ValiPages komentáře u knih
,,Já vás varuju , Thomasi Reede ! Rozčtvrtím vás nožíkem na papír, jestli vás tam dole ještě někdy potkám!" Obořila jsem se na něj. To už nedokázal zadržet smích.
Tuhle knížku jsem si tolik užila ! Tuhle knížku si přečtu klidně ještě pětkrát. Milovala jsem atmosféru v celé knížce a v knihovně. Alspoň jsem se něco přiučila jak to fungovala v knihovnách dříve :) Za mě se Animant k panu Reedovi hrozně hodila. Mám ráda takový ten styl 1800.
Tuhle knihu určitě doporučuji ! Krásně jsem si u ní odpočinula.Už se těším na další díl i když tam nebude Animant.
Ráda bych vás poprosila, pokud jste si přečetli mojí recenzi, klikněte prosím na like ne z důvodu že se vám to líbilo, ale abych věděla, že si někdo přečetl mojí recenzi. Moc mě to potěší a moc děkuji :)
Vykřiknu při pohledu na dvě známé tváře, které na mě zírají, s rukama založenýma na prsou jako nějaký dvě zastrašující věže. ,,Domnívám se, že jsi mi dlužen deset zlatých," Zamumlá Zander.
,,Já bych zase řekl, že je tomu právě naopak," Namítne Atticus.
,,Tys nevěřil že by na to mohla přijít dřív, než hodiny odbijí půlnoc. Zato já v ní měl víry víc."
,,Takže vy jste se tady celou noc schovávali a sázeli se , jak dlouho mi to potrvá ,než to otevřu?"
Navzájem se na sebe podívají, načež jednohlasně odpoví: ,,Ano."
Tuhle knížku bych nenazvala jiným slovem než „Horská jízda." V jednu chvíli jsme byli tady, druhou chvíli zase jinde, a během tří stránek se obrátilo všechno, o čem jsme doposud věděli. Ze začátku mi chvíli trvalo, než jsem se začetla. Ale zhruba po sto stránkách se to rozjelo a bylo to super. Přišlo mi zajímavé, jak je Romy popisována jako zlodějka, ale přitom byla tak hodná a laskavá. Na tak dlouhých knížkách miluju to, že i když někoho nemám ze začátku nějak moc ráda, na konci si vlastně uvědomím, že jsem si oblíbila úplně všechny :)
Na druhou stranu, kdyby měla knížka o sto stránek míň, tak by mi to nějak moc nevadilo. Ačkoli nevím, kam se těch pět set stránek podělo, protože jsme se vlastně nic moc nedozvěděli, a teprve, když se to rozjelo, tak knížka skončila. Otevřenější konec jsem asi ještě nikdy nečetla. Ale zase se toho asi hodně dovíme v dalších dílech. Top kniha roku to nebude, ale byla fajn :)
Ráda bych vás poprosila, pokud jste si přečetli mou recenzi, klikněte prosím na like, ne z důvodu, že se vám to líbilo, ale abych věděla, že si někdo přečetl mou recenzi. Moc mě to potěší a moc děkuji :)
No, upřímně, knihu jsme měli v povinné školní četbě, jinak bych si knihu asi nepřečetla. Ale vlastně se mi líbila. Hrozně se mi líbila taková ta anglická atmosféra. Na druhou stranu zase nevím, jestli se všem bude líbit, protože mi přijde, že by ji mladší děti asi tak moc nepochopily. Co si ale budeme - vrah mi přišel jako vrah od prvního okamžiku, kdy se tam objevil. Líbilo se mi, jak autor zasadil do příběhu chemii a filatelisty, že to nebyla úplně ta klasická anglická detektivka. Ale musím se přiznat, že se mi asi na knížce líbí úplně nejvíc obálka knížky.
Fitz se k ní naklonil ,,Něco ti řeknu. Jestli to tam uvnitř bude nepříjemné, budeš mně moct vrazit pěstí do břicha tak silně ,jak budeš chtít.Souhlas?"
Přikývla.
Sice jsem to četla už před delší dobou, ale pamatuji si, to dokonale. Tahle kniha je možná pro trochu mladší čtenáře ( 9-11) Ale mě se to hrozně líbilo a přirostlo mi to k srdíčku. Miluju celou řadu. Za mě je nejlepší 5 díl a 6 díl - což jsou Polaris a Soumrak. Miluji všechny postavy hlavně Fitze a Keefe. Hlavní hrdinku obdivuji za mě musí rozhodovat o hrozně těžkých situacích a musí mít těžké břemeno a to jí je teprve v zatím posledním dílu 15 let. Jak už jsem řekla, tahle knižní série mě bude ještě dlouho provázet na knižní cestě co se týče nejlepších knížek. Doporučuju ne jenom mladším čtenářům :).
Právě jsem dočetla tuhle knížku a vážně prostě to nejde vyjádřit jinak než PÁNI! Tahle knižní série je fakt super. Pipa a Ravi jsou snad ještě sympatičtější než v prvním díle a je to prostě boží. Vraha jsem upřímně nepředpokládala jak to bylo v prvním díle ( Ten důvod byl fakt skvělý.)
Za mě autorka má tenhle díl ještě víc propracovaný než ten první. Jak je to všechno do sebe zapletený a tak..
A ten konec? U toho se mi chtělo fakt brečet. Milovala jsem tu osobu a myslím, že si to nezasloužila.Ale vlastně ani Pipa. Bylo mi ji taky dost líto. Dost to s ní celkově otřáslo. Doufám, že v dalším díle s tím Pipa ještě nějak naloží, že to nezůstane prostě jen tak. I teď zpětně když si u toho pouštím písničku, kterou jsem si pouštěla u toho konce tak se mi chce brečet.Jediný co mi na knížce vadilo a docela dost byl Jamie. Mělo by mu být čtyřiadvacet ale choval se a přemýšlel tak na patnáctiletého!
Chvílemi jsem si říkala, že to ani není možný jak je Jamie naivní. No očividně to možné je :) Určitě doporučuji a doufám že autorka napíše ještě jiný díl než Mrtvá holka dobrá holka.
Škoda, že je to před poslední díl téhle úžasné série. Poslední gambit mě moc bavil, ale stejně se mi asi nejvíc líbil odkaz Hawthornu. Konečně se vyjasnilo proč si starý pán vybral Avery Kylie Grambs. Je to skvělá série, myslím, že se může líbit hodně lidem. Jsem jediná kdo se chce naučit šachy :)?
Tahle knížka mě hrozně bavila. Hltala jsem každou stránku což se mi už docela dlouho nestalo. Kdyby mohla tak bych jí dala nejradši 100 hvězdiček. Za mě byla tahle knížka skvěle napsaná a postavy byly super. Pipa byla skvělá. Skvěle mi sedla protože miluju stejně čaj jako ona :). A Ravi.No co k němu dodat. Doslova jsem se do něho zamilovala. Bavily mě ty různé protokoly a rozhovory. Bavilo mě porovnávat seznam podezřelých s tím mým. Upřímně jsem měla celkem odlišný seznam podezřelých. Vždycky jsem byla napjatá, když přišel Pipě nějaký anonymní vzkaz. Vraha jsem čekala tak na 50%. Měla jsem čtyři podezřelé, ale dva mi neseděli vůbec. No a ono to byl jeden z nich vrah :) Rozhodně si přečtu i dvojku a trojku a budu doufat, že Holly Jackson napíše další díl. Velmi doporučuji.
Tenhle díl mě bavil ještě víc než ten první. Jak to nebylo jenom v Hawthorn House, ale někde jinde. Pořád se nějaké záhady a hry od starého pána nevyřešily a nemohla jsem se dočkat na další díl.
Jamesona mám čím dál radši :) Přemýšlím, že se naučím hrát pokr a šachy, možná se mi to v životě bude ještě hodit :)
Působí uvolněněji, mlaději ,,Co tady děláš?"
,,Flirtuju se smrtí," Odpoví se smíchem ,,Popíjet nad propastí není ten nejlepší nápad."
,,Ne, to není." Nevím jestli se mi tenhle Čtyřka líbí. Něco mě na něm znepokojuje.
Super. Super. Super! Tohle byla taková ta knížečka, která se přečte za tři dny a krásně si u ní odpočinete. Ačkoli je všude přirovnávaná k Hunger Games nebo Univerzitě výjimečných, tak mi ani moc podobná nepřišla.
Tak jako jasně, nějaké malé drobnosti by se tam asi našly, ale za mě to byla originální a super čtivá knížka. Už se moc těším na další díl. Tris si je s Čtyřkou doslova souzení :) Jediné, co bych tomu trochu vytkla, je, že mi přišlo, že ten konec byl hodně uspěchaný, ale zase to prostě může být hodně otevřený konec pro druhý díl. Upřímně nevím proč, ale Caleb mě hrozně štval. Přišel mi hrozně takový namyšlený a nebyl mi vůbec sympatický. U knížky jsem se vůbec nenudila a byla nabitá akcemi. Líbila se mi hlavní hrdinka. Alespoň jednou nemáme tu hrdinku, která hned všechno umí a přivykne si úplně na všechno. Jediné, co mě trochu zaráželo, bylo takové to „Krásu jsem po rodičích nezdědila“ nebo „kdybych byla hezčí“; pravda, to mi tam trochu vadilo. Jasně, nikdo není dokonalý, ale ona to říkala na každé desáté stránce. Nicméně za mě určitě doporučuji.
P.S. Celou jednu hvězdičku jsem dala kvůli Čtyřce, protože ten je prostě nejlepší :)
Quindi, questo libro è stato davvero una manna dal cielo! Tak tohle bylo fakt boží! Tuhle knížku jsem si fakt užila na 100 %. K téhle knížce nejde nic říct. Tohle je prostě ten typ knížky, u kterého stačí si jednou přečíst anotaci a už víte, že to bude pecka. Užívala jsem si každou stránku a nedokázala jsem dělat prakticky nic jiného než číst :). Bratři Falconovi byli prostě boží. Ačkoli jsem byla celou dobu rozhodně team Nico, tak jak přemýšlím, tak si najednou nejsem tak jistá, jestli se spíš neobracím do teamu Luca :). Knížka má za mě takovou tu super letní atmosféru prolínající detektivku, u které vás mrazí. Úplně jsem neplánovala se v poslední době učit italsky, ale po dočtení knížky si myslím, že bych se už nejspíš domluvila. No, hlavně těmi důležitými slovy, které tam zazněly :). Ale hrozně mě bavilo a přišlo nápadité, jak autorka prolínala italštinu s normálním jazykem. Moc nedokážu pochopit, že to psala stejná autorka jako Korunní princezny. No ve shrnutí, to bylo opravdu topka a stala se mou srdcovkou a už se třesu a těším na další díl.
P.S. Luca si nedokážu představit prostě jinak než jako Timothée Chalamet. A potřebuju jít koupit celý nový balíček lepítek. Zase :).
No, plánovala jsem jí dát spíše dvě hvězdičky, ale ten konec to vylepšil. Tuhle knížku jsem kupovala, když jsem vlastně jen věděla, že je o nějaké škole a že jsou tam čarodějové. Bylo pro mě docela těžké si zvyknout na to, že prostě jde hlavní hrdinka a najednou na ni zaútočí nějaká příšera. Věc, která mi úplně nejvíc vadila na téhle knížce, byla El. Nebo spíš ne, že by mi doslova vadila, líbilo se mi, že nebyla dokonalá, ale na druhou stranu si myslím, že to autorka trochu přehnala. Chápu, že když někdo žije v takových podmínkách a nemá tak silné nervy, tak se občas trochu rozlobí, ale tohle bylo až moc. El se reálně rozlobila na každé druhé stránce, hlavně kvůli nesmyslům. Ale jinak se mi knížka líbila. Celou situaci vylepšoval samozřejmě Orion.:)
Časem si určitě přečtu i ostatní díly.
Ráda bych vás poprosila, pokud jste si přečetli mou recenzi, klikněte prosím na like, ne z důvodu, že se vám to líbilo, ale abych věděla, že si někdo přečetl mou recenzi. Moc mě to potěší a moc děkuji. :)
Noo. Tahle knížka byla velmi zajímavá. Ze začátku se mi to moc líbilo. Jak vykrádala vlaky a jak blbli s Cadencem. Ale Potom se to zvrhlo . A mě to nějak přestalo bavit. Část která mě ještě bavila byla jak bojovala vždy v aréně. Ale jinak mi bylo fuk co se s ní stane a jak to dopadne. Musela jsem se i přemáhat abych to dočetla. I když uznávám, že konec skončil dost zajímavě, takže se možná časem až nebudu mít co na seznamu tak se do dvojky možná pustím, ale v nejbližší době rozhodně ne. Ale body navíc za ich formu a za krásnou obálku která, mě hned zaujala.
Monica do mě šťouchla loktem ,,Taaaak. Nechceš mi o tobě a Russovi něco říct? ",,Je to můj soused."
,,Je to tvůj přítel."
,,Nebuď jak malá."
Zalapala po dechu ,,Ach můj bože ! Vy spolu fakt chodíte!"
,,Je to můj sou-“
,,Přítel!" Pak to slovo pořád opakovala a šťouchala do mě tak dlouho, až jsem do ní začala šťouchat taky, a nakonec z toho byla ta nejtrapnější holčičí postrkovačka.
Pane bože! Wow! Upřímně netuším, kde mám začít. Vlastně jo, vím. Tahle recenze bude nejspíš obsahovat nějaké spoilery. Takže pokud to ještě někdo nečetl a nechce vědět polovinu děje, radila bych mu radši tu recenzi nečíst :)
Tuhle knížku jsem četla v rámci knižní štafety s kamarády a musím říct, že jsme si nemohli vybrat líp. Tahle knížka je doslova na štafetu dělaná. Nevzpomínám si, že by bylo víc jak třeba tři strany nepopsané mojí propiskou. Kvůli prázdninám jsem neměla až tak moc času číst, a tak jsem ji četla minimálně tři týdny, ale vůbec mi to nevadilo a klidně bych si třeba ještě týden početla. Autorka to napsala vážně chytře. Přišlo mi opravdu super, jak to bylo z pohledu Nory i Sophie, ale aby to nebylo tak klasické, tak to, že to Nora vyprávěla z minulosti. Všechny postavy jsem si v tu ránu oblíbila. Hlavně Jude a Adama. Často se v mé mysli sváděl boj, koho mám radši. Nejdřív jsem dospěla k závěru, že Adama, ale no… Pak jsem si to rozmyslela a řekla, že budu neutrální.
V téhle knížce hrají city obrovskou roli. Knížka má fakt dobrý takový ten americký letní vibe. Celkově byla fakt boží. A teď se dostáváme ke konci, který bude ještě dlouhý. Když jsem se dozvěděla vraha, měla jsem opravdu chuť tu knížku hodit z balkonu. Opravdu mi k tomu moc nezbývalo. Byl dobrý, to nepopírám… ale upřímně jsem nechápala proč. Vraha jsem vyloučila hned na začátku, protože by to bylo prostě moc snadné. No bohužel. Neříkám, že nebyl špatný, ale tím pádem by mi stačilo začít vyšetřovat a pak hned přeskočit na konec. Bylo tam prostě hodně nepodstatných věcí. Ačkoli si myslím, že se tahle knížka bude líbit skoro každému. Myslím si, že byla hlavně psychicky náročná pro lidi, co mají opravdu hodně blízkého sourozence. Nejlépe v hodně podobném věku. Nebo minimálně já to tak měla. Vždycky, když byly kapitoly s Norou a ona říkala, že to dělá všechno pro Sophii, aby byla v bezpečí, představovala jsem si sebe. Tak to prostě mezi sourozenci chodí :)
Bavilo mě, jak Sophie řešila i jiné věci, třeba balet, než jenom případ. Obě sestry jsem si oblíbila. Noru asi víc a o to právě jde. Tahle knížka mi přišla opravdu psycho, asi nejvíc ze všech knížek, co jsem četla. Noru jsem si fakt oblíbila a zároveň nesnášela. Ačkoli jsem vlastně chápala, proč se tak hlavní hrdinové chovají, kvůli Adamovi bych nenazvala Noru někdy nijak jinak než Mrchu a někdy zase nijak jinak než Linden Sister.
U konce mi to opravdu všechno rvalo srdíčko. Knížka byla opravdu super. I co se týče napsání, tak i emocionálně. Opravdu se mi chtělo brečet. Škoda, že není pokračování. Ačkoli to nebudu už protahovat, mám ještě tolik věcí, co bych sem napsala. Tahle knížka fakt vyvolává pocity a otázky.
P.S. Jsem jediná, které bylo u čtení líto, že jsem už od mala nezačala tančit balet?
Ráda bych vás poprosila, pokud jste si přečetli moji recenzi, klikněte prosím na like, ne z důvodu, že se vám to líbilo, ale abych věděla, že si někdo přečetl moji recenzi. Moc mě to potěší a moc děkuji :)
,,Jen ty, princezno..." Začal a nastartoval motorku ,,mužeš z plesu utéct zakrvácená a bosá."
,,Sklapni."
Upřímně, když jsem tuhle knížku začínala číst, vůbec jsem nečekala, že k ní budu psát nějakou takovou podobnou recenzi jako teď. Jednička mě vůbec nebavila. Přišla mi nudná, nezajímavá a prostě mi vůbec nesedla. Takže jsem neměla v plánu si přečíst další díl, ale potom, co jsem zjistila, že už za chvíli vyjde třetí a znovu si prohlídla ty úchvatné obálky, tak jsem si řekla, že tomu dám druhou šanci. Jsem hrozně ráda, že jsem to udělala! Druhý díl mě bavil od první stránky do poslední. Stránky mi klouzaly mezi prstama a za pár dní jsem ji měla přečtenou.
Dvojka byla mnohem akčnější a tajemnější. Zároveň tam bylo hodně překvapení. Hrozně se mi líbilo, jak tam nebyla skoro žádná postava zbytečná, co se týče jedničky. :) Hrozně bych si přála už zjistit ve třetím dílu, co je Brexley zač. A ten konec?! Upřímně, na trojku se už hodně těším! :)
P.S. Co ten Warwick s tou motorkou pořád má?!
,,Jaká je tu hloubka?" Začervenala se ,,Neumím plavat."
,,Jako tvoje důvěra ve mě," Opáčil Shen.
,,To by mi voda nesahala ani po kotníky."
Shen se pousmál.
Korunní princezny jsou taková YA oddechovka. Skvěle se to četlo. Překládala to moje oblíbená překladatelka :) Postavy mi byly sympatické hlavně Shen Lo. Bylo zajímavé číst knížku od dvou odlišných autorek a přitom se tak hezky doplňovaly :) Za mě i když Rose a Wren byla dvojčata, tak se chovala dost odlišně. Nebyla to kniha roku, , ale na druhý díl se těším.
Ukázala jsem na krabici s botami, která stála hned vedle mého oblečení. ,,Tohle není moje."
,,Mám skvělí vkus. A jsem jako tvoje kmotřička víla." Wes mávl na ty boty. ,,A tohle je můj příspěvek."
,,Cože? "
Opřel se paží o pult a usmál se na prodavačku takovým způsobem, jako by říkal 'Vidíte, co musím snášet?' ,,Já vím, že nemáš žádný conversky, Libby , a rozhodně je potřebuješ."
,,Tys mi koupil boty."
,,Ne boty. Conversky."
Dokonalí, dokonalí, prostě dokonalí. Já vážně brečím, ale ne z knížky, ale protože jsem ji dočetla. Tahle knížka byla fakt nejlepší a dokonale letní.
Začala jsem se usmívat na první stránce a přestala až když jsem zjistila, že knížka skončila.
Když jsem vybírala úryvek, bylo to hodně těžké, protože jich je tolik! Každá stránka byla skoro jenom vtipné dialogy a z největší části s Liz a Wesem, kteří byli opravdu vtipní. Stejně z celé knížky byly ty dialogy nejlepší. Když jsem ji objevila v angličtině, rozhodla jsem se, že si ji musím přečíst, i když nečtu v angličtině moc ráda, ale než jsem se k ní dostala, zjistila jsem, že se přeloží do češtiny. Doslova jsem skákala radostí do vzduchu.
Tahle knížka nejde popsat nijak jinak než jako dokonalá knížka. Co se týče atmosféry, hlavních postav, playlistu. Prostě všeho.
Je to ten typ, která má tu echt americkou vibe. Domky vedle sebe, parta sousedů, baseballové zápasy, léto, střední.
Ačkoli tento typ knížek moc nečtu ani mě nějak moc nebaví, tuhle jsem si oblíbila od první stránky, okamžitě jak se poprvé Liz potkala s Wesem. Musím se přiznat, že ačkoli čtu převážně detektivky, tahle knížka mě někdy nutila číst dál ještě víc než nějaká detektivka. Zápletka je prostě nejlepší. Představovat si pravou lásku jak z romantické komedie plus písničky a tomu je tak milovat, je prostě super. Liz mi opravdu sedla. Hrozně mě bavilo, jak ke všemu vyráběla playlisty a přidává si ke každému momentu nějakou písničku. Asi to mi nejvíc sedlo, protože to mám úplně stejně. Taky vytvářím skoro ke všemu playlisty, včetně knížek. Už mám bezpečně vytvořené album Wese a Liz. Akorát no, s Liz poněkud nemáme stejný hudební vkus. Bonus k tomu je, že jsem si ty všechny písničky pouštěla k samotnému čtení. Liz byla fajn, ale někdy se teda chovala vážně na praštění. Chápu, možná to neměla tak lehké, ale nemusela být vždy tak zlá na svou nevlastní mamku – blonďatou Lorelai Gilmor. Ta mi ji opravdu hodně připomínala. Hlavně v tom Starbucksu :)
Hrozně moc bych si přála, aby se přeložila i dvojka. Zároveň se Wes s Liz rozejde, tak nevím. Ale jo, stejně jo.
Wes byl prostě boží – vtipný, hodný, geniální. Upřímně si mě Wes už získal z anotace, kde se psalo, že jako malý dal Liz do knihobudky hlavu zahradního trpaslíka:)
A no k 'Místu' nejde prostě nic říct. A ani k tomu názvu ten prostě vystihuje všechno:)
P.S. Wessy a Libby = Nejlepší dvojka ever. Stala se opravdu mojí favorite.
Těch úryvků bylo tolik, že sem musím aspoň ještě jeden dát:
,,Ale proč tolik bílé ?"
Prohlásil ,,Zrzkám bílá sluší. Neměla bys to vědět?"
Jen jsem šla za ním a snažila jsem se neusmívat nad tím, jak sebevědomě rozhlašuje svoje módní přesvědčení. ,,Tohle mi uniklo."
Vzal hrst triček a přehodil je na hromadu ,,Zelená a bílá, kámo. To jsou tvoje nejlepší barvy."
Neubránila jsem se smíchu. Kámo. ,,Jasně."
,, A večeři máš v troubě."
Z kuchyně jsem ucítila pizzu. Z pizzy už se mi dělalo zle a nejradši bych zavřískala. Máma už moc nevařila, takže jsme mívaly jen plněné taštičky, pizzu, kuřecí nugety nebo jiné hotové jídlo.
FBI, podzim, vražda, sympatická hlavní hrdinka, nejlepší kámoš = prostě boží knížka. Upřímně stačilo, abych se jednou podívala na obálku a na anotaci a už jsem věděla, že tahle knížka bude boží, ale nečekala jsem, že až tak moc. Tenhle styl knížek prostě miluju. Takových prvních sto stránek jsem se nemohla nějak moc začíst a říkala jsem si, že na to, že se ta vražda točí kolem hlavní hrdinky, s tím vlastně nic moc nedělá, ale zhruba po té stovce se to rozjelo na plné obrátky a nešlo se odtrhnout. V jednu chvíli mi bylo Maddie fakt líto. Doslova se nad ní spikl celý svět. Alespoň že má tak skvělého strejdu :)
Vždycky, když tam byli agenti FBI, musela jsem se usmívat, jak pracují na případu a celou dobu ho měli před nosem. Co se týče vraha, tak mi přišel podezřelý hned od chvíle, co se tam objevil, ale stejně to bylo skvělý. Autorka umí fakt dobře psát a zakrývat stopy, protože v jednu chvíli jsem měla na seznamu podezřelých minimálně pět lidí :)
Na Goodreads jsem zjistila, že autorka vydala další díl, který se jmenuje "Whenever". No a jak jsem si četla, o čem to bude, tak se máme teda na co těšit :)
Určitě doporučuju a už se moc těším na pokračování.
Malinký spoiler:
Posledních padesát stránek jsou nejlepší ze všech.
P.S. Stejně jsem si úplně ze všech nejvíc oblíbila Faradaye :)
Upřímně, mě tahle knížka dost zklamala, nebo ne úplně zklamala, ale jakou má pověst a to všechno, tak jsem čekala něco jiného. Přijde mi, že ačkoli to má okolo čtyři sta stránek, tak se tam vlastně nic moc zajímavého nestalo. Ale fakt velký plus je, že to rychle uteklo. Taky se mi líbilo, že to bylo propojené i s lidským světem a ne jenom s tím kouzelným. Samozřejmě tu máme takovou tu hrdinku, která se pouští do každého nebezpečí a nic jí v tom nezabrání. Někdy mi přišlo, že byla paličatá až moc. Zvláštní bylo, že skoro na každé stránce říkala, že je pořád v pozoru, a přesto mi některé věci došly mnohem dřív než jí, přitom to měla celé před nosem, tak úplně nevím, jak to myslela :)
Ale je to prostě taková ta fantasy, u které se nemusí přemýšlet a přitom se u ní odpočine.
Do druhého dílu se určitě pustím, protože všichni říkají, že je lepší, a taky ten první díl skončil fakt dobře :)
Ráda bych vás poprosila, pokud jste si přečetli mojí recenzi, klikněte prosím na like, ne z důvodu, že se vám to líbilo, ale abych věděla, že si někdo přečetl mojí recenzi. Moc mě to potěší a moc děkuji :)
Malý spoiler!
No, k téhle knížce nejde říct nic jiného než ,,ty jo! Úplně mě dostala a nepustila. Ze začátku jsem se bála, protože k téhle knížce nebyla zatím žádná recenze. (Tak trochu jsem si říkala, že bude tak hrozná, že se nikomu k ní nechce napsat tak hroznou recenzi:) Ale bála jsem se naprosto zbytečně. Byla opravdu úžasná! Hrozně se mi líbilo, jak se to vlastně všechno stalo ani ne za deset hodin a pořád se něco dělo. (Taky bylo boží, že se to stalo všechno v noci a na podzim:) Ale úplně nejvíc se mi líbilo, jak Alice věděla úplně všechno o hororech. Ty její poznámky k ději byly fakt vtipný. (K těm větám si nejsem jistá, jestli jsou úplně přesný, protože to píšu z hlavy.) Třeba: ,,Teď je ten moment, jak všichni za obrazovkou křičí, aby tam nechodila nebo ,,Teď by kamera zamířila na naše obličeje a sledovala naše výrazy. Upřímně, ať jsem četla už docela dost detektivek, tak u téhle mě vážně mrazilo. Myslím si, že autorka umí vážně skvěle psát. JEDINOU výtku mám k tomu vrahu. Ježiši, jak může být vůbec ta Alice tak hloupá?! Natož, jak měla super nastudované všechny horory, tak tohle jí krapet uniklo. Ten vrah byl tak zjevný už od čtvrtiny knížky. Stejně ten moment, jak se tam objevil, byl nejlepší z celé knížky:)
URČITĚ DOPORUČUJI!!!
(SPOILER) A máme tu zatím poslední díl naší oblíbené fantasy série ! Shannon Messenger samozřejmě nezklamala a napsala další báječný díl. Na můj vkus možná byla Sophie s Fitzem až moc dlouho u Elwina ale zase tam byli spolu :) Konečně se narodili Winn a Luna ! Těším se na další díl příští rok. Doufám že konečně bude Sophie s Fitzem spolu chodit :)
Že Nespatřeni už dostanou co proto v 8.díle. Proč ty konce dopadají tak blbě ? Jak to myslí, že ,,Sophie Fosterová nejde nikam přiřadit,, ?
Nemůžu se dočkat :)