s myšlenkou: "Co by se asi mohlo pokazit?" jsem četla dál... Poslední část ve mě vyvolává spoustu otázek, takže jen doufám, že si co nejdříve přečtu druhý díl :D.

Tento díl je podle mě z celé série nejslabší. I když je Dvůr mrazu a hvězd pouze novela odehrávající se před čtvrtým dílem, doufala jsem v nějaké posunutí příběhu. Nicméně Sarah je stále má oblíbená autorka a kniha se četla dobře a rychle (možná až moc rychle vzhledem k až zarážejícímu počtu stránek :D). Doufám že se Sarah J. Maas se čtvrtým dílem vytáhne a pořádně mi připomene proč mám její knihy tak ráda.
Na hvězdy, které naslouchají. Na sny, které se plní. (A na, snad brzké, vydání dalšího dílu.)

Tuhle knihu jsem si původně ani neplánovala koupit, ale když už jsem přečetla první díl, tak jsem se rozhodla si pořídit i druhý...
Reakce na tento díl byly velmi rozdílné, někomu se velmi líbila a jiní ji naopak celkem zkritizovali. Nakonec jsem tedy začala číst především kvůli tomu, abych zjistila do které z těchto dvou skupin budu patřit.
V knize se oproti prvnímu dílu děje docela dost zvratů, někdy až příliš. Z tohoto důvodu jsem nevěděla jak knihu ohodnotit, chvílemi to totiž vypadalo, že autorka chtěla napsat co nejvíce nečekaných situací v co nejmenším počtu stránek. Ale autorka si zaslouží pochvalu za to, že hodně věcí jsem opravdu nečekala a vždy když už jsem si myslela, že se příběh chýlí ke šťastnému konci, rychle mě vyvedla z omylu.
Jsem zvědavá na pokračování, na které si však budeme muset nějakou tu chvíli počkat.

"Láska si potrpí na květomluvu. Pravda však mluví řečí trnitou."
Knihu jsem si koupila především kvůli spojitosti se sériemi Šest vran a Griša, ale jen samotné grafické zpracování knihy by stálo za koupi. Úžasné tématické obrázky ke každé kapitole jsou krásně vymyšlené... Ale kdybych je tu měla ještě více vychvalovat, byl by tento komentář nekonečný :D.
Nejvíce se mi líbila povídka Ayama a trnitý les a myšlenkou mě nejvíce zaujal Princ vojáček - vyvrácení tvrzení "Pouze láska vás může udělat skutečnými."