Эva komentáře u knih
Já nevím, ale každá další kniha od Třeštíkové je jenom zklamání. Vlastně se mi líbily pouze Bábovky. Veselí nenadchne, postavy jsou ploché, bez života, děj nijaký, konec neukončený... Nic moc.
Já se přiznám, že se serií mám problém. A to ten, že než vyjde nový díl, vždy úplně zapomenu děj toho předchozího a zase takový fanda, abych ho četla znova, nejsem :) Takže první polovinu knihy se snažím vzpomenout si, co že se to dělo před tím... Nicméně jinak se mi serie líbí a určitě si přečtu i další díly.
Jedna z nejlepších knih v serii se Sebastianem! Pro mě v top trojici s Učedníkem a Poslední zkouškou. Sebastian je zde ze všech knih nejvíce lidský a vzbuzuje ve čtenáři asi nejvíce sympatií. Dobrá zápletka, fajn konec. Spokojená :)
Petru Soukupovou mám hodně ráda. Oblíbila jsem si ji už románem K moři, Zmizet mě úplně nadchlo. Mám ráda její styl psaní a témata, která si vybírá. Marta v roce vetřelce mě velmi zaujala. Hlavní hrdinka mi sice nebyla tak úplně sympatická, možná tím, že já jsem tu češtinu na fildě vystudovala :) Ale jinak se mi kniha moc líbila... Těším se na další díla této talentované autorky!
Musím říct, že je to asi nejlepší kniha, kterou jsem od této autorky četla. Mnohem více mě ale bavily části, které se odehrávaly v minulosti. Sophie byla mnohem sympatičtější hrdinkou než Liv, která byla chvílemi nesnesitelná a vlastně jsem vůbec nechápala, o co jí vlastně jde. To je asi ten největší problém, který s Moyesovou mám - její hrdinky mi mnohdy nejsou vůbec sympatické...
Zatím nejslabší kniha, kterou jsem od autorky četla (a to počítám i Stříbrnou zátoku, která také nebyla nic moc). Příběh poměrně slabý, hlavní hrdinka chvílemi totálně na ránu a dokonalý muž, kterého nikdy nemůžete potkat, protože neexistuje. A hrozně mi tam vadilo chvílemi až vulgární vyjadřování autorky, na které u ní nejsem vůbec zvyklá.
Přestože jsem Stalkera zhltla jedním dechem, Kepler prostě není můj favorit. Joona je na mě pořád moc hollywoodský :) Jedno se ale knize upřít nedá, a to skvělý a překvapující konec!
Tato kniha je nejlepší učebnicí dějepisu, ze které bychom se všichni měli poučit. Ruská revoluce, bolševický teror a druhá světová válka rámují příběh silné ženy a velké lásky. Nádherně napsané, strhující, pravdivě bolavé, ale ne ploché a příliš sentimentální. Už se těším na druhý díl!
Tak tohle byl po dlouhé době Román. Napínavý, dobrodružný, silný, dokonalý. Navíc se ještě mnohé dozvíte. Plus exotické destinace... Co chtít víc - nemůžu se dočkat druhého dílu!
Serie o oddělení Q má vzestupnou tendenci. Složka 64 byla pecka! Čtivé, vtipné a šokující konec... Co chtít víc? Spolu se Vzkazem v láhvi nejlepší díl serie! Olsena začínám mít radši než Nesba. Není tak krvavý a nevalí toho do vás tolik :) Doporučuji!
Kinga čtu už spoustu let. Vždy jím pravidelně prokládám svoji četbu a málokdy jsem zklamaná. Přečetla jsem většinu jeho tvorby a Dlouhý pochod mi připadal trochu více "bachmanovský" než "kingovský". Kniha mě nadchla, napínavá až do konce, těžko se odkládala, četla jsem prakticky den v kuse. Že zde nebyl vylíčený svět, který se baví tímhle divadlem, mi nevadilo. Dala se v tom najít každá civilizace - mayská, římská, ta naše dnešní... Mrazilo mě z toho.
(SPOILER) Když zhodnotím celou sérii - skvělá! Nejslabší díl byl pro mě Hrob v horách, ale všechny ostatní díly byly pecka, neskutečně čtivé, napínavé, skvěle navazující. Pokud tato kniha měla být poslední díl (snad ne), cítím trochu zklamání. Vyšetřování případu zde bylo tak trochu upozaděno, ve středu stál Sebastian. Nejsem proti, ale - co bude dál s Billym? Kam se na konci poděla Vanja, když se případ vyřešil bez ní? Co samotné oddělení vražd? Kam Sebastian vykročil? Holt to bude chtít další díl.
Přiznám se, že vůbec nechápu tak vysoké hodnocení této knihy. Celý příběh mi přišel úplně hloupý a předvídatelný až hrůza. Chvílemi jsem si říkala, jestli to autorka vůbec může myslet vážně... Například ta hádanka... Odpověď snad musela dojít úplně každému kromě hlavní hrdinky. No, dobře, do dalšího dílu se nedám, už teď mám pocit, že mi kleslo IQ o 10 bodů.
Autorova předchozí kniha 100 dní štěstí se mi moc líbila. Když jsem v Levných knihách natrefila na toto volné pokračování, neváhala jsem. A... jsem nadšená. Knihu Máš mě vůbec rád jsem přečetla za jeden den a neskutečně mě dojala. Je opravdovým pohlazením po duši. Nechci na ní kritizovat vůbec nic.. Nechala ve mně úžasný pocit, že by si něco takového čas od času měl přečíst každý z nás.
Přiznám se, že se mi autorovy předchozí knihy (Mráz, Kruh, Tma) líbily víc... Ale knize nelze upřít čtivost, zajímavý příběh a šokující konec. Takže za mě dobrý :)
Moje první zkušenost s tímto autorem. Kniha se výborně četla, o tom žádná! Napadala mě podobnost s Alenou Mornštajnovou, Michal Vieweghem i ostatními současnými českými autory. Přesto... já nevím... je hrozně znát, že to psal chlap :)
Akta Enzo beru jako zábavnou detektivku, která baví, někdy poučí a do poslední stránky nepustí. Vůbec mi nepřipadá, že tuto serii také napsal Peter May, autor trilogie z ostrova Lewis nebo čínských thrillerů, jeho osobitý rukopis v ní zcela chybí. Ale přesto... baví mě to :)
Dlouho jsem přemýšlela, co vlastně mám k této knize napsat. Autora považuji za mimořádný talent současné literatury a jsem přesvědčená, že ho čeká velká budoucnost. Vize budoucnosti, kterou zde vykreslil, byla skvělá. Hlavní hrdina byl výborně charakterizován. Pasáže z internátu byly mrazivé, závěr knihy úžasný. Přesto... Budoucnosti něco chybí. Během celého čtení jsem přemýšlela, co to je, a nepřišla jsem na to. To "něco" by z této dobré knihy udělalo nezapomenutelnou knihu...
Já prostě nevím. Nemám Viewegha ráda, vlastně zastávám názor, že od Báječných let pod psa nenapsal nic, co by stálo za čtení. Navíc mi strašně vadí rozsah jeho knih, Zpátky ve hře je toho důkazem. Malý formát, velké písmo, po každé povídce 4 prázdné stránky... To má být kniha, za kterou v knihkupectví zaplatíte poměrně dost peněz? Navíc všechny povídky jsou prakticky stejné, Oskar je děvkař, kterému celý svět ubližuje. Mně se to prostě fakt nelíbí!